Programmering

HP 4730mfp leverer billige print med lave dikkedarer

De fleste højtydende, fuldt udstyrede farve-MFP (multifunktionsprinter) / kopimaskine-systemer koster godt over $ 10.000, plus du skal skaffe dem gennem et leasingprogram. HPs Color LaserJet 4730mfp leverer mange af de samme muligheder til en attraktiv pris på $ 5.199, direkte fra HPs websted.

4730mfp understøtter de fleste af de funktioner, dit kontor har brug for hver dag, inklusive enkle kopifunktioner, højkvalitetsudskrivning og analog fax. Dens scanner fungerer også som en portal til fax-server og dokumentstyringssoftware. Et internt websted og gratis software til printeradministration giver administratorer stor frihed til at overvåge og kontrollere maskinen. Organisationer, der har brug for avancerede kopifunktioner eller papir i tabloidstørrelse, skal se andre steder, men for de fleste andre er 4730mfp et hurtigt, solidt og overkommeligt valg.

I modsætning til de fleste MFP'er, som leveres og opsættes af sælgeren, ankommer denne model i en kasse. Men jeg fandt det let at pakke ud, samle og installere på mit testnetværk. Enkle hjælpeprogrammer kan forkonfigurere driverindstillinger og stille distribuere driveren til brugerne. En intern webside giver en oversigt over systemstatus og rapporter; det er også den primære måde at konfigurere adgang og sikkerhed på - nøgleproblemer for en MFP, der kan gemme brugernes scanninger på sin interne harddisk og sende dem over netværket.

HP har udgivet en ny version af sin printeradministrationssoftware, Web Jetadmin 8.0 (en gratis download, som HP virkelig burde inkludere på 4730mfp-cd'erne). Det indeholder et billetsystem til sporing af printerproblemer, leverer et rapportgeneratormodul og sporer brugsmønstre, der skal projiceres, når forbrugsvarer udløber. Hvis du driver en flåde af HP-printere, finder du det praktisk.

4730mfp inkluderer også en to-måneders demo-version af HPs DSS (Digital Sending Software) dokumentstyringssystem. DSSs mappeknap vises på 4730mfp's kontrolpanel, hvor brugerne konfigurerer en scanning og sender den til alle mapper, som de er autoriseret til. Ved hjælp af DSS's forkert navngivne Workflow-knap kan du kræve, at brugerne indtaster metadata, når de scanner, samt at kontrollere scanningsindstillinger og den downstream-software, der modtager scanningen. DSS-prissætning starter ved $ 399 pr. MFP.

Ved design af 4730mfp var HP opmærksom på de fleste mekaniske detaljer. Hængsler, klapper og paneler føles robuste. Scannerdækslet teleskoper let, så tykke dokumenter kan presses på scannerglaspladen, og den automatiske 50-siders dokumentføder vender over sider for at scanne begge sider. Tre skuffer på 500 ark og en ekstra bakke til 100 ark kan holde fire slags medier online. (Outputmuligheder inkluderer en $ 700 tre-bin "postkasse" og en $ 800 hæfteklammer.)

Tonerpatroner, overførselsbælte og fikseringsenhed sidder alle bag højre dør med tydeligt markerede låse og nemme at få fat i håndtag, der gør vedligeholdelse et øjeblik. Udskrivning, fremføring af dokumenter og andre mekaniske opgaver foregår i næsten stilhed. Den hjælpebakke, der stikker ud i knæhøjden, vil dog helt sikkert provokere noget højt og meget dårligt sprog.

Brugere finder 4730mfp's berøringsskærm kontrolpanel let at bruge. Opsætning af et kopijob følger en logisk proces. Én knap åbner et vindue til beskrivelse af en original; en separat knap åbner et vindue til beskrivelse af output - for eksempel om du skal sortere eller udskrive duplex. For alle, der bliver forvirrede, indeholder menuerne omkring 20 selvstudier, der kan udskrives.

4730mfp mangler dog et par funktioner, som du måske forventer eller har brug for på vejen. For eksempel, når man kombinerer flere papirdokumenter i et kopijob, kan det ikke blande ensidige og dobbeltsidede originaler. Desuden kan du ikke føje sidetal til et kopijob, og du kan ikke skjule uønskede områder på siden (såsom sidetal på originalen). Jeg ville også ønske, at LCD-kontrolpanelet kunne få vist en scanning, før den udskriver eller sender billedet.

I mine ppm (sider pr. Minut) præstationstest klarede 4730mfp sig godt. Dens motor med 31 sider pr. Minut vurderede partier med almindelige tekstdokumenter ved 28,2 sider pr. Minut, men kopierede dem lidt langsommere ved 25,4 sider pr. Minut. På stakke med Excel-tabeller og grafik ramte udskrivningshastigheden 24,2 ppm og kopihastigheden 25,7 ppm. (Mindre justeringer i testmetoden gør 4730mfp's scoringer uforlignelige med andre nyligt testede printere eller MFP'er.)

Det klarede sig også godt på mine billedkvalitetsprøver, især udskrivning. Dens sorte var mørke og meget matte, og den skarpe, rene tekst var læselig ned til 2-pt. type. Det trykte farver nøjagtigt, håndterede skygger og teksturer godt og udviste gode detaljer. Gråtonebilleder så dog for mørke ud. På kopier faldt kvaliteten forudsigeligt en smule. Kopieret tekst havde lidt ru kanter, men ingen sprøjt eller uklarhed; farvegrafik så lidt blødt ud, men var ellers god; moiré-mønstre beskadigede fotos i gråtoner.

4730mfp's farvescanninger var ikke dårlige, men tekstscanninger skuffede mig: Hakkete, modhagede bogstaver og mistede serifs kunne forstyrre kørslen gennem OCR. (OCR-software er ikke inkluderet i 4730mfp, så det testede jeg ikke.)

En positiv afvejning for en maskine i Letter-størrelse: Driftsomkostningerne kører noget lavere end for maskiner med tabloidstørrelse. Jeg estimerer, at udskrivning og kopiering af 50.000 sider eller ca. et års output (ca. to tredjedele af dem sort og en tredjedel farve) vil forbruge $ 1.436, 100.000 sider vil koste $ 2.872, og 250.000 sider vil give dig $ 9.603 $.

Samlet set opnår denne enkle, beskedent prissatte nye farve-MFP, hvad HP designet den til at gøre. Det kan ikke udskrive eller kopiere større dokumentstørrelser, og det tager ikke Kinkos med storm, men det tilbyder en solid pakke til en lille, travl arbejdsgruppe.

- PC World Test Center bidrog med metodologi og logistisk støtte til dette projekt.

Scorecard Brugervenlighed (15.0%) Fart (25.0%) Værdi (15.0%) Output kvalitet (25.0%) Funktioner (20.0%) Samlet score (100%)
HP Color LaserJet 4730mfp8.09.08.08.07.0 8.1