Programmering

Nyt mobiltelefonfirma fra BenQ, Siemens åbner

Der er en ny mobiltelefonproducent, der sigter mod at konkurrere med Motorola og Nokia: BenQ Mobile. Det nye selskab åbnede for forretning lørdag og blev dannet som et resultat af den taiwanske mobiltelefonproducent BenQs overtagelse af Siemens 'division for mobile enheder i juni.

Det tysk-baserede selskab i München åbnes ledet af en tysk administrerende direktør, Clemens Joos, og en taiwansk formand, Jerry Wang, sagde BenQ i en erklæring.

Joos, præsident for Siemens 'division for mobile enheder siden 2004, og Wang, en administrerende vicepræsident i BenQ, har deres arbejde skåret ud for dem. Siemens 'andel af verdensomspændende salg af mobiltelefoner er faldet hele året, og det tegnede et tab i første halvdel af dette år. I mellemtiden står BenQ over for sine egne problemer. Virksomhedens skifte til at fokusere på mærkevareprodukter fik årsag til, at mangeårige kunder, inden for deres produktion af mobiltelefonkontrakttjenester, fandt nye partnere.

Men ledere i begge virksomheder håber, at den samlede drift med 7.000 medarbejdere, 5,6 milliarder dollars i omsætning og operationer steder fra Aalborg, Danmark til Suzhou, Kina, vender deres formuer rundt.

BenQ Mobile åbner med en 5,2 procent af den samlede globale markedsandel, vurderer virksomheden og en position nr. 6 på det globale håndsætmarked.

Siemens-mobiltelefonmærket vil fortsat eksistere i yderligere 18 måneder, og virksomheden vil være i stand til at cobrand produkter under BenQ-Siemens-navnet i en fem-årig periode, der startede lørdag. Produkter, der bruger det nye kombinerede mærke, introduceres i foråret 2006, sagde BenQ i en erklæring.

Valget af Joos som CEO følger en tendens fra asiatiske virksomheder til at udnytte vesterlændinge til topstillinger efter fusioner eller overtagelser, som Lenovo Group gjorde efter køb af IBMs computerdivision.

Joos har en vis erfaring i Asien for at hjælpe med at glatte kulturelle overgange inden for virksomheden. I 1996 blev han sendt til chef for Siemens 'malaysiske operationer og blev forfremmet til direktør for salg og markedsføring i Asien og Stillehavsområdet i 1998, en position i Singapore.

I juni indgik BenQ en aftale om at overtage Siemens 'tabsgivende håndsæt-division og forsøge at vende den om. Siemens sagde, at det ville betale BenQ € 250 millioner ($ 301 millioner) for at overtage virksomheden og få den nye satsning på solid fod.