Programmering

Sådan tjener du $ 120.000: Få et job i big data

For et par måneder siden rapporterede jeg, at "for jobsøgende bremses big data-guldhastigheden." Men, tilføjede jeg, "pausen kunne være midlertidig." Det var.

Efter glidning i løbet af de sidste ni måneder af 2014 er præmieudbetaling for big-data-relaterede færdigheder og certificeringer igen i opsving ifølge Foote Partners, der sporer markedsværdien af ​​hundredvis af færdigheder på tværs af teknologiindustrien.

I første kvartal i år steg premium-betalingen for 35 big data-relaterede færdigheder, der ikke er certificeret, med 3,9 procent, mens præmierne for big data-certificeringer steg ca. 1 procent.

Firmaet forudsiger, at reboundet vil fortsætte i løbet af det næste år eller to. "Big data-færdigheder er bare for kritiske til at forblive konkurrencedygtige," siger David Foote, firmaets hovedanalytiker. "De har udvidet i popularitet fra nogle få brancher til næsten alle brancher og markeder."

Det er vigtigt at bemærke, at præmieløn ikke er den samme som grundlønninger, der stadig er ret høje, ifølge en undersøgelse foretaget af Dice.com, et stort teknologifokuseret jobbræt. Faktisk er den gennemsnitlige grundløn for mindst seks big data-færdigheder langt over $ 120.000 om året. For eksempel er gennemsnitslønnen for Cloudera Impala, en open source MPP SQL-forespørgselmotor til minedata, der er gemt i Apache Hadoop, lidt under $ 140.000 om året, ifølge Dice.

I mellemtiden er arbejdsløsheden i teknologiindustrien lavere, end den har været siden 2008, lige før finanskrisen fejede millioner af job over hele økonomien. Ifølge U.S. Bureau of Labor Statistics var tech-arbejdsløsheden overraskende lave 2,3 procent i første kvartal i år, men den faldt endnu lavere i april til 1,9 procent.

De mest værdifulde tekniske færdigheder inden for big data

Med teknisk ledighed i næsten rekordniveau og interesse for big data stadig voksende - på trods af nogle skuffelser - er det slet ikke overraskende, at lønningerne er så høje. Ved udgangen af ​​2014 - de seneste tilgængelige data fra Dice - her er de 10 big-data-relaterede færdigheder, der betaler det bedste og deres gennemsnitlige løn.

  1. MapReduce: $ 127.315
  2. Cloudera: $ 126.816
  3. HBase: $ 126.369
  4. Gris: $ 124.563
  5. Flume: $ 123.186
  6. Hadoop: $ 121.313
  7. Hive: $ 120.873
  8. Zookeeper: $ 118.567
  9. Dataarkitekt: $ 118.104
  10. Solr: $ 117.394

Der er dog en lille advarsel: Der er ikke så mange job relateret til nogle af de nyere og højere betalende big data-færdigheder. I begyndelsen af ​​maj opførte Dice 220 Zookeeper-relaterede job, 563 for svin og 374 for dataarkitekt. Alle tre viste stærk vækst over 12 måneder, men de startede fra en meget lille base.

Ældre og mindre glamourøs som det måtte være, Hadoop er langt væk færdigheden i den højeste efterspørgsel med 2.528 lister, en stigning på 41 procent i de sidste 12 måneder.

Løn til andre it-specialiteter stiger også. For eksempel oplevede mobilapp-udviklere lønninger stige med 10,2 procent og ligger nu fra $ 107.500 til $ 161.500, ifølge en undersøgelse tidligere på året af Robert Half Technology.

Baby Boomer-ledere får ikke store data

Reboundet i premium-løn - et godt mål for en færdigheds popularitet hos erhvervslivet - er forvirrende. Foote, en af ​​de første analytikere, der bemærker afmatningen i værdien af ​​big data-færdigheder, siger, at han endnu ikke har løst gåden.

Men han har været meget klar over årsagerne til, at nogle virksomheder er skuffede over deres dyre big data-initiativer. "Problemet, der udviklede sig i 2014, er, at for mange arbejdsgivere ikke har været tilfredse med afkastet af deres betydelige investeringer i big data-initiativer," siger han.

Kulturelle og organisatoriske barrierer relateret til datastyring, gennemsigtighed og deling af data på tværs af virksomheden har holdt tilbage afkast, siger han.

Foote peger også fingeren mod aldrende ledere, der endnu ikke er fortrolige med datadrevet beslutningstagning. "Tendensen til Baby Boomer-generationens eksekutive med at gå med deres tarm og erfaring og modstå, hvad avanceret analyse fortæller dem" er en vigtig barriere for adoption, siger han. "Det er blevet sværere at klare sig fremad, hvis du bruger for meget tid på at se bagud."

Foote's rapport bemærker, at der har været en overraskende stor volatilitet i premium-løn for mange certificerede og ikke-certificerede it-færdigheder. Hvis det er tilfældet, har måske de nylige op- og nedture i premium-betaling for big data-færdigheder ikke en simpel forklaring, eller ændringerne kan simpelthen være blips, der vises på radarskærmen fra tid til anden.

Under alle omstændigheder er der ingen tvivl om, at it-fagfolk med big data-færdigheder fortsat vil være i høj efterspørgsel og have fremragende lønninger.