Programmering

Test Center anmeldelse: Visual Studio 2008 SP1 er icing og mere kage

Microsoft Visual Studio 2008 (VS08) Service Pack 1 (SP1) tog otte måneder at ankomme. I betragtning af de muligheder, der er tilføjet, kan otte måneder måske ikke virke så længe. På nogle måder føles SP1 som færdiggørelsen af, hvad Visual Studio 2008 skulle være. Det er bestemt ikke kun indsamlingen af ​​fejlrettelser, som du forventer af udtrykket "servicepakke."

Som jeg sagde i min oprindelige gennemgang af Visual Studio 2008 i januar, er VS08 den førende IDE til udvikling af applikationer med Microsoft .Net Framework og i det mindste en kandidat til den bedste Windows-hostede C / C ++ IDE. Da jeg fortsatte med at kvæle, manglede produktet, som blev frigivet i december, den meget længe ventede ADO.Net Entity Framework og LINQ til Entities og brød nogle JavaScript- og VBScript-funktioner fra tidligere versioner.

Det handler om dataene

SP1 langt om længe inkluderer ADO.Net Entity Framework (EF), Entity Data Model (EDM) og LINQ to Entities. EDM er en fuldstændig sproguafhængig, databaseuafhængig enhed-forholdsmodel. Det understøttes af et Entity SQL-sprog og er især nyttigt til datacentrerede forretningsområder. LINQ to Entities integrerer forespørgsler mod enheder i C # og Visual Basic, hvilket kan fjerne behovet for at lære finesser i Entity SQL for mange programmerere.

Bemærk, at Entity SQL adskiller sig markant fra Transact-SQL-forespørgselssproget, der bruges i Microsoft SQL Server. Apropos SQL Server, SP1 tilføjer fuld understøttelse af SQL Server 2008 til Visual Studio 2008, varmt i hælene på udgivelsen af ​​SQL Server 2008.

Bedre scripting

Du finder meget forbedret IntelliSense og kodeformatering til JavaScript i SP1, selv for tredjepartsbiblioteker, i det mindste hvis du strukturerer dine filer, som VS08 forventer. Hvis du ødelægger strukturen nok til at forvirre JavaScript-parseren, er det værste, der nu sker, at VS08 IntelliSense og kodeformatering ikke fungerer; syntaksfarvning fortsætter normalt med at arbejde, og redaktøren holder sig ude af vejen i stedet for at forsøge at “hjælpe” dig med vildledte ændringer.

På Internettet

Med dynamiske data kan du opbygge en grundlæggende datadrevet webapplikation meget hurtigt, baseret på en datamodel, i stort set samme ånd som at opbygge en Rails stilladsapplikation. Det forbedrer også den måde, de databundne kontroller fungerer på, og tilføjer validering og skabeloner. MSDN-gennemgangen af ​​oprettelse af et nyt dynamisk datawebsted ved hjælp af stillads inkluderer to måder at oprette datamodellen på: den ene ved hjælp af LINQ til SQL og den anden ved hjælp af Entity Framework. Se afsnittet Dynamiske data i aktion på den officielle ASP.Net-side for en række videotutorials.

URL-routing giver dig mulighed for at oprette routingtabeller til dine ASP.Net-websteder. Dette er en funktion, der oprindeligt blev udviklet til ASP.Net MVC Framework, som stadig er i preview; det var i sig selv nyttigt nok, at det blev opdelt og frigivet med SP1. MVC Framework ser stort set ud som, hvad du ville forvente, hvis du så et forslag, hvis salg i en linje var "ASP.Net meets Rails."

Hvad gør URL-routing faktisk for dig? I stedet for at skulle bruge HTTP POST eller forespørgselssyntaks for at komme til en dataafhængig side eller være nødt til at lave URL-omskrivning, kan du bruge en almindelig URL og få den oversat med en routingtabel, hvilket er mere konsistent med RESTful design og med den måde, søgemaskiner fungerer på - og mere som Rails.

Når vi taler om REST-understøttelse, tilføjer den nye Windows Communication Foundation (WCF) webprogrammeringsmodel understøttelse af REST-, AJAX- og JSON-tjenester og både ATOM- og RSS-feeds til WCF's allerede stærke understøttelse af XML-webtjenester, WS- * stack, og en effektiv, men proprietær binær protokol. Hvem siger, at Microsoft er ude af kontakt med Web 2.0 og SOA?

På skrivebordet

Hvis du er en C # -programmerer, vil du være glad for den forbedrede markering af potentielle fejl (se skærmbillede). Det er den slags hjælp, som Visual Basic-programmører er kommet til at forvente af redaktøren; nu har C # det også.

Visual Basic-programmører har et nyt legetøj, som C # -programmerere ikke kan kræve; det kaldes XML til skema (se skærmbillede), og det er en måde til automatisk at udlede et XML-skema fra XML-filen. C # -programmerere skal stadig indlæse XSD- og XML-filerne manuelt.

Tidskrævende, men det værd

Scorecard Værdi (10.0%) Dokumentation (15.0%) Evne (30.0%) Nem udvikling (30.0%) Ydeevne (15.0%) Samlet score (100%)
Microsoft Visual Studio 2008 SP19.09.010.09.09.0 9.3

Copyright verticalshadows.com 2021