Programmering

Ubuntu versus Linux Mint: Hvilken er bedre?

Ubuntu versus Linux Mint

Ubuntu og Linux Mint er to af de mest kendte desktop distributioner rundt. Begge er ekstremt populære hos Linux-brugere, men hvilken er bedre? Da hver af disse distributioner har meget at tilbyde, kan det være svært at vælge mellem dem. Heldigvis har en forfatter hos Linux og Ubuntu en nyttig sammenligning mellem Linux Mint og Ubuntu.

Mohd Sohail rapporterer til Linux og Ubuntu:

Både Ubuntu og Linux Mint har meget at gøre med dem og vælger den ene over den anden. Den største forskel mellem de to er, hvordan de implementeres med hensyn til brugergrænsefladen og support. Mellem standardvarianterne (Ubuntu Unity og Mint Cinnamon) er det ikke let at anbefale hinanden. Ubuntu led en stor tilbageslag på grund af enhed, selvom det betragtes som det mere moderne af de to, mens kanel betragtes som det mere traditionelle, men ser lidt gammeldags ud.

Canonical har gjort et godt stykke arbejde med at holde Ubuntu stabil og sikker. De prøver også godt på at holde deres officielle pakker altid nye og opdaterede. De lægger deres egen infrastruktur (som Mint er afhængig af). De giver et punkt til overgang til OS-brugere og virksomheder.

Men Mint's desktop og menuer er nemme at bruge, mens Ubuntu's dash kan være forvirrende, især for nye brugere. Det er porten, som tidligere Windows-brugere går igennem, og som sådan er den mest indbydende for sådanne personer. Mint giver mere med hensyn til den forudinstallerede software, men at finde og installere software fra Ubuntu's Software Center kan være lidt lettere.

Så jeg vælger Mint frem for Ubuntu, men misforstå mig ikke, Ubuntu med Unity er fantastisk, når du ved hvad du handler om. Men med Canonical, der jagter forening af desktop og mobil med Unity 8, tror jeg Linux Mint i sin nuværende tilstand er lidt bedre end Ubuntu. Mint er muligvis “Ubuntu gjort bedre”. Samlet set føles Linux Mint med kanel langt mere poleret end Ubuntu med Unity.

Mere på Linux og Ubuntu

Sammenligningen af ​​Ubuntu og Linux Mint tiltrak nogle kommentarer fra blogens læsere:

Bolski: “Elsker Ubuntu, og du har valg. Enhed er ikke for mig og for mig, hvad de forsøger at gøre, er, hvad Microsoft mislykkedes med Windows 8: et samlet skrivebord til mobile og pc'er. Problemet er, at pc'er IKKE er mobile berøringsenheder. Faktisk har begge mine døtre enheder med berøringsskærm (den ene en ASUS netbook med Windows 10, den anden en iOS MacBook). Jeg tåler ikke berøringsskærmen. Det virker bare ikke.

Jeg forstår, hvad de prøver at gøre med enhed. Det gør jeg virkelig, og jeg roser dem for det, men det føles også til tider restriktivt, hvilket er noget, jeg kan lide ved Linux generelt og de andre desktop-miljøer. Evnen til at tilpasse skrivebordet til dit indfald. For mig er det én ting at give et "samlet" skrivebord, men det er helt en anden ting, når det er begrænset i, hvad du kan tilpasse. Det går for mig imod Linux 'frihed'. Selvfølgelig vil andre diskutere om Mint inklusive proprietær software som standard. Nogle synes ikke engang, at de skal have lov til at blive installeret. Dette begrænser også den "frihed", som Linux formodes at tilbyde. Jeg husker langt tilbage, da jeg brugte Linux, da det først begyndte at komme ud, hvor godt det var at have endelig Unix på min personlige pc derhjemme. Så år senere skrigede folk efter leverandørsupport til hardware osv. Nu har vi det, og vi har folk, der siger, at de ikke skal bruge det. Får mig til at ridse på hovedet. I sidste ende valg. Du kan vælge at installere den beskyttede software eller ej, men begræns ikke adgangen til dem, der ønsker det.

Men god artikel, og det viser, at enten distro er et godt valg, afhængigt af hvad du vil have, og hvad der er godt, selv med Ubuntus standard Unity distro kan du nemt installere KDE, XFCE, kanel og andre udskiftninger på skrivebordet eller bare vælge korriger distro desktop config ISO og installer det på den måde. Valg er rart at have. Enhed er bare ikke for mig, selvom jeg voksede til at acceptere det, men jeg kan godt lide kanel, men det er bare mig. Prøv dem alle sammen og beslut dig selv. Alle har forskellige smag, som denne artikel forklarer, men du kan ikke gå galt med Ubuntu eller Mint. Begge er fremragende valg. ”

Harmløs drudge: ”Jeg har brugt begge disse i årevis. 1 point ud af 100 forklarer forskellen i popularitet? Jeg tror ikke det. ”

SteveA: “Jeg foretrækker Mint fremfor Enhed, ikke kun for mig selv for for“ nye ”brugere.

Jeg har brugt Gnome 3 Shell, som har en "følelse", der ligner Unity, og jeg kunne godt lide det, men det har en indlæringskurve for at lære launcher og menusystemet at forstå. Jeg fandt brug af forskellige arbejdsområder en stor fordel, når jeg bruger Gnome 3 eller Unity. Bare mine to cent. God anmeldelse! ”

Rouillardjos: "Jeg antager, at mynte med en mere" windows "-lignende grænseflade vinder for langt størstedelen af ​​brugerne (i det mindste mellem disse to) Distrowatch.com foretrukne distro count har talt."

Jymm: “Hvad med Ubuntu Mate? Mate er mit foretrukne skrivebord. ”

Mere på Linux og Ubuntu

DistroWatch gennemgår elementært OS 0.4 Loki

elementært OS har længe været kendt for sin forenklede GUI, som indeholder Pantheon-skrivebordet. DistroWatch gennemgik elementært OS 0.4 og kom væk med blandede følelser over den samlede oplevelse.

Jesse Smith rapporterer for DistroWatch:

Jeg havde meget blandede indtryk af elementær OS 0.4, og jeg er stadig ikke helt sikker på, hvad jeg har med distributionen efter en uges brug. Tidligt stødte jeg på mange små problemer. Distributionen spillede ikke særlig godt med nogen af ​​mine testmiljøer, hvilket gav mig videoproblemer på skrivebordet og både ydeevneproblemer og interface-problemer i VirtualBox. Softwareadministratoren låste mig fast og bad meget om min adgangskode i løbet af de første par dage, jeg brugte distributionen, mens jeg tilføjede ekstra applikationer. Pantheon-skrivebordet tilbyder en vis fleksibilitet, men ikke det niveau af tilpasning, jeg er vant til fra Plasma, Lumina eller MATE, og det savnede jeg nogle gange. Tidligere nævnte jeg, når en bruger ikke kan logge ind (hvad enten det er fra en forkert adgangskode, forældreblok eller en låst konto), der er ingen synlig fejlmeddelelse, som jeg har mistanke om at forværrer nogle brugere. At have Epiphany-browseren segfault i en dag kun for at genoptage arbejdet den følgende dag gav indtryk af, at elementær var upoleret.

Mens de ovennævnte aspekter af distributionen generede mig, er jeg nødt til at give en hel del kredit til udviklerne for at have gjort mange ting godt. elementær har virkelig et usædvanligt desktop-design sammenlignet med de fleste andre Linux-distributioner, og jeg synes, at udviklerne gør et godt stykke arbejde med at designe en nybegyndervenlig grænseflade. Der er en stærk fornemmelse af, at dette skrivebord er designet med tidligere OS X-brugere eller nuværende Android-brugere i tankerne. Når man ser på applikationsmenugitteret og især AppCenter, er der en meget mobillignende fortrolighed. Kontrolpanelet ligner ret meget, hvad vi kan finde, når vi kører MATE- eller kanel-desktops, men igen er der en stil til stede, som jeg tror vil føle sig kendt for alle, der bruger en smartphone.

Den elementære applikationsmenu er behageligt overfyldt, og det er sandsynligvis en god ting. Udviklerne ser ud til at stole på, at AppCenter leverer yderligere applikationer, og jeg synes, det er en tilgang, der fungerer for dem.

Lige nu er min overordnede opfattelse af elementær OS 0.4, at der er nogle gode designideer på arbejde, men mange uslebne kanter i implementeringen. Når man ser på skrivebordet, dets layout og især når man kigger på det velorganiserede (og dæmpbare) meddelelsesområde, er det klart, at der er lagt meget tanke på designet. Imidlertid stødte jeg på flere lock-ups eller fejl, som sandsynligvis ville afvise de nyankomne, som dette effektive design vil tiltrække. Forhåbentlig bliver de problemer, jeg stødte på, udarbejdet i tide til næste udgivelse, fordi jeg kan lide den stil og tilgang, som elementært OS tager.

Mere på DistroWatch

Linux Mint 18.1's nye funktioner

Linux Mint-udviklerne har arbejdet hårdt for at afslutte version 18.1, som skulle frigives inden udgangen af ​​året. Linux Mint 18.1 er blevet kaldt “Serena” af sine udviklere, og et nyligt indlæg på Linux Mint Blog har nogle interessante oplysninger om dets nye funktioner.

Clem rapporterer til Linux Mint Blog:

Linux Mint 18.1 fik sit officielle kodenavn i dag. Det vil blive kaldt “Serena”, og det skal modtage sine nye opbevaringssteder i de kommende dage. MATE 1.16 er allerede ude, og kanel 3.2 er lige rundt om hjørnet.

Linux Mint 18.1 skulle frigives i november / december 2016, og det understøttes indtil 2021. Opgraderinger fra Linux Mint 18 til Linux Mint 18.1 håndteres af Update Manager. De vil være både sikre og nemme at udføre.

En af de mest synlige ændringer i kanel 3.2 er fjernelsen af ​​"boksemarkører". Applet- og bordmenuer ser anderledes ud end før. De mistede det hul, de tidligere havde med panelet eller bordet, og det markante spidse link, som de arvede fra GNOME Shell.

Ud over at vise dig spejle baseret på din placering, understøtter softwarekilder-værktøjet nu “verdensomspændende” spejle. Disse spejle er anycast IP globale spejle, dvs. de har servere i forskellige regioner i verden og omdirigerer dine anmodninger til den der er tættest på dig.

Støtten til sprog blev også forbedret. Sprogpakkedetektion kontrollerer nu for stavekontrol, skrifttyper og en række andre pakker. Valget og installationen af ​​inputmetoder blev også redesignet fuldstændigt. Du vælger nu, hvilket sprog du er interesseret i, og dette installerer understøttelse til at skrive på dette sprog og anbefaler metoder til at vælge.

Mere på Linux Mint Blog

Gik du glip af en sammenfatning? Tjek Eye On Open-startsiden for at blive fanget med de seneste nyheder om open source og Linux.