Programmering

Microsoft bekræfter, at Windows 7-ren installationstrick er lovligt

Microsoft bekræftede i dag, at brugerne kan anvende et løsningstrick for at udføre en ren installation af Windows 7 på en tom harddisk, så længe de tåler licenslinjen.

I et blogindlæg tidligere på denne uge tog Eric Ligman, der arbejder i Microsofts verdensomspændende partnergruppe, undtagelser fra historier, der viste folk, hvordan man bruger de billigere Windows 7-opgraderingsudgaver til at installere det nye operativsystem på tomme drev. Computerworldcovered opgraderingsinstallationstricket - først rapporteret af den bemærkede Windows-blogger Paul Thurrott - sidste fredag.

[Få et 21-siders praktisk kig på den nye version af Windows. | Den virkelige tilstand af Windows: Tjek live Windows Pulse-monitorer af brugernes appindstillinger og pc-konfigurationer. ]

"I løbet af de sidste par dage har der været forskellige indlæg osv. På tværs af en række forskellige sociale mediemotorer, der siger, at noget" hack "(det være sig en person eller en procedure) viser, at en Windows 7 Upgrade-disk kan udføre en" ren "installation af Windows 7 på et tomt drev fra et teknisk perspektiv, "sagde Ligman.

"De glemte ofte at nævne en meget grundlæggende, men alligevel meget vigtig information," sagde Ligman om Thurrotts blogindlæg og de resulterende rapporter fra andre. "'Teknisk muligt' betyder ikke altid lovligt," sagde Ligman.

For at bruge opgraderingsmedier til at installere Windows 7 på en tom harddisk skal brugerne overholde operativsystemets EULA eller slutbrugerlicensaftale (download PDF). "For at bruge opgraderingssoftware skal du først have licens til den software, der er berettiget til opgraderingen. Efter opgraderingen kan du muligvis ikke længere bruge den software, du opgraderede fra," siger EULA.

Det, sagde Ligman, betyder, at brugerne enten skal have en "fuld" detaillicens til Windows XP eller Vista, eller forudsat at Windows 7-opgraderingen anvendes på en eksisterende pc, at opgraderingen sker på den samme maskine, som har en så- kaldet "OEM" licens knyttet til den.

"Der er mange, mange, mange, mange af jer derude, der allerede ejer Windows-licenser, der kvalificerer sig til Windows 7-opgraderingen, så dette er et ikke-problem for dig," sagde Ligman. "For dig, da du har den tidligere version FULD Windows-licens og kvalificerer dig til Windows 7-opgraderingen, har du rettighederne til at udføre en 'ren' installation."

På pc'er købt med Windows XP eller Vista forudinstalleret af computerproducenten - som slår en "OEM" -licens af Windows på maskinen - kan brugerne installere en Windows 7-opgraderingsudgave på systemets tomme harddisk, men på ingen anden, Ligman tilføjet.

"En OEM-licens er en fuld licens," skrev Ligman i en kommentar til dette blogindlæg og svarede på en brugers spørgsmål. "Så en OEM + en opgradering giver dig den opgraderede version."

En Microsoft-talskvinde bekræftede i dag Ligmans beretning om, hvornår det er tilladt at bruge opgraderingsmedier - som koster op til $ 100 mindre end den samme versionens "fulde" udgave - til at installere Windows 7 på et tomt drev. "Du kan altid udføre en ren installation, hvis du opgraderer, så længe du opgraderer en maskine, der allerede kører ægte Windows XP eller Windows Vista," sagde hun med det samme i dag.

Et lidt billigere alternativ til en "fuld" licens til Windows 7 - og en, der kan anvendes på et tomt drev eller på en ny pc, som brugeren har samlet, er en "OEM" -udgave.

OEM-kopier af Windows er traditionelt billigere, fordi de er beregnet til mindre systembygere, der installerer dem på nye specialfremstillede pc'er. Der er ikke noget, der forhindrer en individuel bruger i at købe og installere en OEM-version af Windows på deres pc.

Ulemperne ved en OEM-udgave er, at licensen forbyder brugere at overføre operativsystemet fra en pc til en anden, det kommer sans support af enhver art, og det kan kun bruges til en såkaldt "ren" installation, hvilket kræver, at data og indstillinger gendannes fra sikkerhedskopier, og applikationer geninstalleres, når operativsystemet er på drevet.

Flere Computerworld-læsere påpegede, at en OEM-licens til Windows 7 koster endnu mindre end en opgradering. "Du kan spare endnu flere penge, hvis du bare køber OEM-versioner fra steder som TigerDirect eller Newegg," sagde en anonym kommentator af sidste uges historie om opgraderings-tricket.

Sidste måned bemærkede Computerworld, at onlineforhandlere, inklusive Newegg.com, solgte OEM-udgaver til reducerede priser.

Selvom Newegg har afbrudt sine prissalgspriser, viser den i øjeblikket OEM-versionen af ​​Windows 7 Home Premium til $ 106,99 og Windows 7 Professional til $ 139,99 - $ 8 og $ 49 mindre end henholdsvis priserne på opgraderinger. Neweggs OEM-udgaver er en endnu større handel end de fulde versioner; de er prissat til $ 49 og $ 142 under de fulde udgaver af henholdsvis Home Premium og Professional.

I modsætning til en Windows 7-opgradering kan en OEM-udgave bruges til at installere det nye operativsystem på en helt ny og dermed tom, virtuel maskine, hvilket gør OEM-licenser attraktive for brugere, såsom folk, der ejer Mac'er, der ønsker at køre Windows 7 i et virtualiseret miljø, såsom VMwares nye Fusion 3.

Brugere kan implementere tre forskellige versioner af Windows 7 på en virtuel maskine - Home Premium, Professional og Ultimate. Det følger de afslappede regler, Microsoft meddelte i januar 2008 for Windows Vista, da det ændrede EULA til Home Premium.

Denne historie, "Microsoft bekræfter, at Windows 7-installationstrin er lovligt" blev oprindeligt udgivet af Computerworld.