Programmering

Quark tapper JavaScript for at oprette 'native' desktop-apps

Et nyt open source-værktøj, der kaldes Quark, lover hurtig oprettelse af desktop-applikationer med indfødte funktioner, mens man udnytter webudviklingsteknologier. Quark er bygget oven på GitHubs elektronramme til desktop-apps på tværs af platforme og er et værktøj til generelle formål, der udnytter JavaScript, CSS og HTML.

I øjeblikket i en betaudgivelsesfase, med en produktionsudgivelse mulig i næste måned, bruger Quark Electron JavaScript-runtime til at producere native-lignende funktionalitet. Projektet inkluderer også Quark-udviklingsmiljøet, en IDE, der udsender en enkelt outputfil kaldet en skitse, der giver mulighederne for fuldt udbyggede Electron-apps.

Takket være en delt JavaScript-runtime forbruger Quark-skitser kun et par kilobyte i stedet for hundreder af megabyte til den typiske Electron-app. Dette skyldes, at runtime tegner sig for omkring 99 procent af vægten af ​​en Electron-app. Som et resultat kan brugere potentielt have hundreder af skitser på deres maskine, mens de bruger ressourcer svarende til en enkelt app.

Quark-skaberen Nishkal Kashyap kalder Quark en skitsebog til native desktop-apps og ikke en desktop-appbygger. Andre funktioner i Quark inkluderer:

  • Adgang til API'er til Node.js og elektronrenderer.
  • Skitser er kompatible med Mac, Windows og Linux med applikationer, der kan skrives en gang og køres hvor som helst.
  • Out-of-the-box support tilbydes til TypeScript, JavaScript, React.js og Vue.js.
  • IDE tilbyder et layout, der er beregnet til at maksimere pladsen til editoren, samtidig med at der er plads nok til at gennemse og få adgang til hele projektets kontekst eller mappe.
  • Monaco-kodeditoren giver IntelliSense, validering og support til webudviklingsteknologier. Dette er den samme editor, der bruges i Microsofts Visual Studio Code.
  • Brug af et virtuelt filsystem betyder, at al kode og filer, der oprettes inden for IDE, deles let mellem projekter.
  • Webpack-modulbundteren bruges til at opbygge projekter. Babel JavaScript-kompilatoren understøttes også.

Hvor downloades Quark

Du kan downloade Quark fra quarkjs.io.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found