Programmering

Så hvorfor besluttede de at kalde det Java?

Sun Microsystems 'chef Scott McNealy vil fortælle dig med en hat, at "Java sandsynligvis er et større mærke end Sun selv." Og selvfølgelig har han ret. Hvornår Tid magasin kaldet Java et af de ti bedste produkter fra 1995 (den eneste computerrelaterede post på listen), blev en ny amerikansk marketinglegende født. Hvem skal sige, om Suns værdsatte teknologi ville have klaret sig så godt, hvis navnet var forblevet "Eg" eller "Greentalk"?

Vi kender alle historien: Giv et elegant, åbent programmeringsmiljø væk, og verden vil slå en vej til din dør. Ingen sved, uanset hvad du beslutter at kalde det. De mennesker, der var ansvarlige for at etablere en brandidentitet for Suns lingua franca for næste generations applikationsudviklere, besluttede dog en kaffemetafor for deres varemærke. Eg, det tidligere navn, blev taget. Hvorfor de gjorde det, efter deres egne konti, er stadig noget af et mysterium.

For at finde ud af den sande historie bag Java-navnet, JavaWorld interviewede flere af de vigtigste personer hos Sun involveret i navngivningsprocessen. Deres konti vises nedenfor. Du er velkommen til at drage dine egne konklusioner.

Brainstorming af et varemærke - syv perspektiver

"Advokaterne havde fortalt os, at vi ikke kunne bruge navnet 'OAK', fordi [det var allerede varemærket af] Oak Technologies," sagde Frank Yellin, senioringeniør hos Sun. "Så der blev afholdt en brainstorming-session for at komme med ideer til et nyt navn. Sessionen blev deltaget af alle medlemmer af den daværende Live Oak-gruppe, de af os, der aktivt arbejdede på det nye sprog. Slutresultatet var, at ca. ti mulige navne blev valgt. De blev derefter sendt til den juridiske afdeling. Tre af dem kom tilbage rene: Java, DNA og Silk. Ingen kan huske, hvem der først kom med navnet 'Java'. Kun én person har, så vidt jeg ved, nogensinde foreslået offentligt at være skaberen af ​​navnet. "

Frank Yellins komplette bemærkninger

"Jeg kaldte Java," sagde Kim Polese, dengang produktchef i Oak og nu administrerende direktør for Marimba Inc. "Jeg brugte meget tid og energi på at navngive Java, fordi jeg ønskede at få nøjagtigt det rigtige navn. Jeg ville have noget, der afspejlede essensen af ​​teknologien: dynamisk, revolutionerende, livlig, sjov. Da dette programmeringssprog var så unikt, var jeg fast besluttet på at undgå nørdede navne. Jeg ville heller ikke have noget med 'Net' eller 'Web' i det, fordi jeg finder disse navne var meget glemmelige. Jeg ville have noget, der var sejt, unikt og let at stave og sjovt at sige.

"Jeg samlede holdet sammen i et rum, skrev ord på 'tavlen' dynamisk ',' levende ',' rystelse ',' indvirkning ',' revolutionerende 'osv. Og ledede gruppen i brainstorming," sagde Polese . "Navnet [Java] opstod under denne session. Andre navne omfattede DNA, Silk, Ruby og WRL til WebRunner Language - yuck!"

Kim Poleses komplette bemærkninger.

"Jeg tror, ​​at [brainstorming] -mødet blev afholdt omkring januar 1995," sagde Sami Shaio, en daværende Sun-ingeniør, der siden er blevet grundlægger af Marimba. ”Det er faktisk svært at sige, hvor 'Java' først kom fra, men det endte på listen over kandidater, vi valgte ... sammen med Silk, Lyric, Pepper, NetProse, Neon og en række andre, der var for pinlige at nævne. "

Sami Shaios komplette bemærkninger.

"Nogle andre kandidater var WebDancer og WebSpinner," sagde Chris Warth, en ingeniør på projektet fra dets start og i øjeblikket konsulent hos JavaSoft. "Selvom markedsføring ønskede et navn, der antydede en tilknytning til Internettet eller Internettet, tror jeg, at vi gjorde det meget godt at vælge et navn, der ikke var forbundet med nogen af ​​dem. Java vil sandsynligvis finde et ægte hjem i applikationer langt fra Internettet. , så det er bedst, at det ikke var pigeonhullet tidligt. "

Chris Warths komplette bemærkninger.

"Navnet" Java "stammer fra et møde, hvor omkring et dusin mennesker mødtes for at brainstorme," sagde James Gosling, en vicepræsident og kollega i Sun, og forfatteren af ​​Oak. "Mødet, arrangeret af Kim Polese, var grundlæggende kontinuerlig vild skørhed. Masser af mennesker råbte bare ord. Hvem råbte det, der først var ukendt og uvigtigt. Det føltes som om halvdelen af ​​ordene i ordbogen blev råbt på én gang eller Der var en masse: 'Jeg kan godt lide dette, fordi ...' og 'Det kan jeg ikke lide, fordi ...' Og til sidst nedbragte vi det til en liste på omkring et dusin navne og udleverede det til advokaterne. "

James Goslings komplette bemærkninger.

"Vi var virkelig væmmede og trætte af al den maratonhacking, vi havde lavet på det tidspunkt, og vi havde stadig ikke fundet et navn, som vi kunne bruge," sagde Sun-ingeniør Timothy Lindholm. "Vi var presset på for tid, da vedtagelsen af ​​et nyt navn betød meget arbejde, og vi havde udgivelser på vej. Så vi oprettede et møde for at smide en liste over navne ud .... Mødet fortsatte i et stykke tid , og jeg kan huske, at der ikke var noget, der sprang ud som tydeligvis den rigtige ting at gøre. Vi talte fortvivlet om dumme navne som Rover. Vi endte med en endelig liste, og Java var et af de bedste valg sammen med Silk , som i hvad du spinder webs med. Jeg kan ikke huske, at der var en særlig forkæmper for Java .... Blandt folk i den oprindelige gruppe, som jeg har talt med om dette, benægter de fleste, at enhver hukommelse om Java er alt andet end noget der boblede ud af gruppedynamikken. "

Timothy Lindholms komplette bemærkninger.

”Jeg tror, ​​navnet blev først foreslået af Chris Warth,” sagde Arthur van Hoff, senioringeniør i projektet og nu CTO for Marimba Inc. ”Vi havde været i mødet i timevis, og mens han drak en kop Peets Java, han valgte 'Java' som et eksempel på endnu et navn, der aldrig ville fungere. Den oprindelige reaktion var blandet. Jeg tror, ​​at de endelige kandidater var Silke, DNA og Java, men jeg foreslog Lingua Java, men det gjorde det ikke gør det .... Vi kunne ikke varemærke de andre navne, så Java endte med at være det valgte navn. Til sidst besluttede vores marketingperson, Kim Polese, at gå videre med det. "

Arthur van Hoffs komplette bemærkninger.

Beslutter at tage kaffe

"Jeg testmarkedsførte navnene til fester og på mine venner og familiemedlemmer," mindede Polese. "Og Java fik de mest positive reaktioner fra alle kandidaterne. Fordi det ikke var sikkert, at vi ville få nogen af ​​navnene ryddet gennem varemærke, valgte jeg omkring tre eller fire og arbejdede sammen med advokaterne for at rydde dem. Java bestod, og det var min favorit, så jeg navngav sproget Java og navngav efterfølgende browseren HotJava, et meget bedre navn end WebRunner. Ingeniørerne havde svært ved at skille sig med Oak, men de blev til sidst vant til det .... Jeg følte, at branding var meget vigtigt, fordi jeg ønskede, at Java skulle være en standard. Så jeg fokuserede på at opbygge et meget stærkt brand til Java. "

”Vi afholdt et sidste møde for at stemme om navnet,” sagde Yellin. "Hver person skulle rangordne Java, DNA og Silke efter deres præference. Det samme navn, der fik de fleste" mest-favorit stemmer ", fik også de mest" mindst-favorit "stemmer. Så det blev droppet. Og af resterende to, Java fik flest stemmer. Så det blev det foretrukne navn. "

"Det kom ned på Silk eller Java, og Java vandt," huskede Shaio. "James Gosling syntes at favorisere Java frem for silke. Kim Polese havde det sidste ord over navnet, da hun var produktchef. Men de fleste beslutninger dengang blev taget af alle slags enige, og så ville nogen bare sige, 'OK, det er det, vi laver. '"

"Jeg kan fortælle dig præcist om beslutningen om at vælge navnet," sagde Eric Schmidt, Suns teknologichef. "Vi mødtes i begyndelsen af ​​1995 ved 100 Hamilton i en af ​​vores standard driftsanmeldelser for små virksomheder som Oak. Bert Sutherland var dengang den øverste leder - han arbejdede for mig - og han og Kim og et par andre inklusive James var der præsenterede Kim, at: den ene, vi var nødt til at vælge et nyt navn nu, og to, Oak - som vi alle var vant til - blev taget. Som jeg husker foreslog hun to navne, Java og Silk. Af de to , hun foretrak stærkt Java og repræsenterede, at [Live Oak] -teamet var enig. Bert og jeg besluttede at godkende hendes anbefaling, og beslutningen blev taget. Af disse grunde mener jeg, at det er korrekt at give Kim æren for navnet. Hun præsenterede det og solgte det og fik det til at ske i markedsføringen. "

Eric Schmidts komplette bemærkninger.

"Jeg ser ud til at huske, at Kim [Polese] oprindeligt var lunken på navnet 'Java'," mindede Warth. "På det tidspunkt forsøgte vi også at omdøbe vores browser fra WebRunner - som allerede var taget af Taligent - til noget, der ikke allerede varemærket. Kim ønskede ting som WebSpinner eller endda WebDancer, noget der ville gøre det klart, at dette var et verdensomspændende produkt. Varemærkesøgningen blev udført, og efter flere uger kom en kort liste over ryddede navne tilbage ... Der syntes at være en endeløs række møder og godkendelser, der var nødvendige - som om navnet var faktisk meningsfulde.

”På det tidspunkt ville Kim have os til at holde udgivelsen op, så vi kunne finde et bedre navn end Java, men hun blev tilsidesat af ingeniørerne, især James og Arthur [van Hoff] og mig selv,” sagde Warth. "På et tidspunkt sagde James, at vi skulle gå med Java og HotJava, og Kim sendte nogle e-mails og bad os om at vente på andre navne, der muligvis skulle ryddes. James skrev tilbage og sagde 'nej', vi skulle med det, vi havde Og vi lavede bare et meget hurtigt sæt omdøbninger i kildekoden og udgav frigivelsen ... Til sidst tror jeg, at markedsførere og vicepræsidenter havde langt mindre at sige om navnet end de ingeniører, der var ved at dø få noget ud af døren. "

”Jeg tror, ​​Kim omskriver historien lidt, når hun antyder, at hun valgte dette navn af en eller anden klog markedsføringsårsag,” sagde Warth. "Vi endte med dette navn, fordi vi løb tør for muligheder, og vi ønskede at få vores produkt ud. Markedsføringsberettigelsen kom senere."

"Hvis Arthurs erindringer er nøjagtige (og jeg har ingen grund til at tvivle på dem), navngav Chris sproget Java," sagde Bob Weisblatt, Java-gruppens selvbeskrevne "tekniske forfatter og margarita-mester", der nu arbejder hos Active Software. "Jeg kan ikke huske, hvem der første gang råbte navnet Java ud - Chris havde altid en kop kaffe praktisk, så det giver mening, at han var den ene. Af en ting er jeg sikker: Kim navngav ikke sproget Java. "

I øvrigt bemærkede Warth, at Java faktisk var det tredje navn for sproget. "Da vi arbejdede på det grønne projekt, kaldte James det først" Greentalk ", og filtypen var" .gt "," sagde Warth. "Så blev det" Oak "i flere år, og først relativt nylig blev det kaldt" Java. "

Søvnløs i Palo Alto

"Jeg hævder ikke at være den, der først foreslog navnet," sagde Warth, da han blev spurgt om van Hoffs udsagn. ”Det var bestemt Peets Java [vi drak], men det kunne have været mig eller James [Gosling] eller nogen anden. Jeg kan bare ikke huske præcis, hvem der sagde det.

"Følelsen blandt mig selv og James og de andre ingeniører var, at vi kunne kalde det 'xyzzy', og det ville stadig være populært," tilføjede Warth. "I sidste ende betyder det ikke noget, hvem der oprindeligt foreslog navnet, fordi det i sidste ende var en gruppeafgørelse - måske hjulpet sammen af ​​en håndfuld koffeinholdige mennesker."

"Jeg tror, ​​at det omfang, som de involverede mennesker har overvejet historien om Java's navn uden at nå frem til nogen generelt aftalt beslutning, viser, at navngivningen af ​​Java ikke blev udført af et heroisk individ, men var et biprodukt af en kreativ og drevet gruppe, der prøver meget hårdt på at nå deres mål, som dette navn var en del af, ”konkluderede Lindholm. "Jeg vil opfordre dig til ikke at stræbe ud over, hvad der er rimeligt at tilskrive navngivning af Java til et individ. Det er simpelthen ikke sådan, tingene fungerede i disse dage. Lad dig ikke narre af, hvordan enkeltpersoner og medier efterfølgende har filtreret mange elementer af Java's oprettelse, så de passer til deres egne ender. "

Kieron Murphy er en freelance teknologiforfatter, der bor i New York City.

Denne historie, "Så hvorfor besluttede de at kalde det Java?" blev oprindeligt udgivet af JavaWorld.