Programmering

Gennemgang: Windows 10-jubilæumsopdatering kan ikke exciteres

Et år efter den indledende, vaklende frigivelse af Windows 10 “RTM” (build 10240) og næsten ni måneder efter ankomsten af ​​Win 10 Fall Update (version 1511) har vi endelig en ny lejer på toppen af ​​Windows 10 “som en tjeneste ”bunke. Windows 10-jubilæumsopdatering, også kaldet Redstone 1, alias version 1607, er tilgængelig for Windows Insiders.

Opdateringen skal begynde at rulle ud til brugere af Windows 10 version 1511 den 2. august.

For de af jer, der allerede har taget springet og installeret Windows 10 - 350 millioner maskiner, til sidst tæller - opgraderingen skal fortsætte uden nogen indblanding fra din side. For de andre milliarder eller deromkring Windows 7- og Windows 8-brugere, der har valgt en vent-og-se-holdning, er det tid til at tænke igen om at opgradere til Windows 10.

Hvis du er tilfreds med Windows 7 eller Windows 8.1, er der stadig ingen overordnet grund til at opgradere, selvom den stadige ophobning af forbedringer begynder at tippe balancen. Jubilæumsopdatering bringer reelle forbedringer i sikkerhed, beskedne forbedringer i brugervenlighed og kosmetiske forbedringer overalt. Cortana er gået fra kun at være anvendelig til at være umagen værd. Men Edge-browseren er stadig ikke klar til prime time, og Universal-apps er stadig en buste.

Kort sagt, Windows 10 er godt, men det er ikke en slam dunk - og den kommer med betydelig bagage.

På den anden side, hvis din maskine, drivere og apps er kompatible (sandsynligvis er de), vil du køre bølgen af ​​det nyeste og bedste, og du er villig til at acceptere den nye Windows-as-a-service verden af ​​tvangsopdateringer og Google-lignende dataindsamling, vil du sandsynligvis være tilfreds med Windows 10.

Men vær sikker på at du forstår de nye regler:

  • Medmindre du går ekstremt langt, opdaterer Microsoft din maskine i henhold til sine egne regler og efter sin egen tidsplan, giver eller tager et par timer. Virksomheder kan kontrollere opdateringer til domænetilsluttede Windows 10-pc'er ved hjælp af Windows Update for Business, WSUS, SCCM og andre patch-throttlere. Men selv virksomhedsadministratorer kan ikke adskille nøglesikkerhedsopdateringer fra mindre kritiske opdateringer.
  • Windows 10 snoops mere end nogen tidligere version af Windows. Vi ved ikke, hvad der sendes til Microsofts hvælvinger, fordi de snoopede data krypteres, før de går ud. Microsoft giver omfattende forsikringer om, at dit privatliv bliver beskyttet. Ikke desto mindre går oplysninger om dine interesser, præferencer, browserbrug, Cortana-forespørgsler og interaktioner med andre Microsoft-apps stadig ud, selvom du slukker for alle snooping-mulighederne. Enterprise-snooping kan konfigureres til at reducere lækagen, men jeg har ikke set detaljer om datafeltet.

Når det er sagt, har Microsoft hidtil afstået fra at bruge individuelt målrettet reklame. De eneste synlige resultater af Windows 10's snooping har været en lejlighedsvis flash i Start-menuens "foreslåede" programåbning og visning af reklamer på låseskærme, som begge kan deaktiveres manuelt. Hvis Windows 10s dataindsamling har påvirket anden reklame, er jeg ikke opmærksom på det.

Mens Windows 10 kumulative opdateringer har medført en masse græd og gnidser af tænder - med installationer, der tager timer og timer, sommetider ikke fuldføres - har vi ikke set nogen fatale, show-stop bugs i patches. Det eneste konsistente problem med de kumulative opdateringer er, at de af uklare grunde ikke installerer på mange maskiner.

I de følgende sektioner taler jeg om de funktioner, der er blevet forbedret i Windows 10 Anniversary Update (version 1607) sammenlignet med den tidligere Fall Update (version 1511). Jeg taler om, hvad der er nyt for virksomheder. Så ser jeg på den nærmeste fremtid for Win10.

Hvad er nyt i jubilæumsopdateringen

Listen over nye og forbedrede funktioner i Windows 10-jubilæumsopdatering inkluderer en omformateret Start-menu, forbedringer af Tablet-tilstand (hvilket giver nogle funktioner tilbage i Windows 8.1), nye Cortana-funktioner, en meget tiltrængt omarbejde af meddelelser, nye proceslinjefunktioner, en Universal Skype-klient, en opgradering til Indstillinger, forbedringer af låseskærmen og introduktionen af ​​Windows Ink til pen- og fingerinput.

Der er virkelig noget for enhver smag, og selv Microsoft har sine kæledyrspunkter. Jeg gik igennem de fleste af disse funktioner i april, da de optrådte i beta build 14328. Her er en opdatering.

En bedre start

Start-menuen for jubilæumsopdatering fungerer nøjagtigt som Start-menuen om efterårsopdatering, men den er blevet omarrangeret lidt. I stedet for en liste over alle apps vises alle apps simpelthen, når du klikker på Start-ikonet i en massiv rulleliste, der skal se bekendt ud for enhver Windows 10-bruger.

Den anden store forskel: Alle nyligt installerede apps (op til tre) bobler op til toppen af ​​listen, som du kan se på skærmbilledet nedenfor.

Der er mindre kosmetiske ændringer i den nye Start, men intet af substans, medmindre tilstedeværelsen af ​​en hamburger-menu får dine kurver i et twist, eller du kan lide at diskutere farverne på File Explorer-ikonet. Tablet-tilstand får lidt mere Start kærlighed i jubilæumsopdateringen med en visning af alle apps ud over de gamle fliser og en forsvindende proceslinje.

Det "foreslåede" startelement vises som standard, som du kan se på skærmbilledet. Det er let at slå fra (Start> Indstillinger> Tilpasning> Start> Vis lejlighedsvis forslag i Start).

Som det altid har været tilfældet, har vi få af tilpasningerne i startmenuen, der var så nyttige i Windows 7. For at få dem tilbage skal du henvende dig til tredjepartsværktøjer som Start10 eller Classic Shell.

Cortana vender om hjørnet

Cortana bliver smartere hele tiden. Efter min erfaring er det ikke nær så smart som Google Now, men det bliver bestemt bedre. I build 1511 var du nødt til at træne Cortana, før det fungerede; det havde også en universalafbryder. Dette er ændret i jubilæumsopdateringen.

Cortana kan nu køre "på låseskærmen", hvilket betyder, at det kører hele tiden og lytter til hvad du siger, uanset om du er logget på computeren eller ej. Desuden er det gamle Cortana Påmindelsesikon blevet underlagt Cortana, og du kan omdanne fotos eller nogle appdata til påmindelser.

Cortana er fortsat en motorvej til Bing. Alt hvad du gør med Cortana ender i din Bing-profil, inklusive lokale søgninger. Med jubilæumsopdateringen får Cortana dog muligheden for at søge i dine OneDrive-filer ud over filerne på din maskine.

Læg det i Windows Ink

Det nye Windows Ink Workspace præsenterer endelig en brugbar Windows frontend til både pen og pinkie. Du har ikke brug for en Surface Pro eller Surface Book eller en fancy stylus til at spille; fodgængerpenne og endda din finger fungerer fint. Hvis du ikke har en berøringsskærm, kan du bruge din mus. Aktivér det nye Windows Ink Workspace ved at højreklikke på proceslinjen og vælge "Vis Windows Ink Workspace-knap."

Det bedste overblik over nye blækfunktioner, som jeg har set, kommer fra Microsoft selv. Windows Ink-gruppeprogrammeleder Li-Chen Miller har nedturen på Windows-bloggen. I en nøddeskal giver den nye grænseflade dig mulighed for at gøre følgende:

  • Skitse frihånd med hjælp fra en "linjal", der styrer dine klatter
  • Start en ny skitse med et skærmbillede, stort set det samme som du kunne med Edge-browserfarvefunktionen, der var tilgængelig i tidligere versioner af Windows 10
  • Opret Windows 7-æra-sticky notes, der automatisk kan konverteres til tekst og derefter manipuleres yderligere ved hjælp af Cortana (se f.eks. Prisen på en aktie baseret på et håndskrevet aktiesymbol, indstil påmindelser) takket være Cortana

Jeg har tendens til at tænke på oversættelsen af ​​håndskrevne noter som mere en ambition end en funktion. Jeg har fortsat problemer med at få de håndtegnede noter oversat, og de tilføjede trin (lageropslag, påmindelser) ser ud til kun at fungere i demoer.

På udkig efter en kant

Microsoft Edge har endelig den længe lovede understøttelse af udvidelser, men det er stadig lang, lang vej fra at være en førsteklasses browser.

I skrivende stund tæller jeg 13 tilgængelige udvidelser til Edge, inklusive to annonceblokkere. Office Online-udvidelsen er en samling af links til Office Online-tjenester, ikke i modsætning til de Google Apps-links, vi har haft i Chrome i mange år. Evernote-udvidelsen fryser ofte. Amazon-assistenten betyder aldrig at skulle forlade Amazon.com. De fleste af udvidelserne ser ud som om de blev smidt sammen over en lang weekend.

Den ene udvidelse, jeg virkelig har brug for - LastPass, adgangskodeadministratoren - klipper heller ikke sennep. Jeg har fortsat alle mulige problemer med at køre det.

Som Microsofts førende Universal Windows Platform-app skal Edge være et skinnende eksempel på, hvor store Universal-apps kan være. I stedet får vi en standardbrowser, der selv et år efter den første udgivelse ikke kan gøre mange af de ting, som nogle browsere har gjort i årevis - såsom en lukket faneliste, lydløs knap, profiler. Proceslinjeikonet viser ikke alle faner. Det er stadig latterligt vanskeligt at skifte søgemaskine. Indstillinger for indstillinger fortsætter for rude efter rude. Vi har set mange løfter for Edge gennem årene, men fremskridtene har været langsomme.

Edge lider fortsat under de samme sikkerhedshuller, der plager Internet Explorer. Næsten hver måned ser vi sikkerhedsrettelser, der gælder for både IE og Edge. Sikkerhedshuller i IE er så almindelige, at de fleste er forsikret om deres udseende. Edge, som det nye barn på blokken, burde være meget mere sikker.

Når det er sagt, er jeg fortsat optimistisk over, at Edge-udviklerne i sidste ende vil levere en bedre browser. Evnen til at identificere "ikke-essentiel" Flash-affald på en side og begrænse det som en førsteklasses forbedring, og jeg forventer, at der stadig er mange flere gode ting. Men jeg kan ikke anbefale Edge til nogen, før der kommer flere af de gode ting.

ScorecardBrugervenlighed (25%) Funktioner (25%) Administrerbarhed (15%) Sikkerhed (15%) Kompatibilitet (10%) Værdi (10%) Samlet score (100%)
Windows 10-jubilæumsopdatering8899108 8.5