Programmering

17 smarte API'er til enhver udviklerindfald

Digterne kan lide at sige, at øjnene er vinduerne til sjælen. Fantasiforfattere siger, at rejsen til det magiske land ligger gennem døren skjult bag på skabet. På Internettet er portalen API. Programmørerne staver bare de krævede parametre i det korrekte JSON- eller XML-format, og effekten er den samme. Den rigtige vej fører dig til fantastiske steder. Der er fascinerende og meget nyttige skattekiste af data derude, og API'erne er vejen til at få dem.

API'erne begyndte som en mekanisme, der lod computere tale med andre computere, men undervejs har de udviklet sig til et stort eget økosystem. Udviklere behøver ikke at skrive alt selv, fordi der ofte er en API, der venter på at levere oplysningerne i en form, der normalt er ret tæt på det, du muligvis har brug for. De er byggesten som Lincoln Logs eller Lego-klodser til oprettelse af applikationer.

Undervejs har de store virksomheder på nettet som Microsoft og Google strakt deres tentakler ind i API'ernes verden. Nogle af disse er bare veje til interaktion med deres hovedprodukter, og API'erne er den bedste måde at sende dine brugere en e-mail eller et regneark på. Andre er informationskilder, der leverer kort, retninger eller andet indhold og sparer dig besværet med at opbygge din egen database fra bunden.

De dominerende portaler er dog langt fra det eneste spil rundt. For hvert stort internetfirma er der flere mindre, der konkurrerer ved at tilbyde noget dybere, fremmed eller simpelthen anderledes. Alle disse mindre API'er - nogle uhyre praktiske, nogle useriøse og sjove - er også reelle muligheder for at understøtte din app.

Uanset om de leverer den afgørende information, eller bare lidt ekstra frosting til kagen, er disse 17 API'er nogle af de bedste måder at få fat i de bits, som dine brugere måske vil have.

IEX

IEX er en børs, der er udviklet til at minimere styrken i flash-handelsapplikationer, samtidig med at den giver hurtig matching og udførelse for både købere og sælgere af børsnoterede aktier. Den gratis API giver en JSON-pakke fyldt med pristilbud og spredning fra store markeder som NYSE, CBOE og Nasdaq. Der er også datafeeds med historiske data og det seneste salg. Du kan oprette enkle apps til sporing af investeringer eller mere sofistikerede handelsværktøjer til at søge efter de bedste priser.

WalletAPI

Hvis du bygger et spil med en intern økonomi eller opretter et netværk af gadgets, der rapporterer detaljer og transaktioner, er det sandsynligt, at du får brug for at opretholde en hovedbog. WalletAPI sporer indskud, udbetalinger og overførsler mellem konti. I gang er transaktionerne, og WalletAPI foretager al regnskab med dobbelt post.

OpenWeatherMap

Folk bekymrer sig om vejret, og OpenWeatherMap er en af ​​de enklere måder at tilbyde temperatur, nedbør, vindretning og mere til dine brugere. De indsamler data fra større nationale regeringsorganer såvel som små baghavehobbyister. Det gratis niveau tilbyder grundlæggende tal om det aktuelle vejr og en simpel prognose. Betalte niveauer leverer bedre kort, længere prognoser og nogle historiske data.

API fodbold

Nogle websteder dækker alt. API-fodbold går dybt og leverer listebeslutninger, tidsplaner og scoringer fra mere end 500 ligaer over hele verden. (Og det betyder, at amerikanere bør indse, at ordet "fodbold" oversættes til "fodbold.")

Crunchbase

Det er lidt nemmere at spore strømmen af ​​kapital gennem opstartssamfundet ved hjælp af Crunchbase API, som tager en opstarts navn og returnerer vigtig information om ledelsen, finansieringskilderne og deres fremskridt. Det er som API-fodbold, men tallene handler om internetfirmaer i stedet for hold.

Tjek email

Hvis falske e-mail-adresser eller spammere er en udfordring, så prøv Check Mail. Denne enkle API tager et kig på en adresse og returnerer mindst seks forskellige stykker information. Er domænet gyldigt? Har den MX-poster, der angiver, at den accepterer e-mail? Er domænet på eventuelle sortlister for spammere? Er domænet kendt for at tilbyde midlertidige e-mail-adresser? Derfra kan du beslutte dig for, hvad du skal gøre med adressen. Et par tests om måneden er gratis, men niveauer for større mængder starter ved $ 50 pr. Måned.

NASA

Cynikerne kan måske bryde sig om at bruge milliarder på at udforske det ydre rum, når der er så mange problemer på jorden, men de kan ikke klage over de gratis oplysninger, der er tilgængelige fra rumprogrammets API. Fotografier fra opdagelsesrejsende på Jorden, Mars og videre er tilgængelige. Den rigtige sjov er dog at rode med parametrene, fordi nogle af API'erne bruger værdier, der bogstaveligt talt er andre verdenskrig. Billederne fra Mars indekseres for eksempel efter det tidspunkt, de blev taget, men tiden måles i "sol", hvilket er dagen som defineret af solens opgang og nedgang på Mars. Paranoiden kan se efter påvirkninger på jorden ved at spore NEO'er (nær jordobjekter).

US Census Bureau

Den faktiske optælling sker kun hvert 10. år, men den amerikanske folketælling forbliver åben hele tiden. Census API'erne leverer tal, der måler, hvordan samfund skifter fra år til år og årti til årti. De tæller mennesker og virksomheder og et par andre ting som sundhedsforsikring. Disse rådata kan være afgørende for planlægningen af, hvor de skal udvides, eller hvor de kan udforske nye kunder.

Mailopskrift

Nogle e-mails er tydeligvis spam. Nogle er klart ikke. Men mange ligger i en underverden imellem, og dette er en udfordring, når man kommunikerer med kunderne. Virksomheder, der sender et høfligt antal meddelelser, bydes velkommen af ​​deres brugere. Dem, der sender for mange gentagne meddelelser, bliver betragtet som spam.

Mailrecipe hjælper dig med at levere beskeden med lidt selvbeherskelse for at beskytte dit omdømme. Deres API begrænser e-mail-beskeder til en om dagen. Hvis to af dine marketingteams målretter mod den samme liste, leveres kun en besked. Det er en enkel, ligetil tilgang.

Lob

Sikker på, at computerholdets første instinkt er at sende elektronisk post, men nogle gange fungerer den gamle papirversion trykt på døde træer bedst. Lob er specialiseret i udskrivning og forsendelse af beskeder - postkort, breve eller regninger - på den gammeldags måde. Dit velkomstbrev eller forudgående varsel går ind i API'et sammen med adresserne, og derefter udskriver Lob dem og sender dem ud.

Skyscanner

Vil du have en billig flybillet? Hvem gør det ikke? Skyscanner sporer de aktuelle priser for flere tusinde flyvninger gennem en API. Du kan bruge dette til at tilføje up-to-the-minute priser til rejsebeskrivelser eller andet indhold. API'en tilbyder også biludlejningspriser for de dele af turen på jorden.

Twinword

Lyder denne sætning ond og vred? Bedte din chef dig om at begynde at filtrere indlæg på sociale medier og rydde kommentarerne på dit websted? Måske vil du bare se dit eget sprog? Twinword samler et antal tekstanalyser, herunder sentimentanalyse, ordforskelsscore, kategorianbefaling og omkring et dusin andre. Ind går rå bogstaver og ud kommer strukturerede data om ordene og deres betydning.

Botometer

Maelstrømmen på de sociale medier er ofte fuld af lyd og raseri, og det kan være svært at fortælle forskellen mellem hvad der er ægte og hvad der er en bot. Botometer studerer adfærden og tildeler derefter en score, der bliver større, efterhånden som adfærden på Twitter bliver mere mistænksom. Det er ikke så sejt som den maskine, som Deckard brugte på Rachael i Bladerunner, men hvad er der så?

TVMaze

De binge-aktiverende streamingtjenester elsker at afskære kreditterne fra slutningen af ​​tv-shows, men de klipper ofte de bedste dele. Dedikerede tv-elskere vil vide navnene på alle, der er forbundet med showsne, og det betyder navnene på bitaktørerne og endda nogle af besætningen. TVMaze er en personlig tv-guide, der tilbyder alle disse data gennem en API inklusive showoversigter, episodesammendrag og rollebesætnings- og besætningsinformation. Datastrukturen inkluderer fotos, fødselsdage og desværre dødsdage.

FaceMark

Algoritmer til ansigtsgenkendelse afhænger af at identificere en konstellation af punkter i ansigtet som placeringen af ​​øjnene. FaceMark API tager dit billede og returnerer koordinaterne for disse hot spots. Det giver dig ikke kun et simpelt svar; det giver dig data til peering inde i genkendelsesoperationen.

CoinAPI

Der er intet mere spændende eller nedslående end at spore de spektakulære stigninger eller katastrofale styrt i kryptokurver. CoinAPI gør det nemmere at følge priserne med en API, der samler information fra de store børser. Der er også masser af historiske prisoplysninger.

Imgflip

Memes er overalt, og Imgflip gør det nemmere at optage dine yndlingsbilleder med dine ord. API'en automatiserer processen. Vil memes erstatte langformede artikler skrevet af forfattere? Plus ça-ændring, plus c'est la même valgte.