Programmering

5 Microsoft-udviklerværktøjer og teknologier til udforskning i 2020

I slutningen af ​​2019 er det værd at se fremad, når du sammensætter dine applikationsudviklingsplaner og dine teknologiske køreplaner. De sidste par år har leveret en masse forandringer for enhver, der bygger på Microsofts mange platforme, og dette tempo er ikke langsommere.

Hvad skal du se på i 2020, og hvorfor? Her er fem muligheder for Windows, for Azure og videre. De er ikke de eneste, men de skal starte dig på en vej mod et mere moderne sæt udviklingsplatforme og værktøjer.

Start overgangen til .NET 5

Måske den største udfordring for enhver, der opbygger .NET-kode, er ændringen fra den aldrende .NET Framework til. NET Core med udgivelsen af. NET 5 mod slutningen af ​​2020. At samle de to tråde af. NET giver mening, selvom det er kræver ikke at miste nogle ældre API'er. Microsoft har udarbejdet en liste over, hvad der vil og ikke vil foretage overgangen på .NET GitHub-arkivet. Nogle af de manglende API'er skifter til implementeringer i samfundet, mens andre får mere moderne alternativer.

Hvis du understøtter og udvikler .NET Framework-kode, giver 2020 dig en god mulighed for at undersøge, hvordan kode vil blive leveret i fremtiden. Den nuværende .NET Core 3.1-udgivelse er en langsigtet supportversion og understøtter sammen med .NET Standard-bibliotekerne mange af de API'er, der findes i. NET 5. Portingkode til. NET Core 3.1 giver dig mulighed for at udforske ikke kun hvilke ændringer der skal foretages i din kode, men også at opbygge en ny værktøjskæde.

Fremtiden for .NET Core er en platform-over en, med Blazor på WebAssembly og serversiden via ASP.NET og Razor; .NET Core på Windows, macOS og Linux; og med Xamarin på mobile enheder. Flytning af kode til .NET 5 handler ikke kun om at understøtte fremtidige Windows-udgivelser, det er en mulighed for at levere den til mange flere platforme og brugere.

Begynd at udforske WinUI 3.0

2020 er, når Windows-platformen ændres. Microsoft deler endelig Windows SDK i to: adskiller UI-komponenter i WinUI og forlader funktionerne på OS-niveau. Med den kommende udgivelse af WinUI 3.0 kan UI-komponenter sendes på en anden kadence end operativsystemet og tilføje nye kontroller, når de frigives. De understøttes på tværs af Windows 10 til brug i Win32- og WinForms-apps samt i Universal Windows Platform (UWP) -applikationer.

WinUI understøttes også i moderne browsere som den nye Chromium-baserede Edge gennem et partnerskab med Uno-platformen, som overfører kontroller til WebAssembly, så WinUI kan nå et langt bredere publikum. Eksisterende UWP-applikationer vil kunne bruge WinUI 3.0 med minimale ændringer, og C ++ - kode vil være i stand til at bruge nye kontroller til at tilføje support til Microsofts flydende designsprog.

Brug AKS til cloud-native applikationer

Opbygning af moderne skyapplikationer betyder opbygning af distribuerede mikroservicebaserede applikationer, implementering af containeriseret kode, når og hvor det er nødvendigt, og administration af ressourcer til at reagere på efterspørgsel. Alt dette tilføjer, at du har brug for en orkestrator til at styre skalering og implementering. Du kan selv implementere Kubernetes og komme ind i det nitty-gritty af kubectl- og YAML-konfigurationsfiler. Der er dog et alternativ på Azure: en administreret mulighed med Azure Kubernetes-tjenesten til både Linux- og Windows-containere.

Dette forenkler implementeringen af ​​dine containeriserede applikationer og tjenester ved hjælp af den velkendte Azure-portal med adgang til Azures egne netværksfunktioner og muligheden for at arbejde med værktøjer som HashiCorps Terraform. Andre muligheder inkluderer rollebaseret adgangskontrol for at låse adgang til ressourcer ned, hvilket reducerer din sikkerhedseksponering.

AKS skalerer automatisk din Kubernetes-klynge op og ned, og den integreres med Azures overvågningsværktøjer, så du kan holde øje med dine servicefunktioner. Resultatet er en blanding af en ren Kubernetes-platform, der kan styres ved hjælp af Kubernetes-værktøjer til finkornet kontrol og den velkendte Azure-portal med administreret adgang til andre Azure-tjenester. Denne serviceintegration kan forenkle Kubernetes-operationer, for eksempel med direkte adgang til Azure-lager til vedvarende data og support til Azures eget containerregister.

Hvis du bygger Kubernetes-applikationer på Azure, er der virkelig ikke noget alternativ, især når du overvejer tjenester som Azure Dev Spaces. Baseret på AKS giver Dev Spaces dig et sikkert, privat miljø til at opbygge, teste og debugge din cloud-native kode uden at påvirke produktionstjenesterne.

Udvikl til skyen på din bærbare computer med WSL 2 og Docker

Det var ikke så længe siden, at du ikke kunne se andet end en linje med glødende Apple-logoer på enhver udviklerbegivenhed. Nu er det en meget mere blandet opstilling, da Microsoft har arbejdet for at vinde udviklere tilbage til Windows og levere hurtig adgang til populære sprog som Python, en nem at tilpasse programmørredaktør i Visual Studio Code, en ny Windows Terminal og mest vigtigere, Windows Subsystem til Linux (WSL).

Oprindeligt efterligner en Linux-kerne, vil WSL snart blive opgraderet med sin egen Linux-kerne, der kører sammen med Windows. Hensigten med at gøre det nemmere at opbygge og teste cloud-applikationer på en pc, vil WSL 2 også omfatte et Linux-filsystem, der er tilgængeligt fra Windows, og understøtter fjernredigering ved hjælp af Visual Studio Code. Docker er begyndt at teste en version af Docker Desktop til WSL 2. Dette tilføjer indfødt Linux-containerstøtte til Windows ved hjælp af velkendte dockerfiler til at opbygge og implementere lokale containerforekomster og Code til at arbejde direkte med deres indhold.

Kombinationen af ​​Windows, Linux og Docker giver et fleksibelt grundlag til at konstruere et kraftfuldt ende-til-ende sæt udviklingsværktøjer, der bruger hver platform fuldt ud og giver dig fleksibiliteten til at arbejde, som du vil, mens du stadig leverer kode til fælles arkiver.

Sikker IoT med Azure Sphere

Det er et stykke tid siden jeg sidst kiggede på Azure Sphere, Microsofts platform til sikker IoT. Blanding af hardwarebaseret sikkerhed med en brugerdefineret Linux-kerne og en cloudhostet administrationsplatform er en måde at sikre, at operativsystemet og de applikationer, der kører på din hardware, ikke er blevet manipuleret, og at koden ikke kan ændres eller indsættes af ondsindede tredjeparter.

Et udviklingskort, der bruger Microsofts sikre ARM-mikrocontroller, har været tilgængeligt i nogen tid nu, og det er for nylig blevet forbundet med billigere alternativer. Det er klart, at Azure Sphere nu er klar til brug i dine produkter med produktionsklare moduler og SOC'er nu tilgængelige, så du kan bygge din egen hardware omkring det. Du har ikke brug for nye udviklingsværktøjer; al Azure Sphere-udvikling finder sted i det velkendte Visual Studio.

En af de mere interessante udviklinger er et sæt Sphere-baserede beskyttelsesenheder, der kan arbejde med eksisterende industrielle controllere, tilføje et beskyttelseslag, når man integrerer PLC'er og andre eksisterende industrielle systemer med dine applikationer, så du kan forbinde enheder, der muligvis er blevet overvejet for risikabelt til at føje til en IoT-platform tidligere.