Programmering

InfoWorld anmeldelse: Microsoft Silverlight 4 vs. Adobe Flash 10.1

HTML5, med sine løfter om plug-in-fri browsing, en 3D-grafik- og animations-API, indbygget video- og lydmærker, en offline datalager og webarbejdere til at styre langvarige baggrundsprocesser, ser ud til at stave slutningen af proprietære RIA-platforme (rig internetapplikation). Men rapporterne om Flash og Silverlights død er som sagt ordentlig overdrevet.

For at imødekomme behovene på et kontinuerligt udviklende internet kan virksomheder som Adobe og Microsoft forbedre deres plug-ins langt hurtigere end nogen standardgruppe kan skubbe nye specifikationer gennem et udvalg. Arbejdet med HTML5 blev først startet i 2004, og det forventes ikke at have en faktisk W3C-anbefaling-status før mindst 2022. Internettet vil fortsætte med at ændre sig, og det er ikke standardorganerne, der fører an.

[Også på: Læs Neil McAllisters primer, "Hvad du kan forvente af HTML5." | Bliv opdateret med de seneste nyheder og synspunkter inden for softwareudvikling med 's Developer Central-nyhedsbrev. ]

I dag kan Web Hypertext Application Technology Working Group (WHATWG), et konsortium, der sigter mod at skabe nye webstandarder, ikke engang blive enige om, hvilke videokodecer der skal understøttes, hvilket overlader valg til interoperabilitet for de enkelte browserproducenter. Støtte til den nye HTML-standard kommer i drips og træk, der kun komplicerer udviklerens job. Webindholdsudbydere og udviklere af rige internetapps vil fortsætte med at trække mod det stærkeste RIA-økosystem - de mest komplette udviklingsværktøjssæt og de mest pålidelige indholdsleveringsmekanismer, hvoraf ingen er adresseret af HTML5.

De rigeste RIA-platforme i dag (og i en overskuelig fremtid) kommer fra sammenstødende titaner Adobe og Microsoft, hvis Flash- og Silverlight-platforme begge kombinerer fremragende værktøjer til udviklere og designere, bred klientsupport, stærk support til serversides teknologier, digitale rettighedsstyringsfunktioner og evnen til at tilfredsstille brugssager, der er så forskellige som enterprise dashboards, live video streaming og onlinespil. Og hver har skabt nye opdateringer til henholdsvis Flash 10.1 / AIR 2 og Silverlight 4, som sætter dem på et næsten lige felt. Hvilken skal du vælge?

Adobe Flash 10.1 og AIR 2

Derudover tilbyder Adobe en række værktøjer (fås som en del af CS5 eller standalone), der forbedrer Flash-udviklingen. I tillæg til Flash Professional-redigeringsværktøjet er der den nye Flash Catalyst - et interaktionsdesignværktøj til hurtig prototyping af brugergrænseflader og adfærd - og enten LiveCycle Data Services eller Adobes open source-BlazeDS til Java-fjernstyring og messaging.

Scorecard Digital rettighedsstyring (10.0%) Designintegration (20.0%) Udvikler værktøjer (30.0%) Kundeplatformsupport (20.0%) Værdi (10.0%) Codec support (10.0%) Samlet score (100%)
Adobe Flash 10.1 / AIR 28.07.07.09.08.09.0 7.8
Microsoft Silverlight 47.09.09.07.09.08.0 8.3

Copyright verticalshadows.com 2021