Programmering

SQL Server 2005's udrangerede ur tikker ned

Tidligere på ugen mindede Microsoft SQL Server 2005-brugere om, at al support til dette produkt ville slutte om et år, den 12. april 2016.

Det er ikke en uventet udvikling, da SQL Server 2005 har været i den "udvidede support" -fase i sin livscyklus siden april 2011. Men som med sine andre serverprodukter, der nærmer sig slutningen af ​​deres levetid, skubber Microsoft eksisterende SQL Server-brugere til at migrere til nyere produkter. i SQL Server-familien eller til Microsoft Azures databaseplatform.

Afslutning af support til SQL Server 2005 betyder ikke flere sikkerhedsrettelser for produktet. Men det inkluderer ikke virksomheder, der har særlige ordninger via en Microsoft Premier Support-aftale som dem, Microsoft har tilbudt til Windows XP - selvom det er uklart, om Microsoft vil tilbyde 90 procent rabatter på SQL Server 2005-supportkontrakter, som det blev rapporteret til har gjort for XP.

Som med den truende afslutning på Windows Server 2003 (14. juli 2015) udnytter Microsoft det resterende år til at presse hårdt på for organisationer at opgradere. I stedet for at slå på sikkerhed alene som et motiv, afsatte Microsoft mere plads i artiklen til at udråbe præstationsforbedringer og funktioner med høj tilgængelighed, der findes i nyere versioner af SQL Server.

For dem, der planlægger at opgradere SQL Server lokalt, hævder Microsoft, at SQL Server 2005 kan opgraderes på stedet til SQL Server 2014 - forudsat at førstnævnte ikke er en 32-bit udgave af produktet. (I sådanne tilfælde vil en side-ved-side-opgradering være nødt til at gøre.) For dem, der ser på et skift til Microsofts sky, tilbyder Azure SQL Database v12 "næsten fuldstændig kompatibilitet" med det enkeltstående Microsoft SQL Server-produkt, og Microsoft tilbyder sit eget open source-værktøj til at hjælpe migration.

Der er ikke meget spørgsmålstegn ved, at SQL Server 2005 stadig har en betydelig base af aktive virksomhedsinstallationer. Mens nøjagtige tal er svære at få frem, kommer et offentligt antydning til, hvordan SQL Server 2005 fortsat bruges, fra Stack Overflow, hvor en konstant, langsom strøm af spørgsmål mærket "sql-server-2005" fortsætter med at dukke op.

Hvor og hvordan disse databaser distribueres - på virksomheds-, afdeling- eller individuelt applikationsniveau - betyder også noget; implementeringer længere oppe i hierarkiet og mere udbredt i en organisation er sværere at håndtere. Applikationer, der er bygget med specifikke lovgivningsmæssige overholdelsesbegrænsninger, vil for eksempel være sværere og dyrere at cykle ud.

En undersøgelse, der er bestilt af Forrester, bestilt af Microsoft, har skitseret omkostningerne ved at migrere til de nyeste versioner af SQL Server. Migrationsscenariet, et sammensat oprettet ved at studere flere eksisterende organisationer, kunne koste så meget som $ 4 millioner samlet, men Forrester hævdede, at disse udgifter kunne tilbagebetales inden for et år. Rapporten koncentrerer sig hovedsageligt om den samlede økonomiske virkning af en SQL Server-implementering, ikke om de specifikke omkostninger forbundet med opgradering af en tidligere version af SQL Server i en organisation - især en så gammel som SQL Server 2005.

Den mest presserende opgraderingsnødstilstand forbliver Windows Server 2003 - stadig bredt anvendt i virksomheder og slås væk, med kun omkring tre måneder tilbage, før Microsoft trækker stikket på al support til produktet.