Programmering

RadRails IDE fremskynder udviklingen af ​​webapps

En ramme til udvikling af webapplikationer, Ruby on Rails bruger det objektorienterede Ruby-sprog og et model-view-controller-mønster, som holder de forskellige funktioner i applikationen adskilt, samtidig med at de kan arbejde sammen som en integreret helhed. Mange udviklere finder dette en mere behagelig måde at opbygge webapplikationer på end PHP, som klumper al funktionaliteten sammen i en enkelt fil. En ekstra attraktion for Rails er dens integrerede AJAX-support.

RadRails, et gratis open source-projekt, er en IDE for Ruby on Rails-rammen. Projektets mål er "at give Rails-udviklere alt, hvad de har brug for til at udvikle, administrere, teste og implementere deres applikationer", ifølge RadRails websted.

Udgivet sent i juli 2006 går RadRails 0.7 langt i retning af at nå disse projektmål. Rails-applikationer inkluderer en overflod af mapper og filer: et nyt genereret, tomt Rails-projekt har 12 underkataloger. Controllere skrevet i Ruby-par med visninger skrevet i RHTML (HTML med integreret Ruby-serverkode). Og en enkelt tastekombination i RadRails gør at vende fra controller til visning og tilbage næsten ubesværet.

Konventionel skinnekodning tvinger udvikleren til at skifte fra editoren til en konsol til en webbrowser og fra redigering af en fil til redigering af en anden fil. RadRails flytter effektivt det meste af denne aktivitet til et praktisk IDE-faneblad.

Selvfølgelig er RadRails næppe den eneste måde at udvikle Rails-apps på. Noget af konkurrencen er kommerciel: TextMate på Mac OS X er en editor, der understøtter 50 programmeringssprog og leveres med Ruby on Rails fremhævning og makroer; det er populært blandt Mac Rails-udviklere.

En anden kommerciel konkurrent, Komodo, er en IDE til dynamiske sprog, der kører på Linux, Mac OS X, Solaris og Windows. Komodo er en af ​​de få IDE'er, der kan debugge en Ruby on Rails-applikation, men jeg har fundet, at dens fejlretning er så langsom, at jeg sjældent bruger den. SlickEdit er en kapabel og lydhør multi-platform, multi-sprog kode editor, der inkluderer god Ruby support.

RadRails har også sin andel af fri konkurrence. Ruby leveres med SciTE, en gratis editor, der understøtter mange programmeringssprog, og FreeRIDE, en gratis cross-platform Ruby IDE skrevet i Ruby. FreeRIDE vil i sidste ende have refactoring-funktionalitet. Og selvfølgelig har næsten hver udviklingsplatform gratis versioner af vi og emacs.

Kom på rette spor

RadRails er en Eclipse RCP-plug-in. Den uafhængige version, som inkluderer de dele, den har brug for Eclipse, er en 45 MB download. Eclipse 3.2 SDK er en 120 MB download, så det er bedre for dig at downloade de uafhængige RadRails, medmindre du har brug for de andre perspektiver i Eclipse SDK. Jeg testede den enkeltstående Windows-version af RadRails 0.7 på Windows XP SP2 med Java 1.5, Ruby 1.8.4 og Rails 1.1.4.

Hovedformålet med RadRails er at integrere Rails-udvikling, og på den måde lykkes det. Inden for RadRails i Rails-perspektivet kan man generere en ny Rails-applikation og webserver; konfigurere dets databaser generere controllere og modeller; redigere modeller, controllere og visninger; og gennemse applikationswebstedet.

Rails Navigator og indpakningerne til de mange Rails-generatorer og Rake-faciliteter hjælper med at styre projektet effektivt. (Rake er et Ruby-baseret make-up-hjælpeprogram.) RadRails-redaktørerne kan udføre syntaksfremhævning og generere primitiv kode; for mere omfattende kodegenerering skal du køre Rails-generatorer.

I dataperspektivet kan man se projektdatabaserne og udføre SQL-forespørgsler. RadRails mangler en SQL-forespørgselsbygger; Du kan enten skrive dine egne SQL-scripts eller bruge et andet værktøj til forespørgselbyggeri.

Overvågning af Rails-logfiler er den anbefalede måde at fejle Rails-applikationer på. RadRails kan køre tail-værktøjet på specificerede logfiler og dirigere output i konsolvinduer, som det administrerer. RadRails kan dog ikke indstille brudpunkter i Ruby-kode til fejlfinding.

Ruby on Rails understøtter test af enhed, funktion og integration, alt automatisk ved hjælp af Rake-scripts. RadRails kan bruge disse tests direkte eller køre dem fra sin egen testgrænseflade, som konstruerer et godt resultattræ. RadRails 0.7 introducerer en ny AutoTest-facilitet, som automatisk kan køre de tests, der er knyttet til en fil, hver gang den gemmes. Mit eneste problem med RadRails testfacilitet er, at det føles langsomt at starte på min 3,2 GHz Pentium 4-arbejdsstation med 1 GB RAM, måske fordi den bruger Ruby-fjerntestløber i stedet for Rake-testsele.

En af mantraerne ved test-første udvikling er "rød, grøn, refaktor." RadRails understøtter de røde (skriv en test, der mislykkes) og den grønne (skriv kode for at få testet til at bestå) trinene ganske godt, men tvinger udvikleren til at omformere manuelt. Heldigvis hjælper strukturen af ​​Rails-applikationer normalt med at holde koden godt indbygget.

RadRails har ligesom Komodo og SlickEdit sin egen test-seng med regelmæssigt udtryk. I modsætning til Komodo og SlickEdit kan den ikke ordindpakke sin skærm. For eksempel var jeg nødt til at rulle langt til højre for at læse slutningen af ​​den anden kommentar (som fremhævet på billedet til venstre) og bede programmøren til denne controller, en TextMate-bruger, om at undgå lange kommentarer i fremtiden.

RadRails integreres med CVS- og Subversion-versionskontrolsystemer. Det integreres ikke med Perforce eller med versionskontrolsystemer, der bruger Windows SCC-interface-konventionen.

Rum for vækst

Den mest skarpe svaghed ved RadRails 0.7 er den sparsomme dokumentation, som er planlagt til færdiggørelse til 1.0-udgivelsen. To korte demo-videoer, der findes på RadRails 'websted, kan hjælpe udviklere med at komme i gang, men du er stort set alene efter det. Jeg vil også gerne se RadRails forbedres i rækkefølge efter sværhedsgrad, ordindpakning, automatisk kodeformatering, kildekodekontrolintegration, debugging og refactoring.

Samlet set er RadRails 0.7 godt på sin valgte vej "for at give Rails-udviklere alt, hvad de har brug for til at udvikle, administrere, teste og implementere deres applikationer." Da det er gratis at downloade, bør alle seriøse Rails-udviklere overveje det for deres værktøjssæt.

Scorecard Ydeevne (10.0%) Brugervenlighed (20.0%) Integration (20.0%) Funktioner (40.0%) Værdi (10.0%) Samlet score (100%)
RadRails 0.77.07.09.08.010.0 8.1