Programmering

8 gratis virtuelle apparater, du vil elske

På trods af at der ikke er sådan noget som en gratis frokost, kan du downloade de otte virtuelle apparater, der er beskrevet i denne artikel gratis. Det betyder ikke, at du kan bruge nogen af ​​disse i et avanceret produktionsmiljø, men det betyder ikke, at du heller ikke kan. Nogle har endda betalte og understøttede versioner, hvis du vælger at gå den rute.

Vores samling inkluderer verdens mest populære webapplikationsstakke, to bloggingplatforme, en NAS-server og færdige servere til netværks- og systemovervågning, logsøgning og rapportering og sikker netværksadgang. Vi fandt de fleste af disse juveler på VMware Solution Exchange og / eller Bitnami og TurnKey Linux-webstederne. Du finder ud af, at der er en række fordele ved at bruge de virtuelle apparater sammensat af Bitnami eller TurnKey Linux, begyndende med fremragende dokumentation, hyppige opdateringer og implementering med et enkelt klik til Amazon EC2 og (i tilfælde af Bitnami) flere andre skyer .

For at tage disse apparater til et spin, brugte jeg et SuperMicro X10DRU-i + -system med to Intel Xeon E5-2690 v3-processorer og 128 GB hukommelse, alle tilsluttet en Synology RackStation RS3614xs + opbevaringsboks, som gav adgang via et NFS-monteringspunkt. Systemet kørte VMware ESXi 5.5 og var vært for en række andre virtuelle maskiner. Jeg brugte både vSphere Client og VMware vCenter Converter-værktøjet til at uploade de virtuelle maskinfiler til værtsplatformen.

Alle disse apparater er tilgængelige som OVA-filer, der let kan importeres og køres i VMware eller VirtualBox eller konverteres til at køre i Hyper-V. De fleste er også tilgængelige som VMDK'er.

TurnKey LAMP Stack

LAMP-stakken (oprindeligt Linux, Apache, MySQL og PHP) er kommet til at betyde næsten enhver kombination af open source-komponenter, der kører på et Linux-operativsystem for at levere en service. “P” i navnet kunne let være Python eller Perl, mens “M” kunne være MongoDB eller MariaDB. TurnKey Linux LAMP Stack vedtager MySQL til "M", samtidig med at du får alle de P'er, du måtte ønske. Det hele er installeret og præintegreret på TurnKey Core, det Debian-baserede billede, TurnKey Linux bruger som grundlaget for de mange forskellige virtuelle apparater, du finder på TurnKey Linux-webstedet.

Ved første opstart beder apparatet om en ny rod- og MySQL-adgangskode. Det beder også om tilladelse til at køre en sikkerhedsopdatering for at downloade de nyeste programrettelser fra webstedet security.debian.org. Dette kan tage et stykke tid, afhængigt af apparatets alder (den sidste opdatering var i april 2016 i dette tilfælde), men er ikke noget, du vil springe over. Blandt kendetegnene for et TurnKey Linux-apparat er daglige opdateringer (som standard) og automatiserede sikkerhedskopier til Amazon S3 (eller et andet mål efter eget valg).

Hvert TurnKey-apparat leveres med en webskal med fuld SSH-lignende kommandolinjefunktioner inklusive redigering. En separat Webmin-grænseflade giver adgang til alle de typiske administrationsfunktioner, du har brug for at udføre. Adminer-grænsefladen giver adgang til MySQL-databasen med hele spektret af administrative værktøjer. Dette virtuelle apparat er et must-have for enhver applikationsudvikler, der målretter mod LAMP-stakken.

Bitnami MÆND stak

Når du tænker på en typisk Linux-stak, inkluderer den normalt en Apache-webserver og en SQL-database som MySQL, MariaDB eller PostgreSQL. Men med stigningen i NoSQL-databaser og JavaScript har den traditionelle LAMP-stak ny konkurrence i MEAN-stakken. MEAN starter med NoSQL-databasen MongoDB, der gemmer dokumenter formateret ved hjælp af JavaScript Object Notation eller JSON og slutter med Node.js, den populære JavaScript-runtime på serversiden. De andre medlemmer af akronymet er Express, en Node.js webapplikationsramme og Angular, JavaScript-rammen på klientsiden fra Google. JavaScript viser sin tværgående platformskapacitet som et væsentligt plus sammenlignet med andre sprog, og det har samlet et betydeligt antal blandt programmeringssamfundet.

Bitnami MEAN Stack indpakker alle disse stykker sammen med Git, Apache, PHP og RockMongo, som er et PHP-baseret MongoDB-administrationsværktøj. Bitnamis hurtigstartsguide hjælper dig med at begynde at bruge MEAN-stakken med eksempler og et prøveprojekt (en simpel webside). Du forventes at have en vis erfaring med enten Node.js eller Angular for at få denne stak til at fungere. Den gode nyhed er, at Node.js- og Angular-samfundene er ret aktive, og du kan finde en verden af ​​tutorials og klar til at køre kode til at teste. Vær opmærksom på, at du bliver nødt til at udføre en smule kommandolinjemagi for at få adgang til systemet (herunder brug af PuTTY som en SSH-portvideresendelsestunnel, hvis du kører Windows). Alt er dækket af dokumentationen, og jeg var i stand til at få alt til at fungere uden for meget besvær.

Bitnami ELK Stack

Indeksering og søgning af logfiler er blevet en industri for sig selv. Virksomheder som Splunk og Elastic har bygget en række produkter og løsninger omkring minedrift af logdata - ofte kaldet operationel efterretning. Elastic ELK-stakken - som kombinerer Elastic's open source-trio Elasticsearch, Logstash og Kibana - består af en one-stop-shop til parsing, indeksering, analyse og visualisering af oplysningerne i logfiler. Du kan tjekke alle disse komponenter på webstedet Elastic. Bitnami ruller disse stykker sammen med Apache-webserveren i den virtuelle maskine Bitnami Elk Stack.

Logstash er det værktøj, der udfører databehandling og feeds Elasticsearch-søgemaskinen. Du skal konfigurere Logstash til at behandle specifikke logfiler, da den ikke kommer konfigureret ud af boksen. Det er muligt at oprette et par logposter manuelt for at teste systemet (se Logstash-dokumenterne på det elastiske sted). At forstå, hvordan man konfigurerer søgemaskinen, og hvilke filtre der skal anvendes på dataene, vil være nøglen til at gøre god brug af dette værktøj. Heldigvis har Elastic-webstedet en række gode video-tutorials (inklusive denne på Logstash), der hjælper dig med at få din stak i gang. Det sidste stykke af puslespillet er visualisering, og det er her, Kibana kommer ind. Se videoen Kom godt i gang med Kibana for at få hjælp til at opbygge et visualiseringsdashboard til dine data.

TurnKey WordPress

WordPress er uden tvivl den mest populære bloggingplatform, der er i brug i dag. En god fordel ved denne enorme popularitet er det store antal tilføjelsesprogrammer og temaer, der er tilgængelige for WordPress. Derudover arbejder mange blogforfattere og udstationering af klienter som Microsofts Windows Live Writer med WordPress ud af boksen. Ligesom Roller understøtter WordPress flere brugere og et hvilket som helst antal navngivne blogs, men det har uendeligt flere muligheder for tilpasning.

Bitnami WordPress VM er baseret på Ubuntu 14.04 og inkluderer WordPress, Apache, MySQL og PHP. Du får også Varnish til caching (som du skal konfigurere) og phpMyAdmin til administration. Mit første skridt var at logge på konsollen på det virtuelle apparat for at udføre en opdatering til operativsystemet. Antallet af opdateringer var minimalt, hvilket indikerer, at en rimelig ny version af operativsystemet blev brugt til at oprette det virtuelle apparat.

Det apparat, jeg downloadede, kom med WordPress version 4.6.1 installeret, den nyeste version, og jeg var i stand til at begynde at sende til hovedbloggsiden i kort rækkefølge. Standardindstillinger for denne VM inkluderer 512 MB hukommelse, en enkelt virtuel CPU og en 17 GB virtuel disk. Dette apparat er bestemt en fantastisk måde at hurtigt få et WordPress-websted i gang.

Bitnami rulle

Roller er en Java-baseret bloggingplatform sponsoreret af Apache Foundation. Roller har eksisteret i mange år og fungeret som grundlaget for mange store blogsider med flere brugere, herunder Oracle-blogs og DZone's JRoller. Roller er fyldt med funktioner, understøtter OpenID og LDAP til godkendelse og skaleres til mange tusinde brugere.

Version 5.1.2 er tilgængelig som et virtuelt apparat fra Bitnami. Bitnami-apparatet kombinerer Roller med Apache Tomcat, Apache-webserveren og MySQL på Ubuntu 14.04. Installation af VM på min VMware ESXi-server krævede brug af VMware vCenter Converter, som tillod mig at uploade apparatet direkte til vCenter Server-beholdningen.

Roller kan bruges til at være vært for en enkelt blog eller et hvilket som helst antal blogs afhængigt af dine serverressourcer og diskplads. Som standard er Roller-apparatet konfigureret til at bruge 1.024 MB hukommelse, en virtuel CPU og en enkelt 17 GB virtuel disk. Jeg fandt disse indstillinger mere end tilstrækkelige til et lille antal blogs, men du kan nemt bumpe konfigurationen, hvis du planlægger at være vært for mere.

Derfra tager oprettelse af en ny weblog kun få minutter fra administratorsiden. Det grundlæggende rulleapparat leveres med fem forskellige temaer og evnen til at tilpasse udseende og layout ved hjælp af Apache Velocity-skabeloner.

TurnKey File Server

Et virtuelt lagringsapparat kan være overraskende nyttigt, især hvis du kører i et VMware VSAN-miljø. TurnKey File Server er et godt valg til levering af filopbevaringstjenester i et virtuelt apparat. Dette er et andet apparat baseret på TurnKey Core-distributionen med et par tilføjelser, der tilbyder filoverførselsprotokollerne SMB, SFTP, NFS, WebDAV og Rsync.

Start apparatet, og systemet vil bede dig om at ændre rodadgangskoden og give dig mulighed for at udføre en sikkerhedsopdatering til operativsystemet. Når disse trin er afsluttet, sker al interaktion derfra og ud via en webbrowser. Til TurnKey Core's Web Shell- og Webmin-moduler tilføjer File Server Samba- og WebDAV-styringssider.

Du bliver nødt til at tilføje disklagring til det basale virtuelle apparat, da det som standard er konfigureret med en enkelt 20 GB virtuel disk. En af udfordringerne ved at bruge Samba på en typisk Linux-platform har været standardindstillingerne, som normalt ikke spiller godt med Windows-klienter. TurnKey File Server løser disse problemer ved at bruge WORKGROUP som det forudkonfigurerede arbejdsgruppenavn og tilbyde forudkonfigurerede delinger, herunder brugerens hjemmekatalog, en offentlig del med navnet lagring og CD-ROM'en.

TurnKey Observium

Simple Network Management Protocol (SNMP) har eksisteret i lang tid, og det har stadig en plads i styring af enheder på et netværk. Faktisk understøtter de fleste serveroperativsystemer - inklusive Linux og Windows - et vis niveau af styring og overvågning via SNMP. TurnKey Linux Observium-apparatet ruller Observium 14.1 ind i en LAMP-stak bygget på sit Debian-baserede TurnKey Core OS.

Observium kombinerer system- og netværksovervågning med præstationstendenser, så du kan spore næsten alle tilgængelige metricer. Det giver en lang række statistikker, diagrammer og grafer til dine administrerede switche, og det viser CPU, RAM, lager, swap, temperatur og hændelseslogstatus for dine servere. Bemærk, at Windows Server indeholder en SNMP-styringsmulighed, men den skal være aktiveret. Prøv Observium online demo for at se de fulde muligheder og grafik, der er tilgængelige fra dette værktøj.

OpenVPN Access Server

OpenVPN er den mest populære open source VPN-klient og serverapplikationer. Det kan findes i den populære DD-WRT open source router firmware og i en række kommercielle routere fra virksomheder, herunder Linksys og Netgear. Hvis du har brug for at støtte et stort antal samtidige VPN-forbindelser, skal du tjekke det virtuelle OpenVPN-apparat. Demoversionen tillader kun to samtidige forbindelser, men giver en måde at teste installations- og styringsfunktionerne på. Licensering er en rimelig $ 15 per klientforbindelse om året.

Til denne anmeldelse downloadede jeg VMware ESXi-versionen af ​​apparatet fra OpenVPN-webstedet. Installationen bestod af at uploade OVA-filen til min VMware-server ved hjælp af vSphere Client og derefter starte den nyoprettede virtuelle maskine. Når du får adgang til konsollen og logger ind for første gang, gennemgår du en række spørgsmål for at konfigurere standardindstillingerne for netværk og administration. For de fleste installationer er den eneste standardindgang, der kræves, valg af Ethernet-interface. Et sidste trin efter afslutningen af ​​den oprindelige opsætning er at indstille en adgangskode til standardadmin-kontoen.

For en installation bag en NAT-router skal du videresende TCP-porte 443 og 943 plus UDP-port 1194 til den IP-adresse, der er tildelt under installationsprocessen. Administrationswebserveren lytter på port 943, hvis du ønsker at få adgang til det eksternt. Det virtuelle OpenVPN-apparat kunne ikke være lettere at køre og giver en ren og enkel administrationsgrænseflade til at imødekomme alle dine VPN-behov.