Programmering

Yahoo startede i det små og voksede hurtigt

Microsoft har tilbudt at købe Yahoo for 44,6 milliarder dollars - men hvordan blev et firma, der startede så lille, værd at være så meget? Det er en historie, der begyndte i de tidlige dage af World Wide Web, da folk kæmpede for at holde styr på den nye multimedieverden, den tilbød dem.

I disse dage så folk på nettet gennem NCSA Mosaic, en browser der hjalp med at popularisere Internettet; de kunne kontrollere kaffeniveauet i kaffemaskinen Trojan Room ved Cambridge University ved hjælp af det første webkamera på Internettet, og de kunne læse overskrifterne på NandO Times, en af ​​de første "nye medie" -operationer.

Yahoo dukkede først op på Internettet i 1994, da Jerry Yang og David Filo stadig var på Stanford University - noget der straks var tydeligt fra websteds første adresse: //akebono.stanford.edu/yahoo/. Først senere i 1994 kom www.yahoo.com, der var lettere at skrive, men selv da blev den omdirigeret til Stanford-serveren.

Men tilbage i 1994 var folk ikke så bekymrede over klodsede adresser. De havde boet med det tekstbaserede internet i årevis, og internettet med al dets rigdom havde folk tilsluttet. Yahoo trådte ind for at løse et tidligt problem: hvordan kunne brugerne holde styr på det hurtigt voksende World Wide Web.

Det, som Yang og Filo byggede, var revolutionerende for tiden: Et hierarkisk indeks på Internettet opdelt i emner som "computere", "regering" og "samfund og kultur." (Tjenesten lever i dag som Yahoo Directory.)

Kærlighed ved første blik

"David Filo og Jerry Yang skulle have en æresmedalje, derefter låst i et rum og aldrig få liv: de gør allerede et fremragende stykke arbejde med at kategorisere Internettet med Yahoos værtsliste," skrev en bruger som svar på en september 1994 Usenet udstationering beder om et bibliotek med websteder.

Tjenestens kendskab spredte sig via Internettet, ofte fra entusiastiske brugere, der videregiver oplysninger om ressourcen, men nogle gange med lidt forfremmelse af Yang og Filo selv.

"Vi har en temmelig omfattende liste på Yahoo Database," skrev Yang på Usenet i september 1994. "Det er et forsøg på at blive organiseret efter emne (men ikke særlig godt) - men vi arbejder på det. Også søgbar," han skrev.

Hele tiden fortsatte Yang og Filo med at leve hverdagen, uvidende om at de ville blive milliardærer på mindre end et årti. Et kig på gamle Usenet-indlæg afslører, at Yang kæmper for fair finansiering for universitetsstuderende, mens Filo forsøgte at handle verdensmesterskab online.

Da 1995 begyndte, tjente Yahoo 200.000 sider om dagen fra sit indeks på omkring 25.000 websteder og var ved at ramme den store tid. I løbet af året udgav Yang en bog om Yahoo og fik et interview på National Public Radios Fresh Air. Begge medstiftere dukkede op på en PBS Frontline TV-dokumentar om Internettet kaldet "High Stakes in Cyberspace."

"Hvad Yahoo gør er at gøre det lettere for dig at spilde din tid. Det vil have dig til at komme dit, hvor du vil hen, for at spilde tid hurtigere, så du ikke behøver at spilde tid på at spilde tid," forklarede Yang Yahoo i dokumentaren ifølge til en udskrift af showet.

Reklamen kom lige som tusinder af mennesker begyndte at bunke ind på Internettet, og nye websteder dukkede hurtigere og hurtigere op. Som et resultat, i midten af ​​juni 1996, var Yahoo sprunget til 9 millioner sider om dagen, og i tredje kvartal samme år ramte trafikken i tremånedersperioden 1 milliard sidevisninger.

Investering i det populære og hurtigt voksende sted lå ikke langt bag dets stigende popularitet. I april 1995 forsynede Sequoia Capital Yahoo med to runder med venture-finansiering, ligesom Yang og Filo besluttede at sætte deres studier på hold og begynde at køre Yahoo på fuld tid.

"Vi [havde] ikke gjort noget med vores forskning i de sidste par måneder," fortalte Filo CIO-magasinet i et interview i juni 1995. "Vi måtte beslutte, hvilken ting vi skulle forfølge, og vi er ikke rigtig interesserede i, hvad vores ph.d.er var i."

Et første offentligt udbud og international udvidelse var næste på kortene, og ved udgangen af ​​1996 havde Yahoo websteder i Storbritannien, Tyskland, Frankrig og Japan og havde lanceret Yahooligans-tjenesten for børn.

Tidlig konkurrence

Men Yahoo formåede at udholde konkurrencen, muligvis fordi dens bibliotek ofte var et bedre sted at finde links, som de tidlige søgemaskiner.

Microsoft startede sent på Internettet og lancerede MSN som en opkaldstjeneste til internetadgang i USA i 1995. Først et par år senere blev MSN genstartet som en portal og endnu flere år, indtil Microsoft satte dens fulde vægt bag udvikling af internetbaserede produkter og tjenester.

Ligesom Yahoo voksede Google også ud af Stanford University, men begyndte ikke at opnå anerkendelse før slutningen af ​​dette årti. Inden for få år var det imidlertid vokset til at blive førende inden for online søgning.

I dag er Yahoo et af de mest magtfulde online mediemærker i verden. Det har mere end 500 millioner brugere i adskillige lande, og dets navn kan genkendes for milliarder af mennesker.

Copyright verticalshadows.com 2021