Programmering

Interview: Brendan Eich om JavaScript's velsignelse og forbandelse

At være skaberen af ​​JavaScript har været en velsignelse og en forbandelse for Brendan Eich. På den ene side skelner JavaScript mellem at være det mest populære programmeringssprog i verden. På den anden side har intet sprog været målet for mere snark.

Eich er godt klar over sprogets ulemper - når alt kommer til alt, i 1995 arbejdede han døgnet rundt for at oprette JavaScript på kun 10 dage. I dette livlige interview med Eric Knorr indrømmer Eich let JavaScript-manglerne og taler ærligt om, hvad han måske havde gjort bedre, mens han berørte JavaScript-forbedringerne i løbet af sin 23-årige levetid. Vorter og alt, JavaScript er faktisk blevet "samlingens sprog".

Det globale websamfund er beriget af Eichs arbejde på andre måder. I 1998 medstifter han det gratis softwarefællesskab Mozilla og præsiderede i 2015 introduktionen af ​​WebAssembly, en standard der gør det muligt for udviklere at integrere eksekverbar kode på websider. WebAssembly understøtter mere end 20 sprog, ikke kun JavaScript, der åbner muligheden for at skrive og kompilere hurtige webapplikationer til udviklere af alle striber - og få mange til at forudsige WebAssembly vil være central for den fremtidige webudvikling.

Det initiativ, der mest inspirerer Eich i dag, er hans open source Brave Browser, som blokerer annoncer og trackere og introducerer en automatisk mikropayment-ordning som et middel til at betale for webindhold, der er værdifuldt for brugeren. Ikke bare endnu et annonceblokerende spil, Brave tilbyder en provokerende løsning på den brudte forretningsmodel til webindhold. Eich diskuterer dette og meget mere i dette vidtrækkende interview.