Programmering

De mest værdifulde softwareudviklerfærdigheder i 2020

Som et af de største vækstområder i det sidste årti er softwareudviklingsevner fortsat i høj efterspørgsel, selv i nutidens økonomi. Men nogle færdigheder er mere ønskelige end andre.

At vælge de rigtige at koncentrere sig om er særlig vigtigt, da COVID-19-pandemien fortsat påvirker det globale jobmarked. Alene i Storbritannien faldt antallet af annoncerede roller inden for softwareudvikler og softwareingeniør med 33% i juli i forhold til året før, ifølge job-board CV-Library.

Så hvilke udviklerfærdigheder er de mest værdifulde på nutidens marked? Vi har gennemgået dataene for at finde de mest bankable udviklerkompetencer i de kommende år - og hvordan man bedst kan indstille sig selv til succes i et fyldt jobmarked.

Læg ikke alle dine æg i en kurv

Udviklere vurderes ofte og vurderes på deres færdigheder med visse programmeringssprog og -rammer, men det er vigtigt at huske, at disse er overførbare færdigheder.

Stack Overflow spurgte tusinder af udviklere, hvor ofte de lærer et nyt sprog eller en ny ramme til sin 2020-udviklerundersøgelse, hvor ca. 75% af respondenterne siger, at de lærer en ny teknologi mindst en gang om året.

”Sprog og rammer er meget ens, så forskellene mellem programmeringssprog er meget mindre end det talte ord. At flytte fra PHP til Python er ikke som at lære fransk, ”siger Hew Ingram, ingeniørleder hos rekrutteringsteknologspecialist Applied.

For eksempel siger Ingram, at hvis han hyrede til en React-udvikler, ville han "ikke have noget imod det, hvis de havde gjort React før, hvis de havde gjort Angular, JQuery eller endda vanilje JavaScript, vil de være i stand til at afhente React virkelig hurtigt . ”

I softwareudvikling, som mange karriereveje, er evnen til at demonstrere overførbare færdigheder mere værdifuldt end en vasketøjsliste over kvalifikationer, og mange ansættelsesledere vokser i stigende grad sprogagnostisk, ifølge HackerRank.

Nogle færdigheder er varmere end andre

Når det er sagt, er der færdigheder og rammer, som er i høj efterspørgsel lige nu, der vil vise sig at være mere værdifulde i dit CV end færdigheder i allestedsnærværende sprog som JavaScript eller C ++.

Rust og Dart er begge lette programmeringssprog, der har fået popularitet blandt udviklere, der ligger øverst på listen over hurtigt voksende programmeringssprog på GitHub mellem 2018 og 2019. Som GitHub State of Octoverse-rapporten bemærkede:

Med Flutter i vores populære opbevaringssteder er det ikke overraskende, at Dart fik bidragydere i år. Vi så også tendenser i retning af statisk typede sprog med fokus på typesikkerhed og interoperabilitet: Rust-, Kotlin- og TypeScript-samfund vokser stadig hurtigt.

Tilsvarende blomstrer Googles Go-programmeringssprog i popularitet ifølge tech-ansættelsesmarkedet Hired, der så Go-dygtige ingeniører tjene i gennemsnit ni eller flere interviewanmodninger pr. Kandidat, med Scala og Ruby tæt på med mere end otte interviewanmodninger pr. Kandidat i 2019.

Stadig kan Java og JavaScript være de mest bankable programmeringssprog at lære, hvis du lige er begyndt. Faktisk forbliver Java det næst mest efterspurgte sprog for arbejdsgivere bag SQL, ifølge analysen fra det populære jobwebsted Indeed.

Så er der Python, som hurtigt er steget i kvalifikationsrangerne i det sidste årti. Python er populær blandt dataforskere og står som det tredje mest efterspurgte sprog ifølge millioner af amerikanske jobannoncer på Indeed.com mellem 2014 og 2019.

Pengene kan også være gode med den gennemsnitlige løn for en Python-dygtig udvikler på $ 91.000 ifølge PayScale. Til sammenligning er en Java-udvikler i gennemsnit 74.000 dollars.

Igen tilbyder GitHub State of the Octoverse-rapporten en vis kontekst:

Bag Pythons vækst er et hurtigt voksende samfund af datavidenskabelige fagfolk og hobbyister - og de værktøjer og rammer, de bruger hver dag. Disse inkluderer de mange vigtige datavidenskabelige pakker, der drives af Python, der både sænker barrierer for datalogisk arbejde og viser sig at være grundlæggende for projekter i både den akademiske verden og virksomheder.

Sidste år markerede også første gang, at Python overgik Java som det næstmest populære sprog på GitHub af arkivbidragere. Kongen er død, længe leve kongen.

Går sky native

Mere bredt kan man se en klar kørselsretning i tendensen mod containere og cloud native udvikling.

Generelle cloud computing-færdigheder har tendens til at tilpasse sig de vigtigste leverandører: Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure og Google Cloud Platform (GCP). Ansættelsesledere har tendens til at ansætte mod erfaring med disse skymiljøer, så udviklere hurtigt kan ombord som en del af et team.

Hvis du ønsker at tilpasse dig til en bestemt sky, fortsætter AWS med at vise sig at være den mest populære, da mange virksomheder har bygget deres tjenester på AWS-stakken. Analyse af Indeed viste jobannoncer for AWS-dygtige udviklere steg fem gange fra 2014 til 2019, hvilket langt oversteg Azure- og GCP-efterspørgslen.

På containersiden viser forskning fra Indeed, at efterspørgslen efter Docker-færdigheder fortsætter med at stige, en stigning på 4.162% siden 2014, og at Docker blev noteret i mere end 5% af alle amerikanske tech-job i 2019.

Efterspørgsel efter færdigheder med containerorkestrationsværktøj Kubernetes - som er tilgængeligt på alle tre store skyer - og servicenettet Istio har naturligvis fulgt, da begge er blevet standardmetoder til at styre containermiljøer.

Kubernetes er fortsat et af de 10 mest populære open source-projekter af bidragydere ifølge GitHubs seneste tilstand af Octoverse-rapporten. Tilsvarende var Istio blandt de hurtigst voksende projekter af bidragydere med en stigning på 194% af bidragene i 2019.

Bestilling af hele stakken

En vigtig udvikling for softwareudviklere i løbet af de sidste par år har været stigningen i den såkaldte "full-stack" -udvikler, en Jack-of-all-trades, der kan håndtere både front-end og back-end-kodning, der kræves for at opbyg og kør webapplikationer.

Ifølge HackerRanks 2020 Developer Skills Report er ansættelsesledere i virksomheder i alle størrelser "enige om, at full-stack-udviklere er topprioritet", hvor 38% af dem siger, at det er den førende rolle for dem at udfylde 2020.

Der er en vis debat om, hvorvidt en full-stack-udvikler faktisk er en enhjørning, men hvis du ønsker at udfylde kriterierne for ansættelse af ledere, skal du have færdigheder med både front-end-sprog som HTML / CSS og JavaScript og back- slutsprog og rammer som Node.js, Python, Ruby og Java, med nogle Git-, database- og mobilapplikationsfærdigheder, der er kastet ind for godt mål. Held og lykke.

Data er stadig den nye olie

Fremkomsten af ​​datavidenskab og dets partner i drift, dataingeniøren, har også set flere sprog og færdigheder støt stigende i popularitetsrangerne.

Streaming af dataværktøjer som Apache Kafka, moderne datalagre som Amazon Redshift og Snowflake og big data-platforme som Apache Spark har alle set en stigende efterspørgsel i de sidste par år. Job, der beder om færdigheder i Python og R-sproget, er også en del af sulten efter datalogiske færdigheder.

Det er før vi overhovedet vater ud i det komplicerede vand, hvad der indebærer maskinlæring og kunstig intelligens. Dette har set stigningen i maskinlæringsplatforme og rammer som TensorFlow og PyTorch.

Selvfølgelig kan ikke alle være dataforskere, og mange udviklere har ikke det færdighedssæt, men at have komplementære færdigheder vil bestemt ikke skade din ansættelsesevne.

Formel uddannelse er ikke alt

Endelig er det vigtigt at huske, at en formel datalogi-grad ikke er en nødvendighed for at få et job som softwareudvikler i 2020.

”Det er afgørende for ansættelse af ledere at fokusere på at vurdere en kandidats færdigheder snarere end at overindeksere på uddannelse. Mens 50% af softwareingeniører har en computervidenskabelig grad, lærte yderligere 32% sig selv at kode eller lærte gennem et kodende bootcamp - og de kan meget vel have det samme sæt programmeringsfærdigheder, ”skrev den ansatte administrerende direktør Mehul Patel i staten 2020 af Software Engineers-rapport fra tech-rekruttereren.

Faktisk har både Google og Microsoft lanceret alternativer til standarduniversiteter i år med Googles karrierecertifikatordning og Microsofts globale skillinginitiativ.

”Gen Z er mere tilbøjelige end nogen tidligere generation til at bruge bootcamps. Næsten en ud af seks siger, at de har udnyttet bootcamps til at lære nye færdigheder, ”ifølge HackerRanks 2020 Developer Skills Report. Desuden er 32% af ansættelsesledere med på bootcamp-grader, og 72% af dem siger, at disse ansættelser "var lige eller bedre rustet til jobbet end andre [s]."

Debatten vil fortsætte over den sande værdi af en traditionel datalogi-grad, og hvor godt det udstyrer en til at blive en succesrig ingeniør. Men hvad der er sikkert er, at den traditionelle rute måske ikke er tilgængelig for alle, og det bør ikke udelukke disse mennesker fra jobmarkedet.