Programmering

32-bit Windows 7 eller 64-bit Windows 7?

For de fleste blivende Windows 7-brugere er en 64-bit version af Windows 7 det rigtige træk. Men hvis du ikke har tilstrækkelig RAM (mindst 4 GB), eller hvis du stoler på enheder, der ikke understøtter 64-bit drivere, eller hvis du har brug for at opgradere en eksisterende 32-bit installation, kan 32-bit Windows 7 være det bedre valg. Et par udgaver af 64-bit Windows 7 giver en Windows XP-tilstand, der løser nogle bagudkompatibilitetsproblemer, men det er ikke et universalmiddel. I hurtigt Q & A-format er her lige hvad du har brug for at vide.

Spørgsmål: Er min pc understøttet under 64-bit Windows 7?

EN. De fleste pc'er, der er fremstillet i de sidste tre år (dvs. efter Vista's debut), er i stand til at køre 64-bit Windows 7. Undtagelserne er dem, der leveres med low-end CPU'er, der ikke understøtter AMD- eller Intel 64-bit-udvidelser. Eksempler inkluderer Intels Atom-serie af CPU'er med lav effekt og tidlige Intel Core-CPU'er, som f.eks. Core Duo (ikke Core 2 Duo). Hvis du ikke er sikker på, hvilken slags CPU der er i dit system, eller om CPU'en understøtter 64-bit-drift, kan du bruge det gratis Intel Processor Identification Utility til at finde ud af det.

[Se hvad Windows stjal fra Mac OS X. Se hvad Mac OS X stjal fra Windows. | Oplev de top 10 gratis open source-apps til Windows]

Q. Hvad med alle mine perifere enheder?

EN. Som med pc-understøttelse fungerer de fleste eksterne enheder, der er fremstillet i Vista-æraen, med 64-bit Windows 7. Ældre hardwarestøtte er dog et hit-or-miss-tilbud. Nogle producenter - for eksempel leverandører af netværksinterfacekort eller disklagerkontrollere - er mere opdaterede end andre, delvis takket være det faktum, at de har støttet 64-bit computing under Windows Server siden 2002-2003 tidsramme. Enheder, der ikke har åbenlyse bånd til datacentret (såsom brugerdefinerede inputenheder, multimediehardware og nogle printere) kan være sværere at integrere, da de blev fremstillet på et tidspunkt, hvor 64-bit desktops var en sjældenhed. Din bedste chance er at foretage en internetsøgning for at se, om producenten har offentliggjort en 64-bit enhedsdriver og, hvis ikke andre brugere har fundet frem til en løsning.

Q. Kan jeg bruge en 32-bit enhedsdriver under 64-bit Windows 7?

EN. Nej. En enhedsdriver er en privilegeret kode, der kører i samme adresseområde som Windows-kernen. Som sådan skal den matche selve kernens arkitektur. Nogle producenter samler både 32-bit og 64-bit drivere inden for en enkelt installationspakke, hvilket fører til, at afslappede observatører undertiden fejlagtigt rapporterer, at en 32-bit driver arbejdede under 64-bit Windows. Mens 32-bit drivere ikke understøttes direkte i 64-bit Windows 7, kan 64-bit Windows 7-brugere installere 32-bit drivere i Windows XP-tilstand og bruge USB-baserede printere og andre USB-baserede ældre enheder sammen med Windows XP virtuel maskine.

Spørgsmål. Kan jeg bruge Windows XP-tilstand med 64-bit Windows 7?

EN. Ja. Windows XP-tilstand understøttes fuldt ud under 64-bit Windows 7. Faktisk er brugen af ​​en Virtual Machine Monitor (VMM), som Windows Virtual PC 7-produktet, der ligger til grund for Windows XP-tilstand, en af ​​de eneste måder at bruge en 32-bit enhedsdriver under 64-bit Windows. Den enlige advarsel er, at enheden skal bruge en USB-grænseflade; ældre hardware, der bruger et proprietært udvidelseskort eller en dongle, fungerer sandsynligvis ikke med en VMM-løsning som Windows XP-tilstand.

Sp. Hvad er Windows XP-tilstand nøjagtigt, og hvordan får jeg det?

EN. Det enkle svar er, at Windows XP Mode er en virtuel maskine, der indeholder Windows XP SP3, der kører under Windows Virtual PC 7. Den er tilgængelig som en gratis download til brugere af Windows 7 Professional, Ultimate og Enterprise-udgaver.

Det mere præcise svar er, at Windows XP-tilstand er en indbygget 64-bit applikation (faktisk en række 64-bit-tjenester og enhedsdrivere), der skaber en separat, native 64-bit-proces, der efterligner et 32-bit pc-miljø.

Det er vigtigt at bemærke, at Windows XP-tilstand er begrænset til at skabe et 32-bit virtuelt miljø. Dette gælder, selvom den underliggende Windows Virtual PC-software i sig selv er 64-bit og kører på x64-versionen af ​​Windows 7. Så mens du kan installere 32-bit Windows XP (eller 32-bit Vista eller 32-bit Windows 7) som gæster i Windows Virtual PC-miljøet (som trods alt er en generisk VM-løsning med en vis ekstra integration til Windows XP-tilstandsbillede), kan du ikke installere 64-bit Windows XP eller x64-versionerne af Vista eller Windows 7.

Sp. Kan jeg køre 32-bit Windows-applikationer under 64-bit Windows 7?

EN. Ja. Næsten ethvert 32-bit Windows-program, der understøttes på Windows XP, kan køre umodificeret under 64-bit Windows. Dette er muliggjort af en teknologi kendt uformelt som "Win32 på Win64" (forkortet WOW), som oversætter 32-bit API-opkald fra en ældre Win32-eksekverbar til 64-bit API-opkald, der kan serviceres af de indfødte undersystemer af 64- bit Windows 7. Nettoresultatet er, at 32-bit applikationer kører problemfrit på 64-bit Windows og takket være optimeringer i nuværende generation af Intel- og AMD-CPU'er ved eller næsten fuld hastighed. De få undtagelser fra WOW-kompatibilitetsreglen involverer normalt applikationer, der er afhængige af en eller flere proprietære ældre 32-bit enhedsdrivere, der ikke har nogen tilsvarende 64-bit versioner.

Bemærk, at WOW-konceptet virkelig ikke er noget nyt. En lignende teknik blev anvendt af de tidligste versioner af Windows NT til at understøtte ældre 16-bit Windows 3.xx-applikationer.

Q. Når jeg installerer et 32-bit-program under 64-bit Windows 7, kan jeg ikke se dets poster i registreringsdatabasen. Hvorfor er det?

EN. 64-bit versionerne af Vista og Windows 7 inkluderer WOW-oversættelseslaget til kørsel af 32-bit applikationer (se beskrivelsen ovenfor). Ud over at oversætte API-opkald isolerer 64-bit Windows registreringsdatabaseændringer foretaget af 32-bit applikationer og omdirigerer dem til en speciel undernøgle i den relevante registreringsdatabase.

For eksempel vil en 32-bit applikation, der opdaterer en nøgle i HKEY_LOCAL_MACHINE \ softwarestrukturen, automatisk få ændringerne omdirigeret til Wow6432Node-nøglen under den primære softwaretast. Udvidelse af denne nøgle afslører alle 32-bit applikationsregistreringsnøgler og værdier, der automatisk er blevet omdirigeret af WOW.

Spørgsmål: Er der en ydelsesfordel ved at bruge 64-bit Windows 7?

EN. Det kommer an på. Hvis du arbejder med store filer eller kører applikationer, der bruger meget hukommelse, giver 64-bit Windows dig typisk en lille ydelsesfordel i forhold til 32-bit Windows, der kører på identisk hardware. Dette gælder også når du bruger 32-bit applikationer. Det er fordi OS og enhedsdrivere selv drager fordel af de 64-bit brede registre for en Intel- eller AMD-CPU, der kører i 64-bit udvidet tilstand. Derudover, fordi 64-bit Windows 7 understøtter mere fysisk RAM end 32-bit Windows 7 (192 GB på ikke-Home-versioner vs. 4 GB for enhver 32-bit smag), kan du nemt udvide din pc's muligheder langt ud over hvad der er muligt i en 32-bit verden.

Sp. Hvorfor bruger 64-bit Windows mere RAM end 32-bit Windows?

EN. Ethvert 64-bit OS bruger mere hukommelse end dets 32-bit ækvivalent. Dette skyldes arten af ​​64-bit kode: Den bruger større interne strukturer, der nødvendigvis optager mere plads, både i RAM og på harddisken. Det er ikke overraskende, at ISO-billedet til 64-bit versionerne af Vista og Windows 7 er cirka 50 til 70 procent større end de tilsvarende 32-bit ISO'er, eller at 64-bit Windows viser 20 til 30 procent højere fysisk hukommelsesudnyttelse efter indledende starte op.

Spørgsmål: Er der sikkerhedsfordele ved at bruge 64-bit Windows 7 vs. 32-bit Windows 7?

EN. Ja. Mange af de meget omtalte kerne "hærdende" initiativer, som Microsoft debuterede med Vista, er specifikke for 64-bit smagen - ting som hardwarebaseret forebyggelse af dataudførelse og PatchGuard. 64-bit Windows Vista og Windows 7 kræver også, at enhedsdrivere skal underskrives digitalt af deres forfattere, hvilket gør det sværere for hackere og root-kit-udviklere at installere deres bedrifter skjult som kernetilstandsdrivere.

Spørgsmål. Kan jeg opgradere fra en 32-bit smag af Windows til 64-bit Windows 7?

EN. Nej. Microsofts opgraderingsproces understøtter i øjeblikket ikke flytning mellem processorarkitekturer. For at opgradere fra en 32-bit version af Windows skal du udføre en "ren" installation af 64-bit Windows 7 og derefter migrere dine applikationer og data til det nye operativsystem.

Denne historie, "32-bit Windows 7 eller 64-bit Windows 7?, "blev oprindeligt offentliggjort på .com. Følg den seneste udvikling i Microsoft Windows og Windows 7 på .com.