Programmering

Skal du fjerne Adobe Flash fra Linux?

Skal du fjerne Adobe Flash fra Linux?

Adobe Flash har været meget nyt i det seneste og ikke af positive årsager. Flash er blevet kritiseret i medierne for forskellige sikkerhedsfejl. Dette har fået nogle mennesker til at opfordre til fjernelse af Flash fra folks computere, men er det praktisk at fjerne Flash fra dit Linux-system?

Matt Hartley rapporterer for Datamation:

Adobe Flash har været både en gave og en forbandelse pakket ind i den samme pakke. Det er en træg, ofte usikker og forfærdeligt oppustet måde at se en video og spille spil på din computer. I årevis var Flash til Linux-brugere endnu værre: lyden var ude af synkronisering med videoen, og du havde brug for en særlig indpakning til at afspille Flash-videoer på 64-bit Linux-distributioner. Selvom tingene er blevet bedre med hensyn til kompatibilitet, forbliver sikkerheden stadig dårlig.

Jeg hader at sige det, men alt det sociale svin om "at dræbe Flash" er meningsløst uden rigtige tænder. Og som jeg har udtrykt ovenfor, er den eneste måde at dræbe det på at stoppe med at bruge det. Dette sker naturligvis ikke. Den eneste måde at endda gøre det mindste i Adobes Flash-mareridt er at tage en guerilla-krigsførelse til det, men med et juridisk, sikkerhedsforebyggende twist.

Enhver og alle med administratorfunktioner i nærheden af ​​en pc, der kører Flash, skal fjerne det. Dette oversættes til lokale pc-værksteder, der tilbyder gratis "systemkontrol" og fjernelse af Flash som et resultat. Enhver, der er inden for rækkevidde af en pc, der kører Flash, skal selvfølgelig fjerne den med tilladelse.

De største mål ville være folk, der bruger deres pc'er til at få adgang til Flash-indhold fra deres lokale nyheder, børnesider og Flash-spilwebsteder. Steder som dette ville have den største indvirkning. Hvis dette blev gentaget nok, kunne der være tilstrækkeligt incitament for indholdsudbydere til endelig at dumpe Flash som standard. Er det muligt at bruge Linux uden Flash? Det er selvfølgelig, men det er ikke Linux-brugere, der er problemet ... det er alle andre!

Mere på Datamation

Adobe opdaterer Flash til version 18.0.0.209

Adobe opdaterede for nylig Flash til 18.0.0.209 for at løse nogle af de seneste sikkerhedsproblemer. Opdateringen skete, efter at Mozilla blokerede alle versioner af Flash i sin Firefox-webbrowser.

Catalin Cimpanu rapporterer til Softpedia:

Adobe udgav en ny version af Flash, 18.0.0.209, der havde til formål at løse de rapporterede sikkerhedsproblemer og til at få Flash-udvidelsen fra sortlisten.

Det anbefales at opdatere til denne nye version, da Flash 18.0.0.209 løser to vigtige nul-dags svagheder: CVE-2015-5122 og CVE-2015-5123.

Ifølge Adobe kunne begge disse sårbarheder "forårsage et nedbrud og potentielt give en hacker mulighed for at tage kontrol over det berørte system."

CVE-2015-5122 og CVE-2015-5123 påvirkede Flash-versioner 18.0.0.203 og tidligere på alle operativsystemer, der, da det blev rapporteret, betød alle Flash-versioner.

Mere på Softpedia

Sådan fjernes Flash fra din Linux-computer

Alle sikkerhedsproblemer har overbevist nogle Linux-brugere om, at tiden er inde til at fjerne Flash helt fra deres systemer. eHow har en nyttig guide til, hvordan du kan slippe af med Flash.

Chris Hoffman rapporterer for eHow:

Sådan fjernes Flash installeret fra Adobe

1. Åbn en terminal ved at klikke på "Programmer"> "Tilbehør" eller "Systemværktøjer"> "Terminal".

2. Naviger til dit Mozilla-plugin-bibliotek ved at skrive "cd .mozilla / plugins" i terminalvinduet og trykke på "Enter". Denne mappe indeholder dine plugins til din webbrowser; selvom du bruger andre webbrowsere, ser de efter plugins her.

3. Slet Flash Player-plugin-filerne ved at skrive "rm libflashplayer.so flashplayer.xpt" i terminalvinduet og trykke på "Enter".

Sådan fjernes Flash i Ubuntu og Debian-baserede distributioner

1. Åbn en terminal ved at klikke på "Programmer"> "Tilbehør" eller "Systemværktøjer"> "Terminal".

2. Skriv "sudo dpkg - fjern flashplugin-installer" i terminalvinduet på Ubuntu eller "su -c 'dpkg - fjern flashplugin-installer" "på andre Debian-baserede Linux-distributioner og tryk på" Enter ".

3. Godkend dig selv ved at skrive din adgangskode på Ubuntu eller rodadgangskoden på andre Debian-baserede distributioner, når du bliver bedt om det og trykke på "Enter".

Sådan fjernes Flash i Fedora, Red Hat og RPM-baserede distributioner

1. Åbn en terminal ved at klikke på "Programmer", "Systemværktøjer" og "Terminal".

2. Bliv rodbruger ved at skrive "su" i terminalvinduet og trykke på "Enter".

3. Godkend dig selv ved at skrive rodadgangskoden, når du bliver bedt om det, og trykke på "Enter".

4. Afinstaller flash-afspilleren ved at skrive "rpm -e flash-plugin" i terminalvinduet og trykke på "Enter". Tryk på "y" og "Enter", hvis du bliver bedt om det.

Mere på eHow

Gik du glip af en sammenfatning? Tjek Eye On Open-startsiden for at blive fanget med de seneste nyheder om open source og Linux.