Programmering

Linux puster nyt liv i gamle Mac-computere

Linux og gamle Mac-computere

Apple er kendt for sin planlagte forældelsesstrategi, der tilskynder kunderne til at opgradere deres Mac'er så ofte. Dette kan resultere i ældre Mac-computere, der ikke kan opdatere til den nyeste version af macOS, men stadig er perfekt funktionelle computere, der kan udføre mange daglige computeropgaver såsom browsing, tekstbehandling, billedredigering osv.

Så hvad kan du gøre med en ældre Mac, der ikke længere får macOS-opdateringer? Du kan installere Linux og puste nyt liv i den gamle Mac-computer. Distributioner som Ubuntu, Linux Mint, Fedora og andre tilbyder en måde at fortsætte med at bruge en ældre Mac, der ellers ville blive kastet til side.

Phil Shapiro rapporterer for FOSS Force:

I disse dage, takket være Apples flytning til Intel omkring et årti tilbage, er det lige så nemt at bringe nyt liv til en gammel Mac ved at installere din foretrukne Linux-distro som med en standard-pc, som du vil se i denne video.

Alle Macintosh-computere fra omkring 2006 blev fremstillet ved hjælp af Intel-CPU'er, og det er en leg at installere Linux på disse computere. Du behøver ikke at downloade nogen Mac-specifik distro - vælg bare din foretrukne distro og installer væk. Cirka 95 procent af tiden vil du kunne bruge 64-bit versionen af ​​distro. På CoreDuo Mac'er, fra 2006, skal du bruge en 32-bit version.

Her er en screencast-video, jeg lavede på en genoplivet Macbook, der for nylig kom i mine hænder. Jeg downloadede Linux Mint 18 Xfce 64-bit ISO, brændte den på DVD, indsatte den i Macbook (efter at Macbook var tændt) og startede derefter Macbook fra DVD ved at holde bogstavet "C" (som fortæller Mac'en at start fra det optiske drev).

Mere hos FOSS Force

Artiklen om FOSS Force om brug af gamle Mac'er til at køre Linux fangede Linux redditors opmærksomhed, og de delte deres tanker om det:

IBlowAtCoding: “Linux er meget modulært og tilpasses. Opgradering til nyeste OSX med gammel hardware vil helt sikkert se et præstationsfald, men det er muligvis ikke tilfældet med Linux. For eksempel kunne du vælge en mere nøglefordeling, du kunne vælge et meget simpelt skrivebordsmiljø (Openbox i stedet for Unity) osv. Jeg har endda en lort bærbar computer med den nyeste Debian, hvor jeg slet ikke kører en GUI og brug bare terminalen og tmux. ”

Faissaloo: “... med OSX har du et valg mellem inkompatibilitet og planlagt forældelse. Med Linux får du ingen af ​​dem. ”

Maximiliankolb: “Jeg vil ikke være fordømmende på nogen måde, men at bruge maskiner langsommere end en ny raspi3 til 30 $ er sandsynligvis spild af ressourcer i sig selv. som andre har påpeget, bruger de bare en hel del magt, mens de ikke er pålidelige. indsatsen for at understøtte alle disse forskellige modeller er for høj sammenlignet med en ret standard og velprøvet raspi3-opsætning. Jeg kan godt lide at bruge brugte / renoverede maskiner, men der er grænser! ”

Intet ilt: “Jeg bruger stadig en IMac fra 2008 under Linux. Da skærmen er god og stor og strømforbruget ret lavt, er det en perfekt anden computer til overvågning og administration af min rtmp-server. ”

BaronVonD: “Du kan også downloade en PowerPC-version af Deb / Ubuntu til endnu ældre Mac-computere, køre det ved hjælp af lxde eller et hvilket som helst andet miljø med lav vægt.

Jeg har en iMac G3, som jeg prøvede at få Lubuntu installeret, bare for sjov. Havde nogle problemer med installationen, så det har jeg ikke gjort meget med, men jeg prøver muligvis igen i dag. ”

CompsciKinder: “Jeg kører g4 og g5 powermac med ubuntu ppc. Fungerer godt stadig godt cpus!

Jeg bruger dem til at teste software til specifikke brugssager, så jeg er ligeglad med effektiviteten. "

Tiv: “Bare husk, at der er Mac'er derude, der har en 32-bit UEFI-implementering og en 64-bit CPU. Hvilket betyder, at download af en 64-bit distro ikke automatisk garanterer, at du kan starte fra den. Nogle distroer inkluderer ikke EFI-stubber til begge arkitekturer. Canonical sendte på et tidspunkt en bestemt EFI + Mac-version af den grund tror jeg. Hvis du støder på dette problem, skal du bare bruge rEFInd og være færdig med det. ”

Macbookairquestion: “Apple vil have dig til at udskifte deres produkter flere år. Jeg havde at gøre med en MacBook Air fra 2008. Det understøttes ikke af de nyeste OS X-versioner. Den nyeste OS X, der kører på den (Lion), får ikke længere nogen sikkerhedsopdateringer. Linux er en god den eneste måde at fortsætte med at bruge denne vel fremstillede computer til gennemsnitlige opgaver på en sikker måde. ”

AlwaysManaged: “Bare af nysgerrighed, hvordan” genopliver ”computeren? Hvis det allerede havde OSX på det, hvorfor ikke bare gendanne det til fabriksindstillingerne og opgradere det til den nyeste version, den kører, er?

Jeg kan ikke se, hvordan installation af linux gør en forskel for hardwaren ... OSX er allerede et unix-baseret OS. "

Djxfade: ”Fordi i tilfælde af Mac, som Apple har forladt, som PPC-hardware, de første par Intel-generationer osv., Kan de kun køre gamle og ikke-understøttede OS X-versioner.

På PowerPC-hardware er du skruet, fordi den sidder fast på Leopard, et 10 år gammelt operativsystem.

Ved at installere en smag af Linux får du adgang til den nyeste software, sikkerhedsrettelser og en moderne browser. De ældre Safari-versioner er ubrugelige i dag. ”

Mere på Reddit

8 Linux-filadministratorer at prøve

Linux tilbyder en bred vifte af valg, når det kommer til filadministratorer. En forfatter på opensource.com har en nyttig oversigt over 8 Linux-filadministratorer, der er værd at bruge.

David begge rapporterer for opensource.com:

En af de mest almindelige administrative opgaver, som slutbrugere og administratorer har brug for at udføre, er filhåndtering. Håndtering af filer kan forbruge en stor del af din tid. At finde filer, bestemme hvilke filer og mapper (kataloger) der tager mest diskplads, slette filer, flytte filer og blot åbne filer til brug i et program er nogle af de mest grundlæggende - men alligevel hyppige - opgaver, vi udfører som computerbrugere. Filhåndteringsprogrammer er værktøjer, der er beregnet til at strømline og forenkle de nødvendige opgaver.

Mange mennesker er ikke opmærksomme på den brede vifte af valgmuligheder, der findes i filadministratorer, og de er heller ikke klar over de fulde muligheder for dem, de kender til. Som med alle aspekter af Linux er der mange muligheder til rådighed for filadministratorer. De mest almindelige, der leveres af min foretrukne distribution, Fedora, er:

Midnat Commander

Konqueror

Delfin

Krusader

Nautilus

Thunar

PCmanFM

XFE

Mere på Opensource.com

Pokemon GO har mistet millioner af spillere

Pokemon GO tog den mobile spilverden med storm, da den først blev frigivet, og blev hurtigt et af de mest populære spil på Android- og iOS-enheder. Men nu mister spillet millioner af spillere, og dets popularitet kan faktisk vise sig at være meget kortvarig.

Tom Mendelsohn rapporterer for Ars Technica:

Det havde næsten 45 millioner daglige brugere i juli, men dette tal ser ud til at være sunket med mere end 12 millioner siden starten af ​​august til lidt over 30 millioner, der siges at spille Pokémon Go. Yderligere tilbagegang forventes, da downloads, engagement og den tid, som brugerne bruger på appen, også har synligt floppet ifølge data leveret af Sensor Tower, SurveyMonkey og Apptopia.

Bloomberg, der så rådataene, rapporterede, at andre store apps som Twitter, Facebook og Snapchat “kan trække vejret”, fordi Pokémon Go endelig vakler, da spillets popularitet tilsyneladende havde kostet dem betydelige mængder brugere.

Udvikleren Niantic fortsætter dog med spillet og skal frigive version 0.35.0 til Android og 1.5.0 til iOS. Ifølge patchnoterne vil spillerne "nu være i stand til at lære om en Pokémons angrebs- og forsvarsfunktioner fra deres teamleder for at bestemme, hvilken af ​​deres Pokémon der har mest potentiale for kamp."

Mere hos Ars Technica

Gik du glip af en sammenfatning? Tjek Eye On Open-startsiden for at blive fanget med de seneste nyheder om open source og Linux.