Programmering

Udviklere får deres første kig på MeeGo OS

Udviklere fik deres første kig på MeeGo onsdag med frigivelsen af ​​nøglekomponenter i det endnu ufærdige operativsystem.

MeeGo er en mobil version af Linux, der vil fusionere Intels Moblin OS med Nokias Maemo OS. Det er designet til at blive brugt i smartphones, håndholdte computere og netbooks. De første enheder baseret på operativsystemet forventes senere på året.

['s Galen Grumans spørger "Skifter Windows Phone 7 og MeeGo mobilspillet?" | Finjuster dit netværk om to uger - gratis! Networking Boot Camp hjælper dig med at dobbelttjekke fundamentet og vise dig, hvordan du optimerer din infrastruktur. E-mail-undervisningen starter mandag den 12. april 2010. Tilmeld dig nu! ]

Onsdag frigav Nokia og Intel MeeGo-distributionsinfrastrukturen og operativsystembasen, herunder kernen, OS-infrastrukturen og middleware. "Dette er det sidste trin i den fulde fusion af Maemo og Moblin, og vi er glade for at åbne arkiverne og flytte det igangværende udviklingsarbejde til det åbne," skrev Imad Sousou, direktør for Intels Open Source Technology Center, på MeeGo-bloggen. .

Versioner af disse komponenter kan downloades til håndholdte enheder og netbooks, der kører x86-processorer, og til håndholdte enheder, der bruger Arm-processorer, som Nokias N900-smartphone, skrev han.

Fusionen mellem Moblin og Maemo forventes afsluttet i maj, når den første komplette version af MeeGo vil være klar.

For øjeblikket har udviklere adgang til kernekomponenterne i operativsystemet, som kan startes af en computer, men inkluderer ikke nogen af ​​de grafiske komponenter til brugergrænsefladen, der er planlagt til den endelige version. Som et resultat vil udviklere, der starter operativsystemet, gå ind i terminaltilstand, hvilket giver dem mulighed for at skrive kommandoer til computeren.

Yderligere komponenter i MeeGo frigives i løbet af de kommende dage, sagde Sousou.