Programmering

Node.js gaffel igen, denne gang over en politisk tvist

Ny uenighed i Node.js-fællesskabet, drevet af indvendinger mod et Node.js-tekniske komitémedlems adfærd, har ført til en anden fork af JavaScript-runtime-motoren.

Ayo.js beskriver sig selv som bygget på Google Chrome V8 JavaScript-motoren. Den har en hændelsesdrevet, ikke-blokerende I / O-model for at gøre den let og effektiv. Sådan beskriver Node.js sig selv. En note om Ayo, js GitHub repo angiver endda en masse af Ayo.js-dokumentationen, der stadig peger på Node.js-repoen.

For to år siden resulterede IO.js-gafflen i en tvist om tekniske anvisninger i Node.js (IO.js blev senere fusioneret tilbage til Node.js), men den nye Ayo.js-gaffel ser ud til at være et resultat af, at samfundet bekæmper mere end nogen argumenter over teknologi. Node.js-tekniske styringsudvalgsmedlem Rod Vagg, chef for Node-officer hos Node.js-udbyder NodeSource, rejste ire over sin tweet, der understøtter en artikel om adfærdskodeks, som medlemmer af Node.js-samfundet beskrev som inflammatoriske. De hævdede også, at han havde forstyrret Node.js-moderationsprocessen.

I en tæt afstemning nægtede Node.js tekniske styringsudvalg (TSC) at bede Vagg om at træde tilbage, men fire TSC-medlemmer trak sig tilbage: Anna Henningsen, Bryan Hughes, Myles Borins og Jeremiah Senkpiel. I mellemtiden opfordrer Node.js-bestyrelsen TSC til "at genoptage dette emne og suspendere den involverede person fra aktiv TSC-deltagelse, indtil denne sag er løst, forhåbentlig med konsensus, herunder støtte fra dem, der for nylig trådte tilbage, hvis de ville være villige at hjælpe, ”sagde stiftelsens administrerende direktør Mark Hinkle.

Den nylige tvist, der involverede Vagg, kan have været udløseren til Ayo.js-gaffelen, men dokumentation på Ayo.js-repoen indikerer, at der kan ske mere end blot indvendinger mod Vagg. En erklæring om værdier fra Ayo.js siger, at platformen "vil udforske nye strukturer og rammer for virksomhedsrelationer på en sådan måde, at dets individuelle mennesker, ikke de virksomheder, der anvender dem, i sidste ende stadig er dem, der bestemmer retningen for projektet."

Ayo.js vil have en åben styringsmodel. Ayo.js-politikker for sikkerhed og bekræftelse af binære filer samt en liste over nuværende projektmedlemmer findes endnu ikke. Ligesom Node.js planlægger Ayo.js både nuværende og langsigtede supportudgivelser.

Imidlertid er Ayo.js-gaffelen muligvis ikke langvarig, især hvis den interne politik er løst, og et ønske om enhed i Node.js-samfundet vinder ud. Det er, hvad der skete med IO.js, hvis skævheder var mere tekniske, men alligevel indeholdt mange af de samme mennesker, der arbejdede på Node.js. Til sidst, på trods af deres tekniske uenighed, udgjorde disse fraktioner og bevægede sig fremad.

Relateret video: Node.js tip og tricks

I denne forklaringsvideo lærer du flere teknikker, der kan forbedre din Node-udviklingsoplevelse.