Programmering

Hvad er nyt i GitHubs Atom-teksteditor

Atom, teksteditoren udviklet af GitHub Atom og bygget på Electron-rammen, er blevet opgraderet med forbedringer centreret om GitHub-emballage samt Python- og HTML-sprogfunktioner. Og en ny beta er også på vej.

Hvor kan man downloade Atom

Du kan downloade Atom fra projektets websted.

Næste version: Nye funktioner i Atom 1.26 beta

Funktioner planlagt til Atom 1.26 beta, der er tilgængelig i Atom beta-kanalen, inkluderer:

 • GitHub-pakkens Git-rude viser en liste over nylige forpligtelser til at tjene som en hurtig reference.
 • Dialogen Git-godkendelse indeholder afkrydsningsfeltet Husk til lagring af et brugernavn og en adgangskode.
 • Filsystemovervågere falder nu tilbage til afstemning, hvis et operativsystem ikke er i stand til at se efter begivenheder.
 • Et eksperimentelt filsystem er tilføjet for at reducere ressourceforbruget og være mere skalerbart, når man ser på mange kataloger.
 • Ved kodning med Teletype-arbejdsområdedelingskapacitet kan udviklere bruge Fuzzy Finder-funktionen til hurtigt at åbne en fil, der er delt af værten.

Aktuel version: Hvad er nyt i GitHub 1.25

Udgivet til den "hackable" redaktørs stabile kanal den 15. marts 2018 er her forbedringerne i den nyeste version:

 • Editorens GitHub-pakke giver udviklere mulighed for at iscenesætte og se ændringer, der involverer både filtilstand og symbolske links.
 • En ny konfigurationsindstilling styrer, om kommitteringsbeskeder, der er sammensat i mini-editoren, er hårdt indpakket til 72 kolonner.
 • Beskeder, der er sammensat i en fuld-rude-editor, bevares, som de er.
 • GitHub-pakkens diff-tilstand nulstiller ikke længere sin rulleposition, når en bruger ikke vil have det.
 • Når du redigerer Python-kilde, bakker tokenizer asynkroniseringsfunktioner, binære strenge, funktionsanmærkninger, f-strenge og strengformatering. For HTML-dokumenter, Atom 1.25 stil attributter nu er tokeniseret som CSS.
 • Til syntaksfremhævning og kodefoldning er et inkrementelt parsingssystem, kaldet tree-sitter, tilgængeligt i beta-form. Tree-sitter er et C-bibliotek, der bruges via bindinger til sprog på højere niveau. Tree-sitter er i øjeblikket deaktiveret som standard, men kan tændes via indstillingen User Tree Sitter Parsers.

I gang: Atom er ved at blive en fuldgyldig IDE

Atom er udstyret med IDE-lignende kapaciteter som en forløber for at gøre redaktøren til en fuldgyldig IDE.

Det første trin i Atoms overgang fra teksteditor til IDE er en valgfri pakke med funktioner udviklet med Facebook kaldet Atom-IDE, udgivet i september 2017.

Pakken inkluderer:

 • smartere kontekstbevidst autofuldførelse
 • en oversigtsvisning
 • gå til definition
 • evne til at finde alle referencer
 • svæver for at afsløre information
 • advarsler (diagnostik)
 • dokumentformatering

Den oprindelige udgivelse har pakker til TypeScript, Flow, JavaScript, C # og PHP. Disse pakker bruger sprogservere til at analysere kode og projekter. GitHub slutter sig således til andre virksomheder som Microsoft og Red Hat, der har understøttet sprogserverprotokollen. Support er sandsynligvis senere for Rust, Go og Python.

GitHub siger, at hvis der findes en sprogserver til et sprog, er det let for udviklere at oprette deres egen Atom-IDE-pakke, der udnytter den ved at bruge Atom-sprogklientens NPM-bibliotek. Dette giver almindelig automatisk tilslutning til hovedfunktioner samt hjælperedskaber såsom download af supportfiler og konverteringer.

For at komme i gang med Atom-IDE skal udviklere åbne Atoms dialogboks Installationspakke, derefter søge efter og installere atom-ide-ui-pakken for at aktivere IDE-brugergrænsefladen og installere den nødvendige sprogstøtte, såsom ide-typescript, ide- flowtype, ide-csharp, ide-java og ide-php.

Funktioner tilføjet i tidligere versioner

Atom 1.20

For at forbedre Git-integrationen i version 1.20 er diff-visninger blevet omarbejdet for at give ventende rudeunderstøttelse og flere samtidige visninger. Derudover er brugerne nu i stand til at komponere forpligtelsesmeddelelser i hovededitoren - "for dem, der ikke er med i hele kortheden", ifølge dokumentationen.

Atom 1.20 indeholder også rettelser til PHP-grammatik. For at forbedre søgefunktioner og erstatningsfunktioner vises kontekstlinjer i 1.20-udgivelsen valgfrit med resultaterne "Find i projekt". Brugere kan indstille antallet af tilgængelige linjer før og efter kampe i pakkeindstillingerne og kan ændre displayet inline, når de ser resultater.

Atom 1.19

I frigivelsen af ​​Atom 1.19 øger en indbygget C ++ - tekstbuffer lydhørhed og hukommelsesforbrug. Gemning af en fil sker asynkront uden at blokere brugergrænsefladen. Også store filer bruger nu mindre hukommelse.

DOM-interaktionslaget blev omskrevet for at forbedre ydeevnen og forenkle koden. Det omskrevne lag udnytter nye browserfunktioner og virtuelle DOM-funktioner. Omskrivningen var også beregnet til at imødekomme API'er inklusive CSS-begrænsningsgrænser for at begrænse omfanget af browserens stilarter og layout og ændre størrelsen på observatører, som giver besked, når et elements indholdsrektangel har ændret størrelse.

Atom 1.17

1.17-udgaven af ​​Atom introducerede en ny UI-komponent kaldet "dokker", hvilket er en måde at tilvejebringe side- eller bunddockbare værktøjspaneler i redaktøren. IDE'er som Visual Studio og Eclipse har haft dock-lignende komponenter i nogen tid, men nu tilføjer Atom en sådan komponent som et kerneelement.

Atom-udviklere kan drage fordel af et API på højt niveau til manipulering af dokker, så "værktøjspaneler skrevet af forskellige pakkeforfattere [kan] sammenhængende dele skærmejendomme," ifølge GitHubs blogmeddelelse.

En af de første tilføjelser til at bruge dock-metaforen er beta GitHub til Atom. Med det kan en udvikler bruge et sidepanel i den aktuelle visning, der er i fokus, for at gennemføre ændringer, oprette forpligtelser, arbejde med forskellige kodefilter og løse sammenfletningskonflikter.