Programmering

Er Ubuntu Gnome 15.10 den perfekte Linux-distro til desktop?

Er Ubuntu Gnome 15.10 den perfekte Linux-distro til desktop?

Ubuntu er bestemt en af ​​de mest populære desktop Linux distroer rundt, men hvad sker der, når du kombinerer Ubuntu med Gnome? En forfatter hos TechRepublic mener, at kombinationen af ​​de to måske er den perfekte Linux-distribution.

Jack Wallen rapporterer for TechRepublic:

Så meget som det skal smerte dig at høre (og mig at skrive), er Ubuntu Gnome hvad Ubuntu skal være. Det er så simpelt som det. Gnome har hidtil overgået Unity i forbedringer, det er næsten som om de har været i dette spil meget længere. Hvorfor? Fordi de har ... og det viser sig nu. Enhedens glitrende glans er forsvundet, og det der er tilbage er kedeligt i forhold til hvad Gnome har at tilbyde.

Gnome har muligvis ikke de smarte tricks som HUD i ærmet, og det arbejder muligvis ikke mod en konvergens (noget som Canonical sandsynligvis aldrig opnår alligevel - i betragtning af Ubuntu-telefonens tilstand), men Gnome er blevet nøjagtigt hvad Linux har brug for på skrivebordet. Det er glat, poleret, pålideligt, stabilt, moderne og gør alt, hvad du vil have det.

Jeg er klar over, at dette aldrig ville ske (da Canonical har alt for meget investeret i Unity), men Ubuntu Gnome er for godt til, at Canonical ikke understøtter. Forståeligt nok kan Canonical ikke skrotte Unity for Gnome. Det kan dog være nødvendigt for dem at placere Ubuntu Gnome sammen med Unity som en officielt understøttet distribution lige ved siden af ​​vanilje Ubuntu ... lige der på Ubuntu-webstedet.

Misforstå mig ikke, jeg kan stadig lide og sætter stor pris på Ubuntu og Ubuntu Unity. Men når du får en smag af Gnome (da den kører oven på Ubuntu 15.10), indser du hurtigt, at du arbejder med noget specielt ... noget ud over alt, hvad Linux-skrivebordet nogensinde har haft.

Mere på TechRepublic

Ars Technica gennemgår Fedora 23

Fedora 23 blev frigivet i sidste måned og har allerede sin andel af fans blandt Linux-brugere. Ars Technica har frigivet en anmeldelse af Fedora 23, der bemærker, at det faktisk er en meget stærk frigivelse.

Scott Gilbertson rapporterer for Ars Technica:

Fedora 23 er en så stærk frigivelse, at den fremhæver, hvad der føles som Fedoras akilleshæl - der er ingen Long Term Support-frigivelse.

Hvis du vil have en LTS-udgivelse i Red Hat-verdenen, er det RHEL, du er ude efter (eller CentOS og andre derivater). Fedora er en blødende kant, og som sådan vil Fedora 23 som altid blive understøttet i 12 måneder. Efter denne tid skal du opgradere.

Den gode nyhed er, at DNFs nye opgraderingsværktøjer med transaktionsopdateringer og tilbagesendelser dæmper den manglende LTS-frigivelse en smule. Når alt kommer til alt, hvis opdatering er enkel, og du kan rulle tilbage, hvis noget går galt, er der mindre risiko for opdatering. Hvad alligevel, hvis du har brug for tilbagevenden, fordi noget gik galt? Hvad hvis det ikke er noget, du hurtigt kan ordne?

Manglen på en LTS-udgivelse vil sandsynligvis ikke stoppe desktopbrugere, men det får Fedora til at føle sig som et mere risikabelt væddemål på serveren. I sidste ende er det sandsynligvis sådan, Red Hat kan lide ting. Hvis du vil have stabil, er RHEL der. Hvis du vil have det nyeste og bedste, leverer Fedora 23.

Mere hos Ars Technica

Popcorn Time film og tv-show streaming app er tilbage

Popcorn Time er en film- og tv-streaming-app, der helt sikkert har skabt masser af kontroverser og en hel del vrede i underholdningsindustrien. Appen har haft en vanskelig tid for nylig med hensyn til udvikling, men ser ud til at være tilbage på sporet.

Silviu Stahie rapporterer til Softpedia:

Den berømte Popcorn Time-app, der giver folk mulighed for at streame film og tv-shows direkte fra torrents, er tilbage, efter at udviklingen blev suspenderet i et par uger.

Popcorn Time havde et godt løb, men MPAA (Motion Picture Association of America) og andre kræfter formåede at bremse det. Først og fremmest blev et par fremtrædende udviklere identificeret på Reddit, og de måtte stoppe enhver form for arbejde på Popcorn Time-klienten. Et antal servere blev også bragt ned, og Popcorn Time tog et hit.

Klienten sidder i et ret gråt juridisk område, hvilket folk stoler på. I nogle lande er brugen af ​​Popcorn Time ikke ulovlig, i andre er det uklart, og på steder som USA er det forbudt.

Fra udseendet af det er samfundet nu klar til at påtage sig udviklingsrollen, og udviklernes identitet vil blive holdt hemmelig. De arbejder også på en decentral måde at vedligeholde applikationen på. Domænet blev også ændret til popcorntime.ml, som nu siger, at det er en community-udgave.

Mere på Softpedia

Gik du glip af en sammenfatning? Tjek Eye On Open-startsiden for at blive fanget med de seneste nyheder om open source og Linux.