Programmering

Scriptr: Skriv dit internet af ting i JavaScript

Scriptr, firmaet bag scriptr.io-scriptmotoren, der blev lanceret i denne uge, søger at linke udviklere til tingenes internet.

Kombination af cloudtilgængelighed med brug af JavaScript, scriptr.io eller simpelthen scriptr gør det muligt for udviklere nemt at forbinde enheder til Internettet. Virksomheden siger, at IoT har udvidede muligheder for udviklere, men præsenterer logistiske udfordringer, såsom enheder begrænset af begrænset behandling og hukommelse, hvilket gør det vanskeligt at kode komplekse integrationer og forretningslogik. Scriptr forsøger at løse disse problemer via skybaseret forretningslogik og webservices, udnyttet gennem en browserbaseret IDE. Udviklere kan oprette brugerdefinerede API'er uden at håndtere server- og applikationsstakstyring.

"Alt, hvad du opretter under scriptr, bliver et sikkert webtjenester-API," sagde Scriptrs administrerende direktør Rabih Nassar i en e-mail. "Inden for hvert script kan du påberåbe sig et vilkårligt antal vilkårlige webtjenester fra tredjepart til at oprette mashups - eller orkestreringer - af cloudtjenester. En IoT-udvikler bruger scriptr til at oprette de back-end-tjenester, der er nødvendige for at understøtte forretningslogikken. og orkestreringsbehov for hans applikation, og påkald derefter disse API'er fra hans enhed. " Nuværende brugssager fra eksisterende og potentielle kunder har inkluderet industriel overvågning af tunge maskiner, wearables og smarte byer, sagde Nassar.

På virksomhedssiden scriptr. er en del af wot.io-udvekslingsplatformen for datatjenester, sagde Nassar. "Dette giver skalerbar API-adgang indefra scriptr til en voksende liste over enterprise cloud-tjenester, herunder big data, streaming-databaser, virksomhedsrapportering, M2M, hjemmeautomatiseringsplatforme osv."

Også i skyvenen vil Scriptr tilbyde en partnerservice, kaldet bip.io, der abstrakter integrationen af ​​populære cloud-platforme til forbrugere. Et abstraktionslag er allerede leveret til at integrere med Twitter-, Facebook-, Trilio- og Android- og iOS-push-underretninger

Scriptr forestiller sig en masse prototyper via en gratis version af platformen. "Vores betalende kunder får deres dedikerede private skyimplementeringer. Vi opkræver baseret på størrelsen på de dedikerede serverklynger og brug," sagde Nassar. Ud over grundlæggende scripting er der planlagt konstruktioner på højere niveau, der forenkler udviklingen af ​​serversides forretningslogik, atomforretningsregler, API-mashups og endelige statsmaskiner.