Programmering

Shoot-out med virtualisering: Microsoft Windows Server 2008 R2 Hyper-V

Sent til virtualiseringsspelet har Microsoft kørt flere længder bag konkurrencen i dette rum i årevis. De nye funktioner og den stærke ydeevne, der findes i Windows Server 2008 R2 SP1, viser imidlertid, at virksomheden ikke har vrimlet med tommelfingeren. Det har tydeligvis arbejdet hårdt på at bringe en overbevisende og konkurrencedygtig virtualiseringsløsning til markedet.

Der er masser at kunne lide i Hyper-V i disse dage, ikke mindst er prissammenligningen med de andre store spillere. Men mens den lavere pris tidligere betød betydeligt formindskede funktioner og ydeevne, er dette hul lukket. Hyper-V tilbyder nu de store funktioner, herunder live VM-migreringer, belastningsafbalancering og høj tilgængelighed samt en mere flydende styringsgrænseflade i Microsoft System Center Virtual Machine Manager 2008 R2 (VMM).

En meget bemærkelsesværdig tilføjelse til Hyper-V i Windows Server 2008 R2 SP1 er dynamisk hukommelse. Ved at specificere et minimum og maksimalt RAM-tildeling pr. Virtuel maskine samt en buffer, der opretholdes over de faktiske hukommelseskrav, kan du konfigurere Hyper-V til at vokse og formindske RAM-tildelinger, som virtuelle maskiner kræver. Dette betyder, at du kan give en virtuel maskine 2 GB RAM, men lade den vokse op til 4 GB efter behov. Hvis VM har brug for mindre, kan Hyper-V derefter reducere fysisk RAM-brug på værten. I situationer, hvor en vært udnytter fysisk RAM, begynder Hyper-V at reducere det tildelte RAM til at køre virtuelle maskiner baseret på deres prioritet.

Ligesom hukommelsesadministration i VMwares hypervisor giver Hyper-Vs dynamiske hukommelse dig mulighed for at køre en højere tæthed af VM'er på hver vært. Microsofts metode til hukommelsesallokering, der bruger en hukommelsesballon, der kan udvides og trækkes efter behov, har klare fordele, men går ikke så langt som VMware eller Red Hat, der udnytter avancerede funktioner såsom sidedeling og RAM-komprimering. Plus, Hyper-V's dynamiske hukommelse fungerer kun med Windows-gæster; VMware og Red Hat har ingen sådan begrænsning.

Hyper-V R2 installation

En anden grund er, at nogle af de grundlæggende stykker til Hyper-V er lånt, såsom brugen af ​​Microsoft Cluster Services til at håndtere en gård med Hyper-V-servere. Selvom det kan synes at give mening at genbruge disse eksisterende værktøjer i virtualiseringsområdet, er der iboende ulemper. På grund af ulige afhængigheder bliver klyngens hjerterytmekonfiguration, opbevaring og netværkskonfiguration og andre administrationsopgaver besværlige og tidskrævende, og indledende builds kræver masser af gentagne manuelle trin på hver vært for at komme til en stabil klynge. Grænsen på 16 noder i en klynge kan også være et problem for større butikker.

Test Center Scorecard
 
 25%20%20%20%15% 
Microsoft Windows Server 2008 R2 Hyper-V88987

8.

Meget godt

Copyright verticalshadows.com 2021