Programmering

Gennemgang: Vejning af Windows Server 2012

Det kan føles som en ulv, der jager dig gennem skoven om natten - endnu en Windows Server-migration, der lukker sit bytte. Dette er en migration, du vil se meget nøje på, før du prøver at trække den af. Det er et godt tidspunkt at starte seriøs evaluering, da Windows Server 8 beta er gradueret til frigivelseskandidatfasen og dets fulde og endelige navn: Windows Server 2012. Og ja, Metro GUI sidder fast.

Jeg skal lave Metro GUI-dansen lidt, men først tingene først. Ikke meget har ændret sig siden betaen, hvilket er fantastisk på to niveauer: For det første betyder det en stabil kodeprogression - en flok tweaks ville have antydet dybdekodning på post-beta-stadiet, hvilket aldrig er gode nyheder. For det andet betyder det, at alle de seje funktioner, der har begejstret os for Windows Server 2012, forbliver i den endelige udgivelse og ikke forsvinder i en sen dosis dosis af virkeligheden.

[Også på: Windows Server 2012: Alle de sejeste funktioner | TechEd 2012: Nøgleindsigt for Windows-administratorer | De 10 bedste nye funktioner i Windows Server 2012 | Download Windows 8 Deep Dive PDF-specialrapport | Hold dig ajour med de vigtigste Microsoft-teknologier i vores Technology: Microsoft-nyhedsbrev. ]

Installationen er endnu glattere end på beta-stadiet. Dengang havde jeg nogle driverproblemer med den senmodelle Dell-server, hvor jeg lavede en ren installation. Denne gang kørte jeg det som en virtuel maskine i VMware Workstation 8 på en HP Envy 15. Jeg skruede poochen på den første installation, men så stødte jeg på et godt blogindlæg om installation af Windows Server 8 beta på VMware og fandt det fungerer lige så godt til RC-iteration.

Der er kun en lille tilsyneladende forskel fra beta til RC i installationsguiden, med undtagelse af en ting: Hvad der blev opført som Small Business Server (SBS) i beta er nu opført som Microsoft Windows Essentials 2012 på RC. Der har været rygter om store ændringer for SBS, der kommer i år, og det nye navn ser ud til at give en vis troværdighed. Jeg antager, at vi ser på SBS-meddelelsen, som, hvis tidligere historie er en indikation, vil være tre til seks måneder efter, at Windows Server 2012 sendes.

Server Manager über alles

Der er flere forbedringer af Server Manager i denne udgivelse, men den jeg kan lide mest er dens evne til at administrere flere servere som logiske grupper. Du kan gruppere servere på de kriterier, der passer dig: undernet, afdeling, geografisk placering, du hedder det. Server Manager kan bruge Active Directory til at opbygge disse servergrupper og tildele bruger- og administrationsrettigheder. Par det med ekstern serveradministration, og det bliver meget nemmere at organisere og håndtere store serverfarme langt væk.

Du manipulerer også Active Directory via Server Manager, og du vil bemærke, at Microsoft har udviklet hjertet i sit identitetsstyringssystem. Den mest åbenlyse nye ændring er AD's Dynamic Access Control (DAC) værktøjssæt. DAC lægger en reglerbaseret ramme ikke kun på netværksressourcer, men på specifikke oplysninger. Dette dækker ikke kun AD-baseret adgang til datafiler og mapper, men integreres også med Windows 'Rights Management-tilladelser.

Denne kombination giver administratorer mulighed for at designe mere detaljerede datatilgangsstrukturer end nogensinde og dækker ikke kun filadgang, men også kontrol over udskrivning, lagring, afsendelse og andre funktioner. AD-delen lader også administratorer gruppere data i logiske undergrupper, såsom at gruppere et sæt filer (med tilhørende tilladelser), som f.eks. Alle er forbundet med fakturering. Du kan konstruere disse undersæt baseret på indhold eller metadata.

Copyright verticalshadows.com 2021