Programmering

PlayStation 4 hacket til at køre Linux

PlayStation 4 hacket til at køre Linux

Linux er overalt i disse dage, selv de mest uventede steder. failOverflow har vist, at det endda er muligt at køre Linux på Sonys populære PlayStation 4-spilkonsol.

David Murphy rapporterer til PC Magazine:

PlayStation 4 har været temmelig modstandsdygtig over for forskellige former for modding, da det kun virkelig blev "jailbroken" tidligere på denne måned. Denne proces tillader dem med modificerede konsoller at køre, ja, næsten hvad de vil have på dem, fra piratkopierede spil til brugerdefineret software.

Går et skridt videre har konsolhackingsgruppen fail0verflow formået at få en PlayStation 4 til at køre Linux. Mens vi stadig er ret langt væk fra normale spillere, der får en slags let jailbreak til deres enheder, der giver dem mulighed for at køre operativsystemet på deres opdaterede PlayStation-konsoller, er fail0verflow's arbejde stadig et stort første skridt.

... gruppen udnyttede en WebKit-bug for at få adgang til forskellige dele af konsollen - hvis operativsystem, Sony Orbis, er baseret på en ændret version af FreeBSD, som i sig selv ligner Linux. Angrebet fungerer på 1.76-versionen af ​​PlayStation 4, som er en hel del tilbage fra konsolens seneste version, 3.11. Sony har siden lappet den nævnte WebKit-fejl, men det antages, at fail0verflow muligvis kan ændre sin teknik for at få den til at arbejde på nyere versioner af konsollen.

Mere på PC Magazine

Du kan se PlayStation 4, der kører Linux i denne video:

PlayStation 4-hacket fangede Linux redditors opmærksomhed, og de delte deres tanker:

Jonesupa: ”Det er stadig problematisk. De kom ind, men Sony laver sandsynligvis hullet i en kommende systemopdatering, og 3D-accelerationen har brug for mere hacking for at få det til at fungere under Linux. ”

Mozzilliac: ”Kan vi dog ikke sætte pris på det første skridt i at få dette til at fungere? Store rekvisitter til holdet. ”

Jonessupa: "Helt sikkert. Jeg håber bare, at dette første trin ikke er det sidste. Jeg har set mange tilfældige enheder, der er lavet til at køre Linux, men du kan ikke gøre meget interessant på dem på grund af manglende drivere og integration. Alt du kommer til er en generisk UNIX-oplevelse fra 1970'erne. : D

Forestil dig i stedet, hvis de aktiverede 3D-acceleration på Radeon-chippen og fik SteamOS til at fungere! Det ville være det ultimative skør, nu ville det ikke? "

Delinquenz: ”Du har brug for en PlayStation 4, som ikke har den nyeste firmware, så den er allerede rettet. Du kan genbruge deres patchede Linux-kerne, hvis du finder en anden udnyttelse. ”

Dhdfdh: ”Jeg finder det interessant, at det tog dem to år at bryde ind i dette system, og det er baseret på FreeBSD. Kudos til FreeBSD. ”

Bushwhacker: ”Er dette bare en intellektuel øvelse, eller gør denne hardware noget, en pc med samme pris ikke kan?”

Hvidærmet: ”Bevis for koncept.”

Skyfoot: ”Generelt sælges (eller i det mindste tidligere) konsoller som tabsleder, hvor fortjenesten opnås på spil og periferiudstyr. Så hvis du kan få det til at køre som en almindelig computer, får du meget for dine penge.

Jeg tror dog, at hovedpunktet er installation-linux-on-ALL-THE-THINGS-spillet. ”

Mere på Reddit