Programmering

Python overhaler Java på GitHub

Python er blevet det næstmest populære sprog i GitHub og overgår Java for første gang og rangerer lige bag JavaScript ifølge GitHubs rapport om tilstanden i oktober i oktober om brug af det populære kode-delingswebsted.

At drive Pythons vækst er øget brug af datavidenskabelige fagfolk såvel som hobbyister, ifølge GitHub. Placeringen var baseret på antallet af unikke bidragydere til offentlige og private repos, der var mærket med det relevante primære sprog.

[Også på: Det reelle antal open source-udviklere]

Efter JavaScript, Python og Java er de mest populære sprog på GitHub PHP, C #, C ++, TypeScript, Shell, C og Ruby, i den rækkefølge. Årets store vindere omfattede Dart, Rust, HCL, Kotlin, TypeScript, Apex, Python, Assembly og Go. Samlet set samarbejdede udviklere på mere end 370 sprog om GitHub i det sidste år, ifølge GitHub-rapporten.

Status for Octoverse-rapporten er baseret på data fra 1. oktober 2018 til 30. september 2019. GitHub bemærkede også disse yderligere fund:

  • Der var mere end 40 millioner udviklere, der byggede på GitHub, hvor 80 procent kom uden for USA. Ti millioner mennesker har tilmeldt sig det sidste år, og 1,3 millioner har leveret deres første bidrag til open source.
  • Mere end 44 millioner repoer blev oprettet i det forløbne år.
  • Afhængigheder er nøglen i GitHub repos. I gennemsnit er hver offentlig og privat repo afhængig af mere end 200 pakker.
  • Mere end syv millioner sårbarhedsadvarsler er blevet afhjulpet af samfundet, siden GitHub lancerede sin sikkerhedsadvarsel i november.
  • Brug af Jupyter-notesbøger er vokset med mere end 100 procent år til år i de sidste tre år. Tallene er baseret på antallet af repoer, der nævner Jupyter som deres primære sprog.
  • Bidragydere til det Python-venlige TensorFlow-maskinlæringsbibliotek er vokset fra 2.238 til 25.166 mennesker (når de inkluderer bidragydere til afhængigheder i alt).
  • Naturlig sprogbehandling er ved at samle damp på GitHub, hvor pakker som NLTK sænker adgangsbarrieren.

GitHubs sprograngeringer adskiller sig fra Tiobe-indekset for sprogpopularitet, som vurderer sprogpopularitet baseret på en formel, der tæller søgninger i populære søgemaskiner. Tiobes indeks rangerer Java først, tæt efterfulgt af C, derefter Python.