Programmering

Myten om "MinWin" og et tyndere Windows 7

Bylegender er mærkelige væsner. Selv når de udsættes for, hvad de er - høje fortællinger, der tilsyneladende er "legitimerede" gennem hyppig genfortælling, fortsætter folk med at tro på løgnen.

Eksempel: "MinWin." I flere måneder spekulerede såkaldte "industrieksperter" i, at Microsoft ville gøre en ren pause med Windows 7 - at kerneelementerne i operativsystemet skulle omskrives fra bunden, og at bagudkompatibilitet ville blive henvist til domænet for virtuelle maskiner og emulering.

[Føj dine Windows-systemer til exo.performance-fællesskabet plus overvåg, hvordan de specifikt fungerer, med Windows Sentinel-værktøjet. ]

Centralt for denne teori var "MinWin." Citerer den nu berygtede "Eric Traut demo, "hævdede de, at Microsoft omskolede Windows-kernen for at gøre den lettere og mindre monolitisk. Husk, at det sandsynligvis ville ødelægge hele Windows-hardware / software-økosystemet." MinWin "var fremtiden. Det var nyt. Det var "cool." Og som enhver professionel mediemedarbejder vil fortælle dig, er det de "seje" nye teknologier, der driver sidevisninger.

Selvfølgelig ved vi nu bedre. Hele "MinWin" -boblen briste i sidste uge, da det gennem forskellige Microsoft-webindlæg og interviewkommentarer blev afsløret, at Windows 7 faktisk ville være mere beslægtet med "Windows Vista Second Edition": En evolutionær opdatering, der bygger på den eksisterende NT 6 .x kernelarkitektur som manifesteret i Windows Vista.

Ubesværet fortsætter de "MinWin" sande troende med at klamre sig til legenden. "Hvis ikke Windows 7, så en fremtidig version," siger de. "MinWin kommer." Faktisk kunne det være her "i dag", hvis Microsoft bare "fjerner al den opblussen i brugertilstand, de har klæbet til Vista og dets derivater."

Det sidste punkt synes at være et almindeligt tema blandt de "MinWin" trofaste: At hvis du på en eller anden måde kunne "parere" Vista, fjerne unødvendige baggrundstjenester og dumpe al den prangende Aero-bagage, ville du ende med et meget slankere OS , noget der kan sammenlignes med Windows XP eller endda 2000. Det er en spændende idé, en der tilføjer hele "MinWin" -mystikken. Det er også åbenlyst falsk.

Sandheden er, at når du fjerner alle de nye tjenester og UI-flashiness, er kernen i Windows Vista / 7-arkitekturen stadig ret omfangsrig - meget mere end Windows XP og / eller 2000. Folk, der hævder ellers, simpelthen ikke har gjort deres lektier. Heldigvis gør vi det let at gøre netop det ved at levere værktøjer og ressourcer til Windows Sentinel projekt

For eksempel, hvis du starter med en grundlæggende installation af Windows Vista Business (SP1), ser du på en arbejdsbyrde, der består af næsten 600 tråde fordelt på nogle 60+ processer. Gør dette lidt nede - ved at deaktivere Superfetch, Indexing, ReadyBoost og et par andre ikke-kritiske tjenester - og du kan få tråden ned i 450-500-serien, hvoraf 98 i øvrigt ejes af en enkelt proces: System (dvs. Windows Vista "kernen").

I modsætning hertil gyder en standardinstallation af Windows XP Professional lidt over 300 tråde på tværs af 40 processer. Skræk dette lidt ned, og du kan få trådtællingen godt under 300. Skær operativsystemet til knoglen, og du kan få det i det lave 200-interval spredt over 20 eller færre processer, hvor 57 af disse tråde tilhører Windows XP-kernen proces (dvs. System).

Sammenlign dette med Vista, der, når det er skåret ud til benet (hver ikke-kritisk service er deaktiveret, alle UI-godbidder slukket), stadig gyder 41% flere (340 vs. 241) tråde spredt ud over 50% mere (30 vs. 20 ) processer, og du kan se, hvor meget sværere det er at sætte Vista på en "diæt". Vista-kernen alene gyder 72% flere (98 mod 57) tråde end Windows XP.

Selv Windows 2008, der kører i sin "Server Core" -konfiguration - et scenarie, der ofte citeres som en forløber for "MinWin", gyder stadig omkring 300 tråde, og det kører ikke engang en ordentlig skal (kun en kommandolinje). Og selvfølgelig tegner "Server Core" -kernen sig for 98 af disse tråde - ligesom Vista SP1.

I betragtning af ovenstående kommer det virkelig ikke som nogen overraskelse, at Vista, selv strippet og med alt det fremmede UI-fluff deaktiveret det tager stadig 40% længere tid at udføre det OfficeBench test script, når det kører mod et identisk konfigureret Windows XP-system (Office 2007 bruges i begge testscenarier). Du kan ikke få din kage og spise den også. Flere samtidige tråde (især i kernen) svarer til mere potentielt CPU-overhead, hvilket påvirker lineær ydeevne.

Bundlinje: Tanken om, at Vista's problemer er helt isoleret i brugertilstand, er rent affald. Vista er federe hele vejen rundt, og dette inkluderer kernen og dens forskellige fjerntliggende kritiske undersystemer. For at opnå noget tæt på "MinWin" skal du bryde alle mulige ting, der gør Windows i det væsentlige ubrugeligt. Derfor er "MinWin" på trods af al fanfare og åndeløs pontificering fortsat en akademisk øvelse - og hvorfor den oppustede Windows Vista / 7-kernearkitektur med sine DRM-kroge og omfangsrige arvskonstruktioner er kommet for at blive. Bliv vant til det.