Programmering

Hvordan Kaiser satsede 4 milliarder dollars på elektroniske sundhedsregistre - og vandt

I juli 1907 fandt det første store gennembrud inden for medicinsk it sted på Mayo Clinic i Rochester, Minn .: den medicinske journal, faldt ned i en papirmappe og opbevaret i et arkivskab. Indtil da blev oplysninger om patienter opbevaret i en hovedbog, der registrerede alle en dags patientbesøg, den ene efter den anden. Forskellige afdelinger havde separate hovedbøger, hvilket gjorde det ekstremt vanskeligt at spore patientoplysninger rettidigt.

Men 106 år senere forbliver papiroptegnelsen status for praksis inden for medicin. I 2009 brugte kun 9 procent af Amerikas hospitaler endda en grundlæggende form for elektroniske sundhedsjournaler.

[Også på: Forbruger kommer til elektroniske sundhedsjournaler. • Den grove vej til pålidelig dataudveksling mellem EPJ'er • Patientengagement vil være en hård opgave for sundhedsteknologi • iPad-revolutionen kommer til et hospital i nærheden af ​​dig • iPads har vundet hospitalerne, men Android kan vinde patienterne. | Bliv foran de vigtigste tekniske forretningsnyheder med 's Today's Headlines: First Look-nyhedsbrev. ]

Jeg stødte på den anekdote i en bog kaldet "Transforming Health Care: The Financial Impact of Technology, Electronic Tools, and Data Mining", skrevet af Philip Fasano, CIO i Kaiser Permanente, en sundhedspleje med 9 millioner medlemmer. Fasano har ført Kaisers 10-årige indsats for at opbygge KP HealthConnect, et elektronisk sundhedsregistreringssystem (EHR), der strækker sig over hver afdeling og hver Kaiser-patient. Det er en imponerende bog og værd at læse, da landet kæmper for at gennemføre reformen af ​​sundhedsvæsenet. Efter at have læst den havde jeg chancen for at interviewe Fasano. Her er en let kondenseret og redigeret version af vores samtale.

: Kaisers EPJ-systemer bliver fuldt operationelle i 2010. Hvad kan Kaiser gøre med det nu, som ikke ville være muligt uden det?

Philip Fasano: Vi har alle oplysninger om denne patient tilgængelige for os at trække på. Primærlægen har alle oplysninger om patienten, specialisterne har alle oplysninger om patienten, og enhver, de møder på et af vores hospitaler, har det også. Han eller hun kan se patientens sundhedshistorie, diagnose fra andre udbydere, laboratorieresultater og recepter er der alle. Røntgenbilleder gemmes digitalt og er der. Disse oplysninger er også tilgængelige, hvis en patient går til ER.

: Hvor meget kostede det at bygge?

Fasano: Cirka 4 mia. $, En betydelig mængde penge, men vi har 9 millioner medlemmer [så det koster omkring $ 444 pr. Medlem]. Du skal investere kontinuerligt i infrastrukturen i hele dens levetid. Folk er nødt til at erkende, at disse systemer er livskritiske, når de først er implementeret, så du skal investere i infrastrukturen for at være sikker på, at de altid er tændt.

: Hvad ville det koste nationalt at gøre, hvad Kaiser gjorde?

Fasano: Lov om reform af sundhedsvæsenet siger, at "meningsfuld brug af teknologi" af udbydere nationalt ville være 11 milliarder dollars. På det tidspunkt sagde jeg: "Det er en dejlig udbetaling." Det vil koste titusindvis af milliarder dollars at gennemføre dette.

: Kaiser opgav et tidligere system i 2004. Hvad gik galt?

Fasano: Vi byggede i en enkelt region med den hensigt at udvide den senere. Det var en fejltagelse. Vi byggede også systemet fra bunden med en partner. Men vi fandt ud af, at vi håndterede nedsat produktivitet og frustrerende systemafbrydelser. Den tidligere administrerende direktør George Halvorson traf derefter en beslutning om at afskrive den; det kostede os 400 millioner dollars.

(Redaktørens bemærkning: Selvom Fasano ikke nævnte det ved navn, var partneren IBM ifølge en artikel i Journal of Usability Studies, der sagde, at klinikere tog 30 til 75 minutter ekstra om dagen for at udføre deres arbejde, fordi der var for mange trin til at udføre enkle opgaver. Det nye system blev bygget med Epic Systems, en specialist inden for elektroniske sundhedsoptegnelser, der nu er en af ​​de to øverste EHR-leverandører sammen med Cerner.)