Programmering

Din egen private YouTube

YouTube er en del af det sociale stof på Internettet nu med "se denne video" e-mails fra det nye årtusinde, der erstatter vitteliste-e-mails fra 90'erne som tidssvindere på højt niveau. YouTube har skabt stjerner af nogle og formuer for nogle få. Dermed har den defineret video som en nem, almindelig måde for almindelige folk at kommunikere med hinanden. Google tager det nemme videokoncept til forretningssamarbejde med Google Video, en videodelingstjeneste designet til kommunikation inden for virksomheden med teammedlemmer, partnere og forretningskolleger.

Som med de fleste Google-ejendomme er enkelhed det primære kendetegn ved brugergrænsefladen. Brugergrænsefladen, præsenteret i de enkle former og farver, der er fælles for Google Apps, gør det muligt at skubbe en video ind på webstedet, komplet med tags og beskrivelser, i løbet af få øjeblikke.

[ Sevores gennemgang af Google Apps i "Cloud versus cloud: En rundvisning i Amazon, Google, AppNexus og GoGrid." Se gennemgangen af ​​Google Docs og Spreadsheets i "Office killers pakker lidt varme." ]

En gang på Google Videoserver præsenteres videoen i et format, der ser vagt ud for enhver, der har været på YouTube. Ifølge virksomheden er Google Video faktisk bygget på den samme platform, der er vært for YouTube. Hvis du blot placerer videoer på Googles servere og definerer listen over dem, der kan se dem, kan du få god brug af tjenesten, mens du tænker på den som en privat YouTube. Hvis det er alt hvad du gør, går du dog glip af meget af den strøm, der ligger under den grundlæggende videoinfrastruktur.

Tag for eksempel visning. Videoer kan ses i enten høj kvalitet eller standardkvalitet. Du vil vælge høj kvalitet, medmindre du når tjenesten via opkald eller andre forbindelser med lav båndbredde. I Google Video-fremviser giver en "Scener" -knap en gruppe miniaturebilleder fra forskellige punkter i hele videoen. Hvis du klikker på et miniaturebillede, kommer du direkte til det punkt i videoen. Dette er en fantastisk funktion for dem, der har brug for at se og kommentere bestemte dele af en video. Når du har set videoen, kan du muligvis (efter den person, der har placeret videoen på serveren) kunne downloade filen i MP4-format i enten høj eller standardkvalitet.

Uploader kan også kontrollere, hvem der kan sende kommentarer til videoen. På uploadtidspunktet kan de udpege enkeltpersoner som samarbejdspartnere (som kan bedømme, tagge og kommentere videoen) eller seere (som simpelthen kan se videoen). Det er også muligt at undgå en eksplicit liste over seere og samarbejdspartnere og markere et afkrydsningsfelt, der tillader alle med en adresse på Google-domænet at se filen.

Den video, du placerer, kan være i et hvilket som helst af en lang række formater, herunder AVI, Windows Media, QuickTime og MPEG. Google har nogle anbefalinger om kvalitet (640 x 480, 30 fps, afflettet osv.), Selvom filen ikke kan være større end 300 MB. Når filen er uploadet, konverteres den af ​​Google i en proces, der tager så meget som tre gange længden af ​​videoen. Så forvent ikke en 10-minutters video, der vises i Google Video, før 30 minutter senere; du vil måske uploade og få noget frokost.

En af de køligere funktioner i Google Video er muligheden for at integrere videoen på en Google Sites-webside eller en Google Gadget. Det er her vigtigt at bemærke, at den integrerede video bevarer det samme delingsprivilegium som den originale video i stedet for at påtage sig synsrettigheden på webstedet. Dette betyder, at du ikke kan bruge Google Video til at dele en video med hele verdenen (det er det, YouTube er beregnet til), og du kan ikke bruge den til bredt at dele video med partnere og kunder, medmindre de har loginkonti på din Google Apps-domæne.

Dette sidste punkt understreger noget, jeg nævnte i begyndelsen af ​​denne artikel: Google Video er et samarbejdsværktøj, ikke et videodistributionsværktøj. Som et videosamarbejdsværktøj er det nemt at bruge og pænt integreret i Google Apps. Fra og med 2. september vil Google Video være en del af Google Apps Premier Edition-sæt med værktøjer uden yderligere licensering krævet for disse kunder. Google har også meddelt, at der vil være en uddannelsesmæssig brugerudgave af Google Video, som vil være gratis fra 8. september 2008 indtil 9. marts 2009, hvorefter den vil være $ 10 per bruger om året.

Har du brug for Google Video? Hvis du allerede er en Google Apps-bruger, har du nu et nyt samarbejdsværktøj. Til træning og uddannelse inden for organisationen tillader Google Video let distribution til lave omkostninger. Mange virksomheder, især dem der er spredt geografisk, finder dette at være et værdifuldt værktøj. Jeg er dog ikke sikker på, at det i sig selv er en tilstrækkelig grund til at vedtage Google Apps, hvis du ikke allerede er bruger. Tænk på det som et skridt i den hurtige udvikling af Google Apps-pakken, og du er på rette spor. Nu er det dog et spor, der følger med levende billeder.

Scorecard Værdi (10.0%) Brugervenlighed (25.0%) Skalerbarhed (20.0%) Funktioner (25.0%) Integration (20.0%) Samlet score (100%)
Google Video9.09.09.08.08.0 8.6