Programmering

BlackBerry køber god og udsætter MDM-svaghed

I en choker i morges købte BlackBerry, der kæmpede, det ældste overlevende mobile device management (MDM) firma, Good Technology, for $ 425 millioner. Flytningen vil hjælpe BlackBerry med at opnå de hårdt nødvendige indtægter (ca. 160 millioner dollars om året, siger BlackBerry).

Men det indikerer også, at BlackBerrys kronjuvel, BlackBerry Enterprise Service (BES) 12, har floppet på markedet. Derudover fremhæver overtagelsen, at mobilmarkedet ikke er så stort, da Good is er bedstefaderen til MDM, der blev etableret i 1996 og forbliver en af ​​de tre bedste udbydere sammen med MobileIron og VMwares AirWatch.

BlackBerry har i flere år forsøgt at genvinde relevans. Dens BlackBerry 10-smartphones er afvist af både brugere og IT, selvom de teknisk set er bedre end de tidligere BlackBerry 7-enheder.

Ser man på teksten på væggen, udgav BlackBerry BES10, en genopfindelse af sin BlackBerry-styringsserver til at styre ikke-BlackBerry-enheder som dem, der kører iOS, Android og Windows. Sidste års BES12 gjorde produktet bedre.

BlackBerry åbnede også sine BES API'er til tredjepartsadministrationsværktøjer, så de kunne administrere BlackBerry-enheder i håb om, at BlackBerry-enhedssalget kunne øges som et resultat af bredere support. Det blev enige om at arbejde med Samsung om Knox-teknologien til sikre Android-containere. Det købte også mange små mobile sikkerhedsfirmaer, herunder WatchDox, SecuSmart og Movirtu.

Men BES var kronjuvelen i BlackBerry-strategien, der var meningen at være navet i en række styrings- og sikkerhedsfunktioner på tværs af platforme, der ville udgøre kernen i BlackBerrys indtægter. Ved at købe Good har BlackBerry indrømmet, at BES ikke har taget fat på markedet. Det falder bestemt sammen med det, jeg hører formanalytikere og it-ledere. Således giver bevægelsen mening, selvom det er af desperation.

Mere overraskende er, at Good var til salg. Det er den oprindelige MDM-udbyder og har dybe forbindelser til offentlige organer og store virksomheder, især dem i følsomme industrier som forsvar - en naturlig pasform til BlackBerrys historiske styrker. Det plejede at være, at virksomheder havde BES til BlackBerrys og Good til noget andet, dog ikke så meget i dag.

Den lave pris, som BlackBerry betalte for Good, antyder, at det at have disse store kunder ikke oversættes til store indtægter, et problem, der har konsekvenser for hele markedet for mobiladministration, ikke kun godt. For ikke længe siden lavede Good skridt for at udvide sig ud over sin teknologikerne, såsom sin egen aftale med Samsung over Knox.

For et par år siden var der omkring 100 mobiladministrationsudbydere. Mange er falmet, og nogle er erhvervet, med færre end 10 tilbage, der betyder noget: Godt, IBM, Microsoft, MobileIron og VMware helt sikkert - plus måske Boxtone, CA, Citrix og Soti.

Efterhånden som desktopadministration og mobiladministration smelter sammen, indsnævres listen hurtigt til Microsoft, MobileIron og VMware, hvor BlackBerry, CA og IBM forsøger at slutte sig til deres rækker.

At købe godt er et godt (ahem) træk for BlackBerry. Men mobiladministration er fortsat et forræderisk marked, og BlackBerry bliver nødt til at gøre meget mere for at få succes.