Programmering

Microsoft deltager i open source Java

Microsoft er steget ombord på OpenJDK-projektet for at hjælpe med udviklingen af ​​open source Java.

I en meddelelse, der er offentliggjort på en OpenJDK-postliste, sagde Microsofts Bruno Borges, hovedproduktchef for Java hos virksomheden, at Microsofts team oprindeligt vil arbejde på mindre fejlrettelser og bagporte, så det kan lære at være "gode borgere" inden for OpenJDK . Borges sagde, at Microsoft og datterselskaber er "stærkt afhængige" af Java i mange aspekter. For det første tilbydes Java-driftstider i Microsofts Azure-sky.

Meddelelsen hyldede Oracle for dets forvaltning af OpenJDK og tilføjede, at Microsoft så frem til at bidrage. Microsoft har underskrevet en Oracle Contributor-aftale vedrørende dets deltagelse. Microsofts Java-ingeniørteam er allerede involveret i andre Microsoft-grupper og datterselskaber, der bruger Java, sammen med partnere i Java-økosystemet, herunder Oracle, Azul Systems, Red Hat, Pivotal, Intel og SAP. Borges sagde, at Microsoft sandsynligvis stadig har nogle ting at lære om deltagelse i Java-samfundet, men forstår allerede, at det foretrækkes at diskutere ændringer, før der sendes programrettelser.

Bortset fra Java-support i Azure, som fik virksomheden til at købe Java-supporttjenesterfirmaet jClarity i august, understøtter Microsoft Java-udvikling i sin open source Visual Studio Code-editor. Microsofts omfavnelse af Java er kommet langt siden 1990'erne, da Java-skaberen Sun Microsystems sagsøgte Microsoft for kontraktbrud. Sun hævdede, at Microsoft havde distribueret en version af Java, der var uforenelig med Sun, og dermed kastede en skruenøgle i Suns "Skriv en gang, kør hvor som helst" -løfte om Java. Microsoft mødtes, og tvisten blev løst i begyndelsen af ​​2001.

Oracle købte Sun i 2010 og overtog forvaltningen over Java.