Programmering

Linksys WRT1200AC: En hurtig, fuldt udstyret, open source-venlig router

Nogle gange er mindre virkelig mere. Når det kommer til Linksys WRT1200AC, den lille bror til WRT1900AC-routeren, der blev introduceret sidste år, kan det være bedst at sige, at mindre er lige nok.

1200AC er en slanket version af 1900AC med to færre antenner og omkring $ 100 slået listeprisen af. På trods af disse reduktioner er den ikke mindre alsidig eller kraftig. Alle de gode aspekter af 1900AC - den udvidelige hardware, den funktionspakkede firmware, den bekvemme installationsproces - er stadig her.

Hardware-hackere kan være lykkeligst af alle med 1200AC. Routeren er ikke kun kompatibel med open source-firmware, den kompatibilitet er tilgængelig lige uden for kassen - uden de mange måneders ventetid på en ordentlig driver med open source-chipsæt, der gav Linksys et sort øje, da 1900AC debuterede.

Selvom 1200AC kun har to antenner i forhold til 1900AC's fire, var den trådløse signalstyrke på 1200AC omtrent lige så god som dens større bror. Nævnte antenner, igen som ved 1900AC, er aftagelige og kan om nødvendigt opgraderes - for eksempel med retningsbestemte antenner.

Jeg er mindre glad for en anden ændring: Den strømforsynede mursten på 1900AC er blevet erstattet af et stikkontakt på 1200V. Vær advaret, vorten er lidt for stor til at bruge på en stikkontakt uden at blokere begge afsætningsmuligheder; Jeg endte med at tilslutte den til en stikkontakt.

1200AC bruger den samme Smart Wi-Fi-firmware som 1900AC, så opsætningen og konfigurationen af ​​routeren til brug var omtrent så smertefri som muligt. Tilslut, tilslut ledningen, tænd og naviger til linksyssmartwifi.com. De få muligheder, der skal konfigureres ud af boksen, såsom det trådløse netværksnavn, leveres alle gennem en guide-grænseflade.

Ingen yderligere tinkering var nødvendig for at erstatte min eksisterende router med 1200AC; ved at angive det samme trådløse netværksnavn og den adgangskode, der blev brugt før, alle mine enheder tilsluttet uden problemer. Til trådløs beskyttet opsætning (WPS) er der en lille knap på bagsiden af ​​enheden - lille nok til at jeg savnede den første gang jeg kiggede, så sørg for at finde den på forhånd, hvis du bruger WPS.

Test med iPerf-netværkspræstationsværktøjet mellem to systemer med kabelforbundne 1 GB Ethernet-adaptere viste, at 1200AC giver ikke mindre gennemstrømning end 1900AC gjorde (i det mindste i kablet tilstand). Endnu mere overraskende var, at 1200AC's trådløse netværk var lige så god som sin større brors, på trods af at han havde færre antenner. Signalstyrken på både 2,4 GHz og 5 GHz netværk er mere eller mindre den samme som dem, der blev fremsat af 1900AC.

Resten af ​​hardwaren i 1200AC er identisk med sin forgænger: fire gigabit Ethernet-porte, en USB 2/3-port og en SATA-port. Tilslut en lagerenhed til USB- eller SATA-porte, og du kan dele indholdet via en adgangskodestyret mappeadgang, FTP-tjenester eller en DLNA-kompatibel medieserver. Webgrænsefladen til fildeling (ved hjælp af Twonky-serveren) er ikke poleret, men det får jobbet gjort.

Et af de originale salgsargumenter i 1900AC og nu 1200AC var, at det kunne acceptere åben firmware som OpenWRT. Desværre kunne 1900AC ikke gøre det, da det først blev frigivet på grund af manglen på en ordentlig open source-driver til Marvell 88W8864-chipsættet i routeren. Den krævede chauffør kom endelig ud i december sidste år. Det blev revideret tidligt i april 2015 for at løse flere problemer, og nu har både 1200AC og 1900AC OpenWRT-billeder tilgængelige. Det var let nok at blinke routeren med OpenWRT, selvom du vil downloade og beholde en kopi af den originale Linksys-firmware, hvis du finder OpenWRTs række af muligheder for svimlende.

Da 1900AC debuterede, udråbte Linksys (blandt andre funktioner) de apps, der var tilgængelige til styring af routeren - det vil sige en måde for forældre på at håndhæve webstedsbegrænsninger. De samme apps er tilgængelige til 1200AC. Jeg kunne godt lide den app, der konfigurerer routeren eksternt fra en smartphone, men der er ikke tilføjet nye apps siden 1900AC's frigivelse, så dette synes usandsynligt at være et stort salgsargument. 1200AC i sig selv er mere end tiltalende nok.

ScorecardFunktioner (25%) Ledelse (25%) Ydeevne (25%) Opsætning (15%) Værdi (10%) Samlet score (100%)
Linksys WRT1200AC99910109.2