Programmering

Node.js opfinder udvider JavaScript-programmering ud over browsere

Open source-projektet Node.js blev opfundet af Joyent softwaretekniker Ryan Dahl for tre år siden næste måned. Det tillader i det væsentlige JavaScript at blive brugt uden for en browser. Node udnytter Googles V8 JavaScript-virtuelle maskine til at fortolke JavaScript, og den bruger en hændelsesdrevet ikke-blokerende I / O-model, som leverandøren af ​​cloudtjenester Joyent - en hovednode-advokat - siger, gør den ideel til dataintensiv og realtid applikationer, der kører på tværs af distribuerede enheder. Det er også forkæmpet af virksomheder som Microsoft og Mozilla.

Editor hos Large Paul Krill talte med Dahl på den Joyent-sponsorerede Node Summit-konference, der afholdes i San Francisco.

[Node.js er vinder af prisen for årets teknologi i 2012. For mere indsigt i softwareudvikling, abonner på nyhedsbrevet for Developer World. ]

: Node er dybest set JavaScript-ramme på serversiden, ikke?

Dahl: Ja. Det er en programmeringsplatform. Node er en måde at udføre programmering med JavaScript på, men på din computer i stedet for inde i webbrowseren, så du kan interagere med operativsystemet og hvad der ikke er.

: Hvad er den største fordel?

Dahl: Node gør tingene lidt anderledes end andre programmeringsplatforme. Det vigtigste er, at det håndterer I / O meget forskelligt, så det tillader ikke brugeren at låse programmet nogensinde. Det holder brugeren med at håndtere nye ting, så det er meget nyttigt til netværksprogrammering. Du har ofte at gøre med mange mennesker på samme tid på din server, og du jonglerer med disse forskellige forbindelser. Node opfordrer udvikleren til at fortsætte med at behandle forbindelser uden at blokere. Og på grund af denne model til håndtering af I / O har brugere en tendens til at finde det lettere end at udvikle med et traditionelt programmeringssprog til servere.

: Hvorfor tager Node sig fyr, så at sige?

Dahl: Det viser sig bare, at mange mennesker kan lide at programmere i JavaScript, og så har der været stor interesse fra brugerne om at udvikle ting.

: Er der et problem med at køre Node på Windows?

Dahl: Nå, porten til Windows er meget nyere end Unix-implementeringen og har et par fejl. Men generelt bruger brugerne det fint. Det har en tendens til at fungere godt. Selvfølgelig bliver det bedre med tiden.

: Er der nogen særlige fordele ved Node så vidt angår cloud-computing som platform-as-a-service og cloud computing generelt?

Dahl: Nå, det er JavaScript, hvilket er en dejlig ting. Og det har denne dejlige lille API, der er noget kompakt. Så jeg synes, det giver en dejlig platform-as-a-service platform generelt. Det gør også netværkskommunikation.

: Hvor mange mennesker udvikler sig med Node? Hvad er vækstraten for Node?

Dahl: Det er lidt vanskeligt at kvantificere, selvom den måde, vi normalt måler dette på, er antallet af moduler, der er blevet implementeret med Node eller udviklet med Node. Vi har i øjeblikket omkring 6000 moduler. Disse er forskellige moduler til at oprette forbindelse til Twitter eller til at analysere noget tilfældigt diskformat, [for eksempel].

: Hvad ville være den ideelle situation for Node, og hvor vil du ikke bruge den?

Dahl: Ideelt set er det til servere, hvor du jonglerer med mange forbindelser, hvor der sker meget I / O på serveren. Det er ikke så godt til batchjob, hvor du laver en masse serielle opgaver, og det betyder ikke noget, hvor lang tid de tager, du kører dem bare i slutningen af ​​dagen. Der bliver det uhåndterligt på grund af det ikke-blokerende natur.

Denne artikel, "Node.js opfinder udvider JavaScript-programmering ud over browsere", blev oprindeligt offentliggjort på .com. Følg den nyeste udvikling inden for nyheder inden for forretningsteknologi, og få en fordøjelse af de vigtigste historier hver dag i det daglige nyhedsbrev. For at få den nyeste udvikling inden for nyheder inden for forretningsteknologi, følg .com på Twitter.