Programmering

Brugere finder rettelse til nedbrydet KB 2982791 og KB 2970228 Windows-opdatering

Virker som forretning som sædvanlig i Microsoft Black Tuesday support arena. Windows-kunder - ikke Microsoft - har fundet en løsning på Blue Screen of Death / Stop 0x50-fejlen, jeg talte om i går. Microsoft har som sædvanlig været helt AWOL.

Den dårlige opdatering gik ned i den automatiske opdateringsskakt på sort tirsdag, og den første rapport fra en BSOD dukkede op på Microsoft Answers-forummet onsdag. Rapporten identificerede korrekt en af ​​de falske programrettelser som KB 2982791. Det er ikke klart, hvor mange mennesker der er berørt, men rapporter springer op over hele Internettet. Fra kl. 1:30 fredag, Redmond-tid, ser det ikke ud til, at Microsoft har gjort en darn ting.

Ifølge forum moderator og Microsoft MVP Susan Bradley (som, ligesom alle MVP'er, er frivillig) har problemet vist sig på 64-bit Windows 7-systemer og muligvis 64-bit Windows Server 2008 R2-systemer ("muligvis" fordi der ikke er ' t nok rapporter endnu til at bekræfte). Den første dårlige programrettelse, KB 2982791, er en del af den "vigtige" MS14-045 sikkerhedsbulletin. Den anden dårlige programrettelse, KB 2970228, er en ikke-sikkerhedsrettelse, der er en del af "Update 2" -debacle, der tilføjer rubelteglen til listen over gyldige valutasymboler i Windows 7 og Windows 8.1 Update.

Fra i morges har Microsoft ikke anerkendt problemet på Microsoft Answers-forummet. Jeg har ikke set nogen kommunikation fra Microsoft om problemet. Alle de indsendte Microsoft supportbilletter, som jeg kender til, er endnu ikke anerkendt. Der er ingen omtale af fejlen i nogen KB-artikel. På alle mine Windows 7 x64-maskiner tilbydes KB2982791 fortsat som en "afkrydset" Vigtig opdatering gennem Windows Update, og KB 2970228 forbliver en "ukontrolleret" Valgfri opdatering.

Windows sleuth og første gang Microsoft Answers forum plakat rvuerinckx fandt den magiske kombination:

Jeg havde det samme problem på to computere, begge win7 64bits.

Jeg kunne løse det ved at starte fra en DVD og fjerne følgende fil:

c: \ Windows \ System32 \ FNTCACHE.DAT

Baseret på hans indlæg ser det ud til, at rvuerinckx tog en brutal-kraft tilgang og slettede fontcacher, indtil han udslettede en, der spirede den blå skærm. Jeg aner ikke, om hans hack fungerer i alle tilfælde, men hver rapport, jeg hidtil har set, siger, at det fungerer som en mester.

Hvad sker der? Ingen ved. Microsoft har haft omkring 60 timer til at svare, og vi har ikke hørt noget. Poster PortSix tilføjer et fristende spor:

For os ser det ud til, at det blå skærmnedbrud er relateret til GDI-opkald til SaveDC () og RestoreDC () for at bevare og gendanne en sti.

FNTCACHE.DAT, som navnet antyder, er en fontcache. En hurtig tur gennem Google afslører alle mulige problemer med filen i løbet af mange år. I alle tilfælde, så godt jeg kan fortælle, er Windows smart nok til at genopbygge cachen, hvis den bliver slettet - men det er ikke smart nok til at rekonstruere cachen, hvis der er en slags internt problem. Du kan med rimelighed spekulere på, hvorfor / hvordan en fontcache af alle ting kunne fryse Windows ved opstart efter en 100 procent ægte automatisk opdateringsopdatering.

Jeg fortsætter med at stumpe efter mit Patch Monday-forslag, først fremsat i september sidste år. Microsoft bør invitere alle og alle til at deltage i en frivillig testdag for nye programrettelser, før de frigives via Windows Update og WSUS. Dette er endnu et eksempel på en dårlig patch - eller to - der kunne have været fanget med nok ekstern test.

Hvordan kan Microsoft bede os om at købe sig ind i ideen om "mere smidige" månedlige opdateringer til Windows, når det ikke kan reagere kløgtigt på systemnedbrud på skruer i sine egne automatiske patches?

Denne historie, "Brugere finder en rettelse til nedbrudt KB 2982791 og KB 2970228 Windows-opdatering", blev oprindeligt offentliggjort på .com. Få det første ord om, hvad de vigtige tekniske nyheder virkelig betyder med Tech Watch-bloggen. For at få den nyeste udvikling inden for nyheder inden for forretningsteknologi, følg .com på Twitter.