Programmering

Venner lader ikke venner migrere Active Directory alene

Et aspekt af it-verdenen, som jeg virkelig sætter pris på, er samfundets generøsitet med deres viden og tid. Denne sidste uge ville jeg have været i nogle alvorlige problemer med en Active Directory-migration, hvis det ikke havde været for folks villighed til at dele deres oplevelser og rettelser online. Det er ikke første gang, jeg har haft fordel, og det vil heller ikke være den sidste.

Da flere organisationer opgraderer deres gamle Active Directories samt fletning eller simpelthen ændring af domænenavne, skal IT-administratorer finde ud af, hvordan de kan omstrukturere. For nogle kan domænenavnsprocessen ved hjælp af Rendom-værktøjet være vejen at gå. Men for alle, der har arbejdet igennem processen med ældre servere som Windows Server 2003, er du enig med Microsofts advarsel om, at "domænenavnprocessen er kompleks, og det kræver stor omhu ved planlægning og udførelse."

[5 gratis Windows Server-værktøjer, du bør vide om. | Bliv på toppen af ​​Microsoft-teknologier i vores Technology: Microsoft-nyhedsbrev. ]

På plussiden kan du opgradere dine servere til Windows Server 2012, men det kan kræve et par opgraderinger fra en OS-version til den næste, fordi du ikke kan springe direkte til Windows Server 2012, hvis du kører noget ældre end Windows Server 2008 R2 . Derefter kan du arbejde igennem omdøbningsprocessen. Omdøbningen er meget mere ligetil i Windows Server 2012 end i nogen version, som denne enkle guide fra certificeret træner Mohd Hamizi viser.

I den forløbne uge stod jeg over for en Active Directory-skov med et enkelt domæne, der skulle ændre sit navn. Det kørte på Windows Server 2008. Jeg tænkte på at opgradere først til Windows Server 2008 R2, derefter til Windows Server 2012, men domænet havde også brug for en seriøs oprydning. Jeg besluttede at bruge Active Directory Migration Tool (ADMT) 3.2 til at flytte til den nye skov og rydde op i Active Directory som et resultat - en ny start.

Dette var ikke min første rodeo med ADMT; du husker måske, at jeg brugte version 3.1 tilbage i 2010 til at migrere et 50.000-brugermiljø spredt over 60 domæner til et enkelt domæne. Processen har ændret sig lidt i version 3.2, selvom dokumentationen er blevet et endnu større udyr på 250 plus sider. Det var så uhyrligt, at jeg ikke kunne læse vejledningen igen. Heldigvis behøvede jeg ikke. Gennem TechNet-wiki-siden fandt jeg en tredelt vejledning kaldet "Interforest Migration with ADMT 3.2", der havde trinvise skærmbilleder til at gennemgå hele processen. Hvilken livredder!

Jeg fulgte trinnene og afsluttede hele processen om et par timer. Det mest fantastiske ved denne "levende" guide er, at der har været 24 revisioner, nogle er udført af den originale plakat, og nogle er udført af andre, inklusive Microsoft-medarbejdere, der har slået ind.