Programmering

Skal du installere Linux på en Mac?

Skal du installere Linux på en Mac?

Nogle Linux-brugere har fundet ud af, at Apples Mac-computere fungerer godt for dem. Kombinationen af ​​renoverede Mac'er fra Amazon og Linux kan resultere i et operativsystem af høj kvalitet på en relativt billig computer. Men er det det værd at installere Linux på en Mac? En forfatter hos Softpedia betragtede netop dette spørgsmål i en nylig artikel.

Marius Nestor rapporterer for Softpedia:

Mange af jer vil gerne installere Linux på en Mac af nysgerrighed, men den triste sandhed er, at du ender med at spørge over hele Internettet, hvordan du fjerner det, fordi det i mange tilfælde ikke genkender nogle af de hardwarekomponenter på din Mac-computer.

Så vi er tilbage fra det sted, hvor vi startede. Hvis du ikke er en dygtig hacker eller computerentusiast, der ved, hvordan du optimerer en Linux-kerne og andre kernekomponenter til specifik Mac-hardware, skal du ikke gider at installere en Linux-distro i den første placere.

Mac OS X er et fantastisk operativsystem, så hvis du har købt en Mac, skal du være med den. Hvis du virkelig har brug for et Linux OS sammen med OS X, og du ved hvad du laver, skal du installere det, ellers skal du få en anden, billigere computer til alle dine Linux-behov.

Jeg har selv en almindelig computer, hvor jeg dual-boot Arch Linux og Mac OS X. Nogle af jer derude kalder det måske en Hackintosh, men jeg kan godt lide at kalde det en Linuxtosh.

Mere på Softpedia

Softpedia-læsere havde deres egne tanker om at fortælle om fordelene ved at kombinere Linux med Mac-hardware:

Skunxoi: "Jeg har brugt Mac-computere i de sidste 10 år nu. Mac er et meget godt operativsystem, men jeg kan personligt lide Linux bedre. Jeg har mine Mac'er dobbeltstartet med Xubuntu, og jeg går næsten ikke tilbage til Mac. Jeg gætter på det hele afhænger af, hvad vil du gøre. "

Steve: "Jeg kan ikke tale for nogen anden, men jeg har installeret Linux på min MacBook (dual boot) udelukkende fordi jeg kunne lide hardware. Jeg bruger kun Mac til videoredigering. Linux til alt andet. Jeg har også en topspecifikation gaming-bærbar computer, der kører Linux (aldrig troet, at jeg nogensinde ville sige gaming og Linux i samme sætning!). MacBook er min "Tag hvor som helst" -maskine, fordi den er holdbar og kan køre både de operativsystemer, jeg har brug for, og batteriets levetid er fantastisk.

I fremtiden, når min MacBook-hardware dør, ser det ud til, at jeg måske køber en Pureism Librem 13. Endelig har gratis hardware fanget op ... Til en brøkdel af prisen. Linux bliver endnu bedre til videoredigering. "

Bogdan: "Som du sagde, er nysgerrighed årsagen, men du glemte at nævne et alternativ: virtualisering! Jeg bruger gratis software -Virtualbox for at lære at bruge Linux. Det fungerer godt på min Mac!"

Jeremy: "Din hypotese er noget mangelfuld af det faktum, at du ikke angiver, om du taler om NY Mac-hardware eller hardware, som ikke længere understøttes af nuværende versioner af OS X. Jeg tøver ikke med at erstatte OS X med Linux, når min ældre MacBook Pro understøttes ikke af Apple. Jeg vil hellere køre en ny version af Linux på hardwaren end ikke at kunne få sikkerhedsopdateringer fra Apple. "

Indlejret: "Der er nok" quirks "i OS X til at gøre cross dev ikke smukt. Lettere at fyre op VB med FC21 og kom til byen. Desuden: Jeg bygger en hel opsætning (kernel + busybox + apps / utilities / etc) på min MPB 15 "ved hjælp af 8G, 2 kerner og kører fra USB3 ekstern harddisk, og den bygger på halvdelen af ​​den tid, vores virtuelle netværksservere med Xeon-kerner ..."

Phoronix: "OS X er smuk, men langsom som en hund på samme hardware, men hvis du kun kører OS X, ved du det aldrig - uvidenhed er lykke. Kør en komplet benchmark-pakke som f.eks. Phoronix under OS X, og indlæs derefter et Linux-ord Ubuntu på din Mac og kør den fulde benchmark-pakke under Linux og sammenlign tallene og bliv overrasket, da nogle OS-funktioner kører dobbelt så hurtigt eller mere under Linux på den samme hardware. "

Mærke: "25 imacs på vores kontor, og de fleste kan ikke opgraderes til 10.10, da det er for langsomt. At prøve linux har vist en mærkbar hastighedsforøgelse på imac'er i forhold til deres eksisterende 10.8 / 10.9. 10.10 gjorde dem ubrugelige. Vi er heldige, at vi ikke brug al software, der kun er mac. Vores interne produktionssystemer er alle java, og vi flyttede for nylig til LibreOffice. "

Neoni: "Åh tak, OS X er forfærdeligt. Jeg er nødt til at bruge det på arbejdspladsen, og det er den største afskrækkende virkning for at få udført rigtigt arbejde. Både understøttelse af multihead og multi-monitor er i bedste fald plettet, i værste fald helt forfærdelig og for at få mine hænder på ægte software skal jeg installere alt fra kilden fra bunden op. "

Hbogert: "Det projekt kostede mig en uge i mit liv. Til sidst gjorde de forfærdelige wifi-drivere til Broadcom-chipsættene oplevelsen forfærdelig. Bortset fra det foretrækker jeg Linux. Jeg har haft utallige underlige ting siden 10.9. Og i begrænset til de fleste linux-projekter, arkivering af en fejl til Apple er det samme som at sende til / dev / null. "

Thor: "Du bør spørge Linus Torvalds, hvorfor forsøgte han at installere Debian på en MacBook Air! Fordi han kunne (slags)! Hvorfor tager vi bussen i stedet for at gå? Hvorfor tager vi elevatoren i stedet for at trappe 10 etager til fods? Hvorfor flyver vi fra NY til LA i stedet for at tage tog? Bare fordi MacOS er god, betyder det ikke, at det er perfekt! "

Mere på Softpedia