Programmering

Microsoft lukker CodePlex open source-projektwebsted

I december lukker Microsoft sit CodePlex-open source-projektwebsite ned og udsætter i stedet for kodedelingswebstedet GitHub. Webstedet bliver skrivebeskyttet i oktober.

CodePlex blev lanceret i 2006, da Microsoft forsøgte at skabe sig et navn i open source. Men virksomheden anerkender, at GitHub har afløst det, og softwaregiganten har selv sprunget på GitHub-vognen.

"I årenes løb har vi set mange fantastiske muligheder komme og gå, men på dette tidspunkt er GitHub det de facto sted for deling af open source, og de fleste open source-projekter er migreret derhen," Microsofts Brian Harry, vicepræsident for cloud-udvikler tjenester, sagde. Nedlukningen sker fredag ​​den 15. december. Evnen til at oprette nye CodePlex-projekter er allerede blevet deaktiveret.

Faktisk er vigtige Microsoft-projekter som Visual Studio Code-editoren, TypeScript-sproget og .Net open source-projekter allerede på GitHub. Mange projekter er allerede migreret ud af CodePlex, sagde Harry, og der er nu færre end 350 projekter på det.

Microsoft planlægger at lave en komplet sikkerhedskopi af webstedet, inden det tages i brug. "På det tidspunkt begynder CodePlex.com at servere et skrivebeskyttet letvægtsarkiv, der giver dig mulighed for at gennemse alle offentliggjorte projekter - deres kildekode, downloads, dokumentation, licens og problemer - som de så ud, da CodePlex blev læst -kun." Brugere vil også være i stand til at downloade en arkivfil med projektindhold i formater som JSON og Markdown.

For at hjælpe med migration har Microsoft sendt et gennemgang på CodePlex wiki. Et migrationsværktøj vil snart være tilgængeligt, sagde Harry, og Microsoft har tilføjet en mulighed for at indstille et "Jeg har flyttet" -banner, der leder brugerne til projektets nye hjem på GitHub. For kun at migrere kildekode inkluderer valgene Git-hostingtjenester som Visual Studio Team Services og Bitbucket, som også understøtter Mercurial-repository-brugere.

I 2012 var CodePlex vært for mere end 28.000 projekter. Microsoft var blevet opfattet som en modstander af open source tidligt i det nye århundrede, men det har ændret sig med virksomhedens voksende omfavnelse af konceptet, selvom dets Windows-operativsystem med brød og smør er forblevet proprietært.