Programmering

GitHub efter Microsoft: Hvordan det har ændret sig

GitHub blev længe et stort knudepunkt for open source-udvikling og blev en del af Microsoft i slutningen af ​​oktober 2018. Nu styret af engangs Xamarin-administrerende direktør Nat Friedman, kompenserer cloud- og virksomhedens kildestyringsplatform for tabt tid med nye funktioner nye prisplaner.

Tidligt i erhvervelsesprocessen gjorde Microsoft det klart, at det havde til hensigt at lade GitHub forblive sin egen virksomhed, et uafhængigt datterselskab, der ville arbejde med resten af ​​virksomheden. Denne tilgang er ikke noget nyt for Microsoft; det er, hvordan det styrer både LinkedIn og Minecrafts Mojang. Alligevel er det vigtigt for det at sikre, at GitHub forbliver uafhængig, at det kan forblive et neutralt knudepunkt for open source-udvikling, hvor enkeltpersoner og virksomheder deler kode med samfundet.

Ændringen, som GitHub havde brug for

Før overtagelsen var GitHub i det væsentlige lederløs; den tidligere administrerende direktør var ved at trække sig tilbage og havde været det i nogen tid. Denne usikkerhed afspejles i produktet. Under Friedman er der mere retning og et stærkere fokus på brugerne.

Selvom mange observatører forventede, at GitHub ville fordoble Microsofts traditionelle virksomhedsbrugere, fokuserer det i stedet på dets open source-samfund. Det er ikke overraskende, fordi en af ​​hovedårsagerne til, at Microsoft købte tjenesten, var at sikre, at det ville få en langsigtet fremtid som et knudepunkt for Microsofts egne open source-projekter.

Microsoft havde taget en sådan afhængighed af GitHub til .Net og for sine sprog, at GitHub var blevet et af de vigtigste værktøjer til sit eget udviklerfællesskab. Ved at købe GitHub kunne Microsoft sikre, at GitHub ikke løb tør for kontanter, og at dets egne open source-projekter ville blive beskyttet.

Udvidelse af GitHubs udviklerudbud

En af de største ændringer har været et stort skift omkring, hvordan GitHub håndterer private arkiver. Tidligere havde gratis brugere et begrænset antal arkiver og havde brug for at skifte til et Pro-abonnement, hvis de ønskede mere. Et Pro-abonnement var ikke særlig dyrt for $ 7 om måneden, men det var en forhindring, der kunne være svært for udviklere at springe, især hvis de var studerende eller hobbyister.

Nu inkluderer GitHubs gratis niveau et ubegrænset antal private opbevaringssteder, der kan bruges af små teams til at samarbejde om små projekter. Hvis du vil arbejde med mere end tre personer, skal du stadig opgradere til Pro. Der er selvfølgelig andre fordele ved at bruge Pro: Det tilføjer værktøjer til at forstå, hvordan projektet fungerer, samt GitHub Pages og en wiki til håndtering af dokumentation.

Der har også været en rationalisering af GitHubs Enterprise-produktlinje. Enterprise Cloud plejede at være en hostet virksomhedsinstans, mens Enterprise Server gav virksomhederne mulighed for selv at hoste deres egne GitHub-servere. Disse to produkter er nu blevet kombineret i et enkelt produkt, hvor GitHub Connect forbinder lokalt og cloud-arkiver. Denne nye tilgang forenkler bygning af hybridarkitekturer med en licens pr. Bruger pr. Måned, der dækker alle dine arkiver.

Fixing GitHub: nye værktøjer og forbedringer

Måske er det vigtigste initiativ, der er i gang, hvad GitHub kalder Project Paper Cuts, beregnet til at reducere de niggles og mindre problemer, der kommer i vejen for den daglige arbejdsgang. Begyndt før Microsoft-overtagelsen er det blevet en vigtig måde at vise, at GitHub-platformen udvikler sig ud over big-bang-udgivelser. Ændringer kan være så små som at sende nye emoji til reaktioner på forpligtelser eller, mere markant, give udviklere mulighed for at markere underretninger som ulæste. Små ændringer som disse kan også sendes hurtigere, fordi de ikke påvirker den overordnede arkitektur for GitHub-platformen.

GitHub arbejder også med Microsoft for at forbedre integrationen med Microsofts udviklerværktøjer. Ved at tilføje GitHub-funktioner til værktøjer som Visual Studio Code kan du arbejde med dine GitHub-arkiver uden at forlade din editor. Det hjælper dig med at forblive i din arbejdsgang uden at skulle skifte kontekst ved at lade din kode gå til en webbrowser for at administrere en pull-anmodning. Med den nye Pull Requests-udvidelse til Visual Studio-kode kan du administrere pull-anmodninger direkte, målretning mod grene og sende kodeforskelle samt kommentarer. Når du har fremsat anmodningen, kan du spore den inde fra Visual Studio Code, se hvilke af dine anmodninger der er integreret i en gren og få detaljer om, hvorfor en anmodning muligvis er blevet afvist.

GitHub har også frigivet regelmæssige opdateringer til sine egne værktøjer. De inkluderer to store opdateringer til GitHub Desktop. Den seneste udgivelse, GitHub Desktop 1.6, gør det lettere at komme i gang og giver tip til, hvad du skal gøre, når du er færdig med installationen. Du får forslag baseret på din nuværende GitHub-brug med en liste over aktuelle arkiver og muligheden for at klone en til din lokale pc eller oprette et nyt lager fra bunden. Du får også muligheden for at tilføje eventuelle lokale Git-arkiver til din GitHub-konto.

Hvordan GitHubs fremtid ser ud

Friedman har tre mål for GitHub:

  • Sikring af GitHub er det bedste sted at køre produktive samfund og teams.
  • Gør GitHub tilgængelig for flere udviklere rundt om i verden.
  • Forbedring af dens pålidelighed, sikkerhed og ydeevne.

Det er store ambitioner, men forpligtelsen ser ud til at være reel, hvilket fremgår af den hurtige udrulning af ændringer. Ved at gøre livet lettere for udviklere vil Microsoft gøre GitHub mere attraktivt. Det vil lade GitHub bygge videre på sit samfund og få de resulterende netværkseffekter.

Med større projekter som LLVM, der migrerer til GitHub, ser det ud til, at Microsofts forvaltning af tjenesten får samfundsaccept. Det er vigtigt for GitHub, fordi det er en service, der er lige så let at migrere frasom det er at migrere til. Friedmans open source-baggrund hjælper også her, især med de lektioner, han lærte at markedsføre Mono-projektet på Xamarin.

At drive en virksomhed, der understøtter udvikling af open source, har brug for en let berøring og en følsomhed over for behov og krav til moderne applikationsudvikling. Med Microsofts ansættelse hos GitHub nu tre måneder gammel er der en klar fornemmelse af foryngelse omkring platformen - og det er faktisk en meget god ting.