Programmering

VMware Lab Manager er død. Længe leve vCloud Director

Disse virtuelle tider er de a-changin '. Skriften har været på væggen for VMware Lab Manager i nogen tid, og nu er det officielle ord kommet ned fra VMware om, at det vil stoppe udviklingen på denne dev / test, sandbox lab management software og overgangsbrugere fra Lab Manager til vCloud Director .

Vi ved, at teknologi i IT-verdenen ikke sidder stille længe, ​​så hvorfor skulle virtualisering være anderledes? Hvorfor ville VMware hvile på sine laurbær med sit laboratoriehåndteringsprodukt? Historien, der kommer ud af VMware i de sidste par år, har handlet om skyen. Virtualisering er ikke længere en historie om det enkelte datacentermiljø. Ting er gået fremad og opad, og vores datacentre bevæger sig ind i andres anlæg og på andres udstyr. VMware skyer - klar eller ej, her kommer de.

[Vil Dell, HP og IBM fokusere på at skabe deres egne virtualiseringsstyringsværktøjer, eller vil de oprette plug-ins til VMware vCenter? | Læs også om VMwares præsidentskakning, og lær om deres fire co-præsidenter. ]

I en nylig e-mail til Lab Manager-kunder skrev VMware:

Vi vil give dig en vigtig opdatering om vCenter Lab Manager-produktet. Da kunderne fortsætter med at udvide brugen af ​​virtualisering både inden i datacentret og uden for firewallen, fokuserer vi på at levere infrastrukturløsninger, der kan understøtte disse udvidede skalerbarhed og sikkerhedskrav. Som et resultat af dette fokus har vi besluttet at afbryde yderligere større udgivelser af vCenter Lab Manager. Lab Manager 4 vil fortsat blive understøttet i overensstemmelse med vores generelle supportpolitik frem til 1. maj 2013.

Da VMware fortsætter med at investere i vores kunders rejse til cloud computing, fokuserer vi på at levere sikre multi-tenant enterprise hybrid-skyer med VMware vCloud Director. vCloud Director er en ny softwareløsning, der giver den skalerbarhed og sikkerhed, der er nødvendig for at levere katalogbaseret selvbetjeningsforsyning på tværs af forskellige arbejdsbelastningstyper, på tværs af flere lejere og på tværs af både private og offentlige implementeringsmodeller.

Mange brugere af VMware Lab Manager har forudsagt dette skridt og diskuteret det faktum, at VMware var blevet slap med at opdatere Lab Manager. Virksomheden havde ikke frigivet en større opdatering siden juli 2009, da den lancerede vCenter Lab Manager 4.0. Og da VMware officielt udgav vCloud Director på VMworld 2010, syntes dette at være den sidste søm i Lab Manager-kisten. Det var tydeligt, at de to produkter var meget ensartede og havde en hel del overlapning med funktioner. Kun en kunne overleve, og vi vidste alle, hvilken der ville være.

Alligevel kan overgangen fra Lab Manager til vCloud Director være vanskelig for nogle brugere, især mindre avancerede virtualiseringsbrugere eller små til mellemstore organisationer med et opmærksomt øje på deres budget.

Mens Lab Manager understøtter Microsoft SQL Server Express på backend, understøtter vCloud Director en meget dyrere databaseplatform, nemlig Oracle 10g eller 11g. Denne ændring alene kunne forhindre nogle kunder i at foretage overgangen. Dette er dog en 1.0-udgivelse, og produktet kunne udvides over tid til at omfatte en mere omkostningseffektiv platform.